Tuhy
To je meni dio problema. Imali su 1 film da se predstave, a film nije bio pisan na taj način da bi ih valjano predstavio. Uzeli su preveliki zalogaj i previše likova. Uzmi primjer Indijca.
On donese svoju odluku pri kraju filma zbog čega ga nema u zadnjoj borbi, i onda ga opet vidimo s njima kao hej di ste šta ima. A realno tijekom zadnje borbe zaboraviš da on uopće postoji što govori puno o tome koliko je bio underdevelopan.
Romansa Ikarisa i Sersi je bila potpuno nezanimljiva, dok recimo lik koji je morao biti bolje napisan i koji je davao naznake da se zainteresiramo za njega je bila Makkari. Da ne govorimo da je glavni antagonist bio na Malekith razini.
Uz navedeno, stvarno ne znam gdje bi ih u budućnosti i u kojoj kombinaciji htio vidjeti. Ocjene što ti kažeš možda neće zaustaviti novi nastavak, ali ovo je prvi primjer unificirane kritike i "stručnjaka" i publike. Najpozitivnija stvar koja je izašla iz filma je vjerojatno činjenica da su unatoč režiji miljenice kritičara, Chloe Zao, i rasnoj šarolikosti, kritičari ipak bili oštri i pokazali da ipak to nije jedino bitno danas u filmovima, koliko god da im se to često tepa.
Edit: usporedbe s Kongom i Transformerima su bile, da se ne radi o filmu koji je lošiji od tih. Dakle da se i dalje radi o pristojnom popcorn flicku, ali i o svojevrsnom razočarenju. Kao ogromni fan koji je pogledao ove filmove izrazito visoki broj puta, sastavljao pub kvizove na temu istih, ima potkrepljeno to s tisućama pročitanih stripova od fizičkih izdanja do pdf fileova, a istovremeno čiji je plaćeni posao bio određivati kino program i baviti se filmom, ja jednostavno moram reći da me niti jedan njihov film nije toliko razočarao. Ponovit ću se, ne mislim da je govno, ali da mi je low tier njihovih filmova, to je. I ne mislim nametati nikome svoje mišljenje, ljudi ga imaju apsolutno pravo voljeti i nalaziti razloge za to.