Ne sjećam se kad sam zadnji put gledao film na TV-u (na televizijskom programu, to želim reći, prije nego li netko uleti sa sarkastičnim komentarom), a kamoli tek 2 za redom. Osim ovoga večeras.
The White Buffalo (1977)
Bit ću iskren sa vama, ljudi. Ne volim Charlesa Bronsona. Ne volim westerne. Definitvno ne volim Once Upon A Time In The West, jedan od najpoznatijih (i najpopularnijih westerna ikad), gdje Bronson svira onu iritantnu usnu harmoniku. Pogotovo ne volim Francuze. Da bih uživao u westernu trebaju mi poznate face i određena doza crnog humora i sarkazma (Klint Istvud stajl) a ovaj film, nažalost, toga nema. Dva lika i indijanac traže bizona. Bizon mudar. Bizon se skriva u divljini. Bizon ruši sve pred sobom kao da je jebeni terminator. Sorry, al' ja to ne mogu gledati. Znam, trebam uzeti u obzir godinu kada je film snimljen, ali kad staneš na sekundu i razmisliš, pa jebemu, samo 2 godine je izašao Alien koji je s audio i vizualne strane impresivan čak i danas, 38 godina (!!) kasnije... ne. Nikakva gluma, nikakav scenarij, nema sisa golih indijanki.
3/10
The Last Boyscout (1991)
Kad već spominjemo Aliena, kultni film iz vremena kad je Ridley Scott znao napraviti film a bend Iron Maiden polako gradio karijeru, onda treba naglasiti da je i njegov braco (koji je počinio samoubojstvo prije 5 godina) znao napraviti dobre filmove; ovo je jedan od tih filmova. Kratko i jasno, ovaj film simbolizira sve najbolje što su osamdesete nudile (i početak devedesetih, jer tamo oko '96. je sve otišlo kvragu). Čak i nakon (barem) 20 gledanja ovog filma nije mi ni mrve dosadio. Odličan izbor glumaca, crni humor, vrhunski rad na kameri (nešto što danas mnogi filmovi nemaju), glazbena podloga, Milo koji je jedan od najboljih negativaca na velikom platnu, te mnoge kulne rečenice od kojih bih posebno izdvojio
There's 5 feet of marble between me and you. Maybe I make it, maybe I don't. You call her whore again, I'll find out.
Nažalost, čak i sa svim tim remek djelima koje je snimio (Top Gun, True Romance, Enemy of the State), nije bio ni probližno slavan kao njegov brat koji je, pitaj ti Boga kako i zašto, dobio novac za Prometheusa. Da budem iskren, i ja bih se ubio da sam na njegovom mjestu.
9/10