Thor: Ragnarok
Ja imam smisla za humor, volim dobru šalu, kao i šalu na vlastiti račun, volim dobro pogođen humor u filmovima i komedije općenito, očekival sam filmčinu i valjanje od smijeha po svim komentarima koje sam dosad pročital o novom Thoru...
...i dobio (ispod)prosječan film sa totalno promašenim humorom u 80% filma.
Guardiansi 2 su bili film gdje sam plakao od smijeha zajedno sa pola dvorane. Kao i prvi Avengersi.
Drugim Avengersima sam (uz samog Ultrona, naravno) zamjerio promašen humor na podosta mjesta i stupidne onelinere.
Novi Thor sve to uzdiže na novu razinu...3-4 mlake prolazne forice, a ostalo sve, što mi je najgore, je napravilo totalnu sprdnju od inače ozbiljnih "badass" likova.
Hulk, osim onog dvoboja u Areni, je sveden na obično gunđalo, bilo da je u Banner formi, ili "standardnoj".
Thor...bože dragi...balansiraju ga između neke macho ozbiljnosti i totalnog kretena i pičkice, samo što je problem što ova druga strana previše prevaguje.
Loki...a ono, i prije nije bio baš najozbiljniji, ali ovdje je to predrastično.
Meštar je sprdnja od lika sam po sebi, Valkirra je imala jebački potencijal, a dobili smo neku polupijanu kozu koja bleji u kameru i žali samu sebe, pa da bi u sljedećoj sceni mlatila sve oko sebe.
Skurga neću ni spominjat, jedino je Hela kak-tak, makar je i ona ponekad preglumljavala.
Sama radnja je prolazna, niš svjetski.
Sve dobro što film i ima (a nema previše toga) mi je ubila ta karikaturnost koji su napravili od 3 glavna lika, i nemogu prijeć preko toga.
Čudno mi je da film tolko dobro prolazi ko komedija, s obzirom da je većina fora stvarno strašno glupa i djetinjasta i ja sam takve jednostavno prerasal. Prije 10 godina bi možda još i prolazilo. Jbte led, Spy je 30x bolji kao komedija.
Ne znam, ne sviđa mi se baš ovaj smjer koji je Marvel uzel sa zadnjim Spidemanom i sad Thorom.
Zadnjeg Spideya nisam ni komentiral (ak se dobro sjećam) jer sam onakvu dozu neozbiljnosti jedva podnjel.
Nije da sam pročital sve Spideman stripove, ali one koje jesam (sve koji su izašli kod nas i ponešto stranih na netu), Spider nikad nije bio onako neozbiljan kao u Homecomingu.
Možda su i moja očekivanja bila prevelika, možda previše volim Marvel filmove, možda previše iščekujem Infinity War, možda su Civil War i Winter Soldier bili previše dobri, sa savršenim balansom svega, ali mislim da nisam baš tolko u krivu, i da je novi Thor ipak samo prosječan film sa preloše pogođenim humorom.
Kad vidim kolko Thor radi budalu od sebe...ne znam, jbmu, nemreš to radit od takvog lika...
Nadam se da Infinity War neće ići toliko u tom smjeru.