Black Panther
Mamicu mu, šta je dobar : : :
Nije ona "top liga", kao što su Civil War i Winter Soldier, ali nakon posljednja 2 Marvelova filma koji su mi ostavili pomalo gorak ukus u ustima (Thor i Spider, sve sam već reko, nisu mi sjeli, kaj mogu), ovo je opet standardni kvalitetni Marvelov film koji se gleda sa užitkom.
Naravno da nije bez mane, možda su mogli malo ublažit dojam u par scena di Killmonger zvuči ko neki tipični Ghetto Nigga (pardon na izrazu), možda su mogli napisati i nešto smješnije za T`Challinu sestru, jer, kolko god se mala trudi, ipak nejde više od mlakog smiješka na neke njezine dijelove, a i, realno, nemogu reć da film nije predvidljiv u nekim dijelovima.
Al nema nekog smisla to uzimat kao neke velike mane kad sve ostalo funkcionira odlično.
Wakanda je genijalno prikazana, par odličnih kadrova pejsaža i njihove tehničke superiornosti naspram drugih.
Smiješkaš se zajedno sa T`Challom u postcredit sceni, i nemreš se ne zamislit koliko smo mi ljudi površni i koliko toga nije onako kao što se čini na prvi pogled.
T`Challa je već u Civil Waru ostavil jebeni utisak, ovdje je sve to samo još pojačano.
Lik je baš ono...kralj :)
Killmonger poprilično karizmatičan, te uopće nije problem stati na njegovu stranu. Odabrao je krivi cilj i krivi način da dođe do njega, ali ispada poprilično tragičan lik, čije motive potiče nepravda koja se dogodila njegovu ocu i koji zaslužuje da ga se razumije, bez obzira na njegova djela.
Sivi lik, nije ni blizu nekog standardnog šablonskog negativca.
Jedino ta prenaglašena "amerikariziranost" u par scena...malo too much za moj ukus, al jeb` ga sad...
Ogroman plus i zbog odličnih sporednih likova, prvenstveno Okoye i MBakua.
Šteta što Okoye nije dobila još malo screen timea, žena razvaljuje :). Pojava samo takva, očito će razvaljivat i u Infinity Waru.
2 "stara" lika također lijepo za vidjet, makar nisam očekival takav razvoj sa jednim tamo po sredini...cool.
Akcijske scene tipično odlične, možda je zadnji fight njih dvojice malo premlak (a jbga, kad ga usporediš sa Civil War-om).
Gušt za gledat, sa onim posebnim osjećajem zadovoljstva kad film završi, pa standardno ostaneš sjedit da vidiš postcredits scene i imaš taj smiješak kad znaš da si pogledal još jedan dobar film iz tog univerzuma koji ti je tolko prirasal srcu.
Bit će jedan minimaraton sa ostalim Marvel filmovima, prije početka prikazivanja Infinity Wara, da se 100% pripremim za nešto što jednostavno mora ubit, razvalit, sravnit sve pred sobom kad napokon izađe.
Black Panther je vrhunska uvertira u ono što nas očekuje, ponajbolji "standalone" superhero film koji sam imal prilike pogledat.