The Journalist (2019) - 6/10
Japanska novinarska triler-drama. Neloš film sa previše klišeja za višu ocjenu.
Colonel Panics (2016) - 6/10
Nekakav ultraniskobudžetni pokušaj cyberpunka sa dvije odvojene radnje. Intrigantno, no previše forsira golotinju i nasilje tako da se doima neukusnim.
Leaping Over the Dragon Gate (2020) - 8/10
Nešto kao kineski Fargo, ali ima svoj identitet. Dosta ozbiljan ton za film u kojem sat vremena pratimo dva nesposobna hitmana, no u široj slici to dobro funkcionira. Svidjela mi se dosta melankolična druga polovica filma.
Happy End (1999) - 7/10
Korejska romantična drama sa sličnom radnjom kao Unfaithful sa Richardom Gereom. Toliko čak da se taj film čini kao remake ovog. Kako god, svidio mi se, još bi i više da je tempo malo živahniji.
The Old Town Girls (2020) - 6/10
Još jedan u dugom nizu kineskih noira koje sam u zadnjih par godina odgledao. Stvarno ih mnogo snimaju, ali većina drže zavidnu razinu kvalitete. Ovaj je previše nefokusiran kao drama, ali i preslabog intenziteta da zadovolji kao triler. Tako da nije ni vrit ni mimo iako mi nije žao bačenog vremena jer je dovoljno dobar da drži pažnju.
Omar (2013) - 7/10
Palestinski film o pripadniku terorističke jedinice koji je primoran izdati svoje kompanjone u zamjenu za slobodu. Dosta kompleksan film po pitanju međuodnosa između likova.
Drift Away (2021) - 6/10
Zanimljiva francuska policijska drama. Realistično pristupa životu murjaka uslijed incidenta koji mu potpuno preobrati život. Stoga je tim veća šteta kad kasnije izgubi tu notu realizma i ubacuje dramatičnu glazbu te nepotrebne halucinacije za dočaravanje nečega čega smo već svjesni. I dalje je to po mnogočemu dobar film, samo ne zadovoljava sa posljednjom trećinom unatoč pokušajima emocionalne katarze.