To da se konstantno ponasa ko da je retardiran, a genijalac koji ne zna gdje je istok, realno nije apsolutno nist korisno napravil u cijelom filmu, svaka fora s njim je identicna, upakirana u drugaciju recenicu, osobno mi se ni malo nije svidjela ovakva izvedba, a inace stvarno volim lik i djelo Flasha i jebeno je sposoban i pametan, a tu je slampavi klinac kojemu je sve wooooooow pa se popikne.
Slažem se, napravili su od njega budalu i preveliki comic relief, plus Ezra bi moga malo smanjit doživljaj. Nije mi se ni Superman svidija kad je obuka odijelo. Tokom cile zadnje bitke se keserija ka retaj i na kraju bacija neke preloše fore.
Zbunjen je i šlampav, kakav je uostalom Barry Allen na početku i bio. Čak je i serija barem taj dio prenijela solidno gdje je na početku on frajer koji je izuzetno nespretan i koji stalno kasni. Kao što je i sam naveo, nikada nije ni koristio svoje moći ni za što drugo nego za "I just pushed some people and ran away". S druge strane, njegova inteligencija se očituje iz činjenice što je očito prostudirao dobro Speed Force (objašnjavao Wayneu). Iskreno mene više smeta kada već pričamo o njemu činjenica da je mlađi frajer bez posla, a ima resurse za onakvo odijelo i onaj set-up u podrumu. Njegova uzbuđenost što je u timu sa Batmanom i ostalima je razumljiva i spoticanje pri velikoj brzini dok ne gledaš gdje ideš je shvatljivo. Ista stvar vrijedi i pri kraju kada trči, a nije siguran za smjer (nedostatak sunca ispod Zack Snyderovskih crvenocrnih oblaka). Barry postaje wisecracker tek u nešto kasnijoj fazi i stvarno nemam prigovora na njegov prikaz u filmu. Ako izuzmemo Supermana, Flash je taj koji je spasio najviše ljudi u filmu tako da ne razumijem kako nije ništa napravio. To što nije još kompetentan u borbi ne znači da ne zna što radi sa svojom moći (hence i udar struje u mother box).
Svidio mi se jedan citat sa jednog comic sitea: "Ironically, Barry’s disconnect from the other people on screen is what makes him so lovable. How often do we get to see a blockbuster superhero who has trouble with one of the most basic human skills: personal interaction? It humanizes him in a way that most heroes’ secret weaknesses don’t. Kryptonite is a rare find, but people and their social norms are everywhere. But whether by accident or design, the DCEU introduced a new standard against which I can measure future iterations of a major character. A Flash who, through his superheroic identity, finds a way to relate to a world that otherwise eludes him is the Flash I didn’t know I always wanted."
Razvoj Flasha kao lika u tom smislu može izgledati u narednim filmovima itekako zanimljivo.
Što se Supermana tiče

/dc-identity-crisis-581e7f615f9b581c0b65ff9d.png)
Sve slike imaju jednu očitu stvar zajedničku. Superman je "beacon of hope" "truth, justice and the american way". Da, postoji čitavi niz situacija di mora popizditi i svu svoju srdžbu okinuti na protivnika i s njime nema zajebancije, ali njegov cilj je biti inspiracija i nada. To ne može postići lomljenjem glava, depresivnom plovidbom ribarskim brodicama na Arktiku i bijegom od ljudi.
Nolan nam je dao fantastičnu Batman trilogiju, ali je stvorio jedan problem, a taj je da svi u svakom liku žele vidjeti Batmana. Snyder je samo napumpao to na još jednu višu razinu. Da se napravi Batman film sa neozbiljnim forama, jasno je zašto bi ljudi popizdili. Isto vrijedi i za Constantinea npr. ili Deathstrokea (koji će dobiti svoj film). Ja se slažem da te likove treba staviti u ozbiljnije situacije gdje će prijetnja biti puno veća od stepskog vuka, ali pretvarati neke likove u ozbiljne mračne verzije ako to ustvari nisu je po meni nepotrebno.