Tangerines (2013) - 8.5/10
Estonsko gruzijski anti ratni film. Nema skoro ništa napucavanja i nikakvih posebnih efekata, ali šalje odličnu anti ratnu poruku. Istinski sam uživao u njemu.
The Florida Project (2017) - 8/10
Film koji prati siromašne obitelji koje žive u motelu blizu blještavog Disneylanda. Glavni lik je 7-godišnja djevojčica i pratimo njene dogodovštine. Uz sve životne probleme, pokazuje da je nekad dovoljno i malo da se uživa u životu. Baš nekako gorko-slatka drama koju bih preporučio svakome.
Benny's Video (1992) - 7.5/10
Od Hanekea sam dosad pogledao samo još Cache, ali mi se sviđa kako čovjek radi drugačije filmove, tj. filmove s kontroverznim temama koje nisu za svakoga. Prva trećina filma je takvo remek djelo da sam mislio da će ovo biti jedan od najboljih filmova ikada. A glavni lik je 14-godišnji Benny koji obožava filmove i kamere te njome snima po Beču što god stigne. Ubrzo upoznaje djevojku, ubije ju prilično hladnokrvno onim pištoljem za svinje i sve to snimi. Haneke se tu bavi nekim temama poput izopčenosti iz društva, kao i nesvjesnosti što je stvarnost, a što mašta. Samo je prava šteta što nije znao kud bi kasnije sa filmom, jer je otišao u nepotrebnom smjeru po mom mišljenju. A mogao je biti remek djelo.
Friday Night Lights (2004) - 5/10
Film koji je dosta preporučen od strane ljubitelja američkog nogometa, ali imam dojam da ako si istinski fan tog sporta da će ti ovo biti prilično naivan film u kojem ćeš primjetiti puno grešaka. Rekao bih više da je za one koji jako površno prate sport. No ima nekih solidnih momenata.
The Bone Collector (1999) - 5.5/10
Odmah od početka imam dojam da film ne pokušava biti nešto više od mediokriteta, ali ajde, postane s vremenom prilično zanimljiv lov na serijskog ubojicu da bi rasplet bio užasan i uništio sve dobro što su gradili oko sredine. Denzel diže kvalitetu, ali ništa nećete izgubiti ako i preskočite film.