Thunderbolts
Mislim da sam ušal u film sa prevelikim očekivanjima. Vjerujem da će većini bit dost dobar, al meni je samo okej. Složil bi se sa Rendom ovdje, da nije to to.
Dojam je da su Ghost i Walker (da ne pričam o Taskmasteru) ovdje samo da se popuni kvota, bez neke namjere da se pruži neka dubina tim likovima. Walkera maltene sprdaju kroz cijeli film i praktički ga prikazuju kao obično egoistično smeće, a Ghost je tu samo da baci pokoji zajedljivi komentar i sudjeluje u borbi.
Comic relief likovi poput Red Guardiana mi rijetko kad sjednu. Bio mi je isforsiran u Black Widow, isforsiran je i ovdje.
Yelena i Bucky su prolazni, al opet ne ona top razina koju su imali prijašnji likovi i "nositelji" cijelog MCU-a. Skoro pa mogu reć da su mi bolje legli u svojim prijašnjim pojavljivanjima u Black Widow & Hawkeyeu, odnosno u TFatWS.
Bob / Sentry je dobrodošao novitet i potencijalno itekak zanimljiv za daljnje filmove ako će ga iskoristiti kako treba, al i za njega smatram da je mogo dobit još bolju razradu kao lik kroz film.
Valentina me razočarala. Sama radnja prolazna, al ništ specijalno. Dojam mi je da je radnja nekak previše stripovski banalna. Što bi, heh, trebalo bit oke s obzirom da su ti filmovi (uz itetakve izmjene) bazirani na stripovima, jel, al eto, ovdje mi nije sjelo.
Oke, zadovoljan sam krajem i do čega je došlo (makar ne i stupidnim načinom na koji je odigrana ta zadnja scena), te sam zadovoljan i drugom post credit scenom koja je čisti uvod u Doomsday.
Općenito film promatram kao još jedan koji postavlja radnju za sljedeća 2 Avengers filma, ali koji je radnjom trebo bit malo kvalitetniji. Scena u Avengers tornju kad ih Sentry razbaca ko male majmune je highlight filma.
Fantastic 4 mora odradit jebački posao za 2 mjeseca.