I ja bih volio da se navedu konkretne nelogičnosti pa da raspravimo o njima, zašto ne, ne vidim razloga da se netko na nekoga ljuti zbog mišljenja o filmu. Ja ću krenuti evo s Yakuzinim
Moj osobni problem sa Star Warsom VIII je:
što u dosta slučajeva kopira Empire Strikes Back i Return Of The Jedi.
Rey je Luke
Luke je Ben Kenobi (kad odbija trenirat) / Yoda (kada trenira Rey)
Ben Solo je Anakin / Kylo Ren je Darth Vader
Snoke je Darth Sidious
Poe je Han Solo
DJ je Lando
Komunikacija Rey i Kylo Ren na daljinu upotrebom sile / komunikacija Lukea i Darth Vadera na daljinu upotrebom sile
Glup način na koji Snoke umre / glup način na koji Darth Sidious Umre
Snokea ubija Kylo Ren / Darth Sidiousa ubija Darth Vader
Kylo Ren je u tom trenu bio Ben Solo / Darth Vader je u tom trenu bio Anakin skywalker
Ben (Obi Wan) kao tadašnji master Jedi umire / Luke kao sadašnji Jedi master umire
Umiru na isti način
Ove male živine su Kwokovi
Isti planet Hoth je opet u igri ako se ne varam
mogu ovako do besvjesti. I kako mi onda film nebi bio predvidljiv? I zato film meni osobno nikako ne može biti u rangu Empiresa ili Returna. Jer je najobičniji rehash ta dva filma za novu generaciju koja ne gleda filmove starije od 1995. Solidan je to film i dalje i moja ocjena stoji, ali bilo kakvo hvalisanje od strane mene neće doći u obzir samo zbog svega ovoga. Još uvijek se u devetci ova trilogija stigne izvuć i napravit nešto novo, ali čisto sumnjam. To bi zahtjevalo trud.
Čim je u biti izašao naslov "The Last Jedi" znao sam da će Luke stradati u duelu s Kylo Renom. Naslov filma mi je spojlao film lol.
Rey je Luke. - Rey je otkrila silu na potpuno drugačiji način od Lukea, nema nikakvo krvno srodstvo kao on ako je vjerovati Kylu, a ako se referiraš na to da je ona na treningu kod Lukea, kao što je on bio kod Yode, to onda možemo reći o svakome Jediju ikada jer je svaki imao svoga mastera. Onda je i Obi-Wan Luke jer ga podučava Qui Gon Jinn. Ona je išla tamo "to show me my part in all of this", on je išao na Dagobah usavršiti se prema naputku Kenobija.
Luke je Ben Kenobi? - Kenobiju je bila misija biti u prikrajku na Tatooineu i da kada dođe vrijeme uvede Lukea u svijet Jedija. Nisam vidio Lukea da nadzire Rey. Ovo da je i Yoda nadovezujem na rečeno da je Rey Luke. Način treninga, komunikacija, sam smisao istoga je potpuno različit.
Ben Solo je Anakin / Kylo Ren je Darth Vader- Poveznica između Anakina i Kylo Rena može biti jedino u kontekstu da im je netko "zatrovao" srce, ali konačni preobražaj dolazi na potpuno drugačiji način. Anakin to radi iz želje da Padme preživi (kada mu Sidious obeća da ga može tome podučiti), Kylo to radi kada vidi Lukea kako je izgubio vjeru u njega i kada je pomislio kako će ga ovaj ubiti. Anakin/Vader nema niti jednu naznaku dobroga do kraja trilogije, Kylo se muči kroz čitavu priču. Vader i Kylo usmrte svoje učitelje iz potpuno drugih razloga. Vader nije to uradio kako bi privukao Lukea na svoju stranu i zatražio da zajedno vladaju galaksijom kao što je to Kylo tražio od Rey.
Snoke je Darth Sidious. - Ok, onda je svaki Sith master onaj prethodni Sith master. Snoke je Sauron. Snoke je Hans Gruber. Snoke je Hitler. Sve odgovara.
Poe je Han Solo. - Niti je smuggler, niti je uvučen protivno svojih uvjerenja u rebel borbu već je njihov najbolji pilot. Niti ima sidekicka kao što je Chewie. Niti ima ljubavni interes kao što ovaj ima Leiu.
DJ je Lando. - Gdje je DJ-ev redemption? DJ se nije dogovorio prethodno sa First Orderom da će zajebat Finna i Rose kao Lando s Vaderom, već se prilagodio situaciji.
Komunikacija Rey i Kylo Ren na daljinu upotrebom sile / komunikacija Lukea i Darth Vadera na daljinu upotrebom sile- Komunikacija Vadera i Lukea je ponajviše zbog odnosa otac-sin. Komunikacija Kylo-Rey je most koji je stvorio Snoke, nisu ni shvaćali zašto se vide/čuju međusobno, nije bilo spontano, već je ona bila isplanirana.
Glup način na koji Snoke umre / glup način na koji Darth Sidious Umre- Ne znam zašto bi bilo glupo što apprentice ubije mastera. U SW loreu je odavno ustanovljen Rule of Two za vrijeme Darth Banea. Apprentice ubija Sith master otkad je SW svijeta i vijeka. I odma ću se nadovezati kako je Kylo tu bio Ben Solo na ono što sam već napisao. Što je točno svijetlo, dobro i lijepo u želji da privuče Rey na svoju stranu kako bi zajedno vladali galaksijom. Sebične želje, mržnja prema podcjenjivanju od strane Snokea, i mržnja prema Lukeu, to su stvari koje pogodne Kyla, ne zato jer ga je eto bacilo malo u kožu Sola koji je good guy.
Ben i Luke umiru na isti način. - Jedan je ubijen od strane bivšeg padawana te to dopušta kako bi zapalio iskru u Lukeu. Drugi se žrtvuje kako bi pobunjenici na vrijeme pobjegli od neprijatelja i pružio nadahnuće i nadu kako njima tako i Rey.
Porgovi su Ewoksi. - Simpatična biča koja su tu kako bi se prodao merch, to stoji. Radikalna razlika je što Porgovi nisu imali apsolutno nikakav utjecaj na priču. Ewoksi jesu.
Isti planet Hoth, kao Hoth - Led/snijeg i sol nisu ista stvar.
Toliko od mene. Možemo nastaviti i u prikladnoj temi što se mene tiče.Zanimaju me i ostala mišljenja, slaganja, neslaganja, pobornici rehash teorije i pobornici različito zbog različitosti teorije, ali i ostalih kojima se film kao meni svidio.
Nije mi jasno doduše kako se mogu slagati osobe od kojih je jednoj osobi film rehash staroga (s čime se osobno fundamentalno ne slažem), a drugoj je previše različito i da su promjene u filmu samo promjena radi, no dobro.