Pogledalo se dosta toga.
The Night Doctor (2020) - 7/10
Francuski neo-noir s Good Time vibrom. Noćna odiseja titularnog doktora dok se nosi sa narkomanima i brojnim hitnim slučajevima. Solidno ostvarenje.
Nitram (2021) - 8/10
Istinita priča o mass shooteru na Tasmaniji negdje tijekom 90-ih. Film ne pokušava napraviti senzaciju od života glavnog lika već ga prezentira na klinički hladan način i dopušta gledatelju izvlačenje vlastitih zaključaka iz viđenog. Moćan film na svoj low-key način.
Lowlife (2017) - 5/10
Osrednji sub-Tarantino film. Nije ni dovoljno duhovit, a ni napet da ostavi utisak.
30 Days of Night (2007)
Akcijski horor u 28 Days Later štihu, ali s vampirima. Neke jako dobre scene u prvoj polovici dižu adrenalin na željenu razinu, no kasnije entuzijazam splasne. Da se pogledati, ali moglo je to bit i bolje.
Outrage (2010) - 8/10
Yakuza film Takeshija Kitana. Nije akcijski triler ni spora mafijaška drama, već prije nekakav kolaž preseravanja, prijetnji i naposljetku egzekucija. Kao takav definitivno ispunjava očekivanja.
Outrage Beyond (2012) - 7/10
Drugi dio Outrage trilogije. Reklo bi se more of the same, mada mislim da nije trebalo nastavljati priču iz originala. Ali što je, tu je, a nastavak sam po sebi nije loš film.
Mad Max (1979) - 7/10
Netko bi se možda i naljutio zbog ovakve malo niže ocjene s obzirom da je film kultno djelo. Svidio mi se, samo mi nije neko ludilo, ironično s obzirom da sam to očekivao kad film ima takav naslov. Fury Road mi je bio odličan, doduše.
This Man Must Die (1969) - 7/10
Francuski revenge triler cijenjenog Claudea Chabrola. Solidan film.
Outrage Coda (2017) - 7/10
Zadnji dio trilogije je bolji od drugog dijela, ali slabiji od prvog. Kad bi ocjenjivao po decimalama, 7.5 bi mu baš sjelo.
Face/Off (1997) - 7/10
Neočekivano zabavan, ali i ridikulozan akcijski triler. Napucavanje je klasični Woo, a ostatak filma je onako li-la. Nije ni blizu redateljevim najboljim filmovima, no gušt je bio gledat sukob pomahnitalih Travolte i Cagea.
The Man Who Wasn't There (2001) - 7/10
Neobičan film čak i za braću Coen. Zanimljiv je i kvalitetno snimljen kao inače, te vrhunski odglumljen. Samo ta priča mi je sva neka jedva koherentna, ne teče fluidno kao u drugim filmovima Coen repertoara. Svejedno, vrijedilo je pogledati.
Boiling Point (2021) - 8/10
Još jedan film sa one-shot gimmickom. Ali dobro iskorištenim, moram priznati. Ako ste htjeli ikad gledati restoranski film s elementima trilera, evo vam ga. I doista je dobar. A Stephen Graham mi postaje jedan od dražih britanskih glumaca jer dosad nijednom nije zajebao ulogu, dapače.