Za Novu godinu sam imao filmski maraton i oborio sam si rekord. Od 4 planirana filma, pogledao sam jedan ali sam ostatak odgledao narednih dana.
Gledalo se sljedeće:
Otimači izgubljenog kovčega (1981) - Nisam gledao nijedan Indiana Jones film, pa sam odlučio to ispraviti. Ok film, nije me pretjerano oduševio. Možda mi nije sjeo zbog nesvjesnih očekivanja ili jer sam vidio ikonične scene izdvojeno ili putem parodija. Harrison Fordu paše uloga.
Ghostbusters (1984) - Slično kao Indy, nisam nikad gledao film pa da i to ispravim. Dobro tempiran, ok radnja i smiješan. Dobra glumačka postava, ali Bill Murray svakako iskače. Zabavan film i budem pogledao ostala dva filma.
Dredd (2012) - Druga ekranizacija istoimenog stripa. Solidan akcijski film koji je pogodio ton i stil stripa te vuče inspiraciju od The Raid-a (2011). Dvije zamjerke:
- Strip je smješten u ogromni grad budućnosti, dok grad u filmu više liči na suvremeni grad
- Vidi se da nije punokrvna hollywoodska produkcija. Film je u jednom trenu izgleda izvrsno dok u drugom izgleda kao fan film s Jubito-a
Between Two Ferns: The Movie (2019) - Film baziran na istoimenoj seriji internetskih videa. Imao sam visoka očekivanja, ali sam se razočarao. Znam da je manje bitno u komedijama, ali radnja filma je bezveze. Ono što je bitnije da film nije pretjerano smiješan. Najbolji dijelovi filma su intervjui s raznim glumcima na kojima je baziran film, ali to je maksimalno 30 minuta od filma koji traje skoro sat i pol.
Ovako bih rangirao po guštanju:
Ghostbusters
Dredd
Otimači izgubljenog kovčega
Between Two Ferns: The Movie