Prisoners (2013) - 9.5/10
Ovaj film mi je došao ne zato što sam ga zaslužio, nego zato što sam ga trebao. Ovakav osjećaj kod gledanja filmova sam možda zadnji put doživio tamo prije neke 3,4 godine kad sam pogledao A Clockwork Orange/2001: A Space Oddysey. S tim filmovima sam zadnji put valjda osjetio ono istinsko uživanje u filmovima i to sam ponovno osjetio sa Prisonersima jučer. Nije mi prvi put da sam ga pogledao. Tamo kad je izašao sam ga prvi put pogledao i onda opet par mjeseci kasnije. I bio mi je odličan film. Ali ovaj 3. put sam istinski uživao. Pravo remek djelo iz mojeg najdražeg žanra - mystery thriller. Slowburn, s fantastičnim klupkom priče koji se polako odmotava, 2 vrhunska glavna lika, Keller Dover i Detective Loki (zašto Jackman i Gyllenhaal nisu bili nominirani za Oscara do dan danas ne znam), svaki sa svojim problemima i motivima koji ih vode da riješe misteriju. Stvarno nemam zamjerku za film. Narativno, scenarijsko, režisersko, glumačko, atmosferično umijeće. Za mene najbolji triler prošlog desetljeća.
Btw, dajte mi neke preporuke za filmove ovog tipa (znači te mystery thriller poput Prisoners, Memento, Prestige, pa cak i Gone Girl, jednostavno uživam u tom žanru). Makar sam vrlo vjerojatno pogledao sve poznatije filmove iz tog žanra, pa ako netko zna malo opskurniju preporuku.