Ja još uvijek čekam da netko napiše što je to dobro u novom Blade Runneru, zbog čeka je ova rasprava i krenula, ali ništa.
Nisam iznenađen. :)
Sve.Zna se sta je radnja u filmu i na kakvoj misiji je glavni protagonist.I dok to gledas sve ostalo u filmu je toliko dobro da ne zelis da zavrsi.U cinestaru kroz 3D naocale to je jedan od najljepsih filmova ikad snimljenih a atmosferu mozes narezat nozem.
To. Vizuali su najbolji u industriji.
Savršeno usklađeni sa originalom, a opet bez fan servicea u obliku guranja poznatih fan favorite stvari iz prvog dijela.
Nova radnja koja je sama za sebe dovoljno jaka da ne treba uvod ili ikakvo objašnjenje za nekoga tko nije gledao Blade Runner.
Jedan od rijetkih nastavaka koji su bolji od originala i uspio mi je Ryana Goslinga pretvorit iz iritantne face u jako impresivnog glumca.
Film nije oda Blade Runneru i ne trudi se niti u jednom momentu biti bolji ili impresivniji, ali u tome uspjeva od prve do zadnje sekunde i baš to mislim da je najveći uspjeh filma.
Dovoljno poštuje orginalni predložak da se ne trudi bit noviji, bolji, moderniji kao dosta novih nastavaka starih filmova.
Recimo The Force Awakens mi ima sličnu tu crtu poštivanja originala sa praktičnim efektima i opet je jedan od vizualnih gemova.
Naravno, artistički i kinematografski ni blizu BR2049, ali predivan svejedno.