JoelDrake Mislim da je bolje pitanje kako se Disneyju/Marvelu više isplati izbacivati te odrone. Valjda ih Kinezi spašavaju, baš kao i sve ostalo danas.

Nisu filmovi nego stand up komedija ali nema veze.

Dave Chappelle: The Closer

Nije bez razloga jedan od najuspješnijih (mislim čak da je broj 1) specijala ikad.

Zanimljivo, presmiješno a u nekim trenucima čak i emotivno. Dave je ovdje pokazao da je liga za sebe.

Također preporučujem pogledati:

Dave Chappelle: What's In A Name

40 minutni govor u umjetničkoj školi koju je pohađao. Govor je bio povodom toga što su dvoranu nazvali po njemu.

Da ne spoilam dalje… razvalio je. Nije samo humor u pitanju nego i ozbiljne stvari.

Stvarno vrijedi pogledati.

Andrew Schulz: Life

Life je jedini materijal od Andrewa koji sam pogledao i stvarno je dobar. Jako sam se nasmijao. Preporuka.

Hasan Minhaj: Off With His Head

Jako dobro i smiješno. Kriza srednjih godina, politika, rasa, imigracija itd. Čovjek se dotakao svega ali sve je povezao na jako dobar način.

Nakon toga sam išao gledati Hasanov The King's Jester

i nije mi se svidio. Odustao sam nakon 10-15 minuta jer me izderavanje i pretjerivanje u glumi iritita.

Anthony Jeselnik: Bones And All

Nije mi se svidio ni najmanje. Dosta je crnog humora protiv kojeg nemam ništa ali ovdje mi nije bilo smiješno. I Anthonyjev "lik" na pozornici je čudak što mi također nije leglo. Odustao sam nakon pola sata.

Jimmy Carr: Natural Born Killer

Jimmy je dobar komičar. Čovjek ima takvu karizmu i samopouzdanje da ga je gušt gledati.

Ipak razlog zašto meni ne spada u omiljene komičare je to što on više priča viceve, kratke šale i skače s teme na temu.

Meni je zanimljivije gledati/slušati smiješne priče kao što to rade iznad nabrojani Chappelle, Schulz i Minhaj.

Sve u svemu dobro ali mi nije top.

1. Megan Fox u stilu M3GAN
  2. Kul ali previše vozanja sta je istina a sta ne
  3. Dibidus njesra
  4. Kul ali podugo i nepotrebno zakomplikovano
5 dana kasnije

Gladiator 2 - 7/10

Meh, baš je sjena onog prvog. Uspio sam i zaspati gledajući.

The Electric State (2025.)

Zabavan i simpatičan sci-fi s solidnom glumačkom ekipom. Tu su Chris Pratt kojemu baš odgovaraju ovakve (neozbiljne) uloge Millie Brown, Giancarlo Esposito i podcijenjeni Stanley Tucci.

Film mi je bio zabavan ali dosta je predvidljiv i igrali su na sigurno.

Ako volite sci-fi preporuka ali definitivno nije film koji bih svrstao u vrh žanra.

Working man (Opaki radnik) -

7/10

Klasični Jason Statham koji pobije sve koji mu se zamjere

Boys from Brazil (1978.)

Kultni film redatelja Franklin J. Schaffner ( Planet of the Apes) radi se o politckom conspiracy trileru koji prati novinara u Pragvaaju koji istrazuje poznatog nacistickog lječnika Mengel-a (postoji i knjiga po čijoj je rađen film) koji treba opet uspostaviti treći reich, dalje necu spoilat.

10/10

Grizzly Man(2005) - Jedan jako zanimljiv, smješan, ujedno i tužan dokumentarni film posvećen Timothyu Treadwellu koji je odlučio živjeti u divljini Aljaske s grizlijima i u tome našao svoj smisao života kao ''zaštitnik'' tih medvjeda. Stvarno ima super snimki u filmu, ali u mom pogledu nije bio baš čist u glavu iako znao je što je njegov poziv nakon borbe s alkoholom tako da to je samo moje gledanje na čovjeka, jer ko bi normalan išao živjet s grizlijima i mislit da je on njihov zaštitnik. Preporuka tko nije, nek si pogleda 😃