Evo ja ću predložiti neki od tih elemenata i krenuti od njih. Drago mi je da si voljan pročitati i sudjelovati u raspravi ove tematike. Od produkcije, načina snimanja, glume, soundtrackova i svega što bi objektivno odredilo najbolji film.
Nadam se da znaš na koji se način snimao Dunkirk i kojim tehnikama se Nolan služio prilikom snimanja filma.
Od maketa vojnika da se napravi što realističniji oblik scena, do pojedinih kadrova koji su se forsirali sirovim metodama da bi se izbjeglo korištenje CGI animacija.
Kamere kojima dotični snima filmove su najbolje kamere trenutno na Svijetu, za svoju kategoriju. Za Zimmerove soundtrackove i tehniku zvučnih efekata mislim da nema potrebe govoritii. Dovoljno je da pogledaš ovaj video.
Glumačka postava je izvrsno uradila svoj posao, i uprkos nedostatku dijaloga u velikom dijelu filma, ne gubiš nikakav osjećaj zakinutosti za isti, jer dotični su to svojim sposobnostima prenijeli savršeno. Imaš jednog Tom Hardya kojem 90% vremena vidiš samo radnju očiju, i izgleda bolje nego što pojedini glumci ne urade za života. Otprilike citiram Nolana.
Christopher Nolan, someone who knows the actor's talents more intimately than practically anyone, having directed him in The Dark Knight Rises, Inception and Dunkirk, explains it best.
"What he does with single eye acting is far beyond what anyone else can do with their whole body, that is just the unique talent of the man, he's extraordinary."
I ovo sve što sam naveo je objektivno, htio si tako. Činjenice. Naravno da ih ima još mnogo, ali o tome neki drugi put, u bolje doba dana.
Smatram da nije fer blatiti neki film samo zato jer se tebi lično nije dopao, stoga je to najveći razlog moje reakcije u prethodnim postovima.
Btw, pogrešno si upotrijebio termin beskrupulozno.
Definiši tu riječ za mene onda?