može se i napisat mišljenje bez hejta :/
Nije bio hejt nego zajebancija, ali očito su neki malo osvjetljiviji ako je to zajebancija na njihovu omiljenu igru. Sad ću se osvrnit na Chonov post eto da ne ispadnem seronja koji ne doprinosi raspravi. Meni Witcher 3 isto nije najbolja igra, već je bio OK. Zajebanciju na stranu stvarno sam naišao na jako mal broj bugova i to mi nije bio problem. Ono što mi je bio problem je međutim dužina i to što igra nezna kad treba završit.
Općenito je problem kod svih tih dugometražnih open world RPG-eva (što uključuje sva Bethesdina govna i zadnji Dragon Age/Mass Effect), što za satnicu koju nude jednostavno imaju prejednostavan gameplay. To nadomješćuju zidovima teksta i dijaloga s kojima obasipaju igrača. Igre su interaktivniji mediji, sav pasivni sadržaj treba bit što kraći OSIM ako nije aposlutno vrhunski. Nažalost zbog količine sadržaja je to apsolutno nemoguće i igra tu jako oscilira u kvaliteti, od VA do pisanja. Jednostavno su jedni questovi puno zanimljiviji od drugih. U Witcher 3 sam utukao dosta sati, prvih par početnih područja sam full detaljno igrao jer tako igram sve igre. Želim isprobat sve što se nudi, međutim to je već nakon prvog područja postalo ustajalo i lagano se počelo vrtit u krug. Previše se questova i contracta svodilo na isto. Popričaš s nekim likom, dođeš na XY mjesto, pronjuškaš malo, nađeš 2-3 traga, pratiš tragove ili miris, dođeš do grupe monstera/bandita, pobiji ih sve, gotov quest. To je jednostavna game mehanika koja se debelo previše koristila.
Combat je čisti primjer flash over substance, zahtjevao je minimalno truda jer bi frajer toliko brzo mahao mačem da svi koji idu protiv tebe gotovo ni ne stignu zamahnit. Isto tako, ti si neki nabrijani i iskusni monster hunter, a sve te zvijeri za koje se priprema su u principu najobičnije damage spužve. Dragon's Dogma za primjer, igra koja je puno manje ambiciozna ima zanimljivije borbe sa sličnim zvijerima. Tamo griffinima treba spalit krila da ih spustiš pa ih onda možeš tek mlatit, na hidre se treba penjat i kidat im glave, neki bossevi postepeno otvaraju weak pointove koje treba gađat i slično.
Također jedan i od najvećih problema, a to je aposlutno užasno skaliranje i napredovanje levela. Točno se sjećam da sam bio 8 lvl kad sam gledao kako mi je ostala hrpa neodrađenih side questova na 7 lvl-u, a čistio sam ih redom. Što se igra dalje, situacija je gora. Ili je trebalo smanjit količinu side questova ili usporit napredovanje. Ako si zapravo htio detaljno igrat tamo pred kraj igre si toliko op da Wild Hunt kojeg se nabrijava kroz 3 igre padne ko najobičniji bandit. Igri jednostavno fali raznolikosti, kako po pitanju gameplaya tako i lokacija za dužinu koju oće ostvarit. Sad ti možda izgleda da žestoko serem po igri ali nisam. Pozitivne stvari nisam navodio jer je valjda dovoljno i ovih 270 strana. Jednostavno su to stvari koje me smetaju. Nije to trainwreck ko Mass Effect Andromeda. Kao što sam naveo u prvoj rečenici, Witcher 3 je OK.
Da još napomenem da postoji igra koja opravdava svoju dugu satnicu i puno je bolja igra od Witchera 3. Zove se Zelda: Breath of the Wild. Ako te zanima zašto možda se raspišem i o njoj al sad je već kasno i neda mi se više tipkat, a ta igra zaslužuje puno više od 2 usputne rečenice.