Transformers: The Last Knight
Da je film imao naziv Transformers: The Last Michael Bay/Mark Wahlberg Movie, mislim da bi sa moje strane dobio maksimalnu ocjenu. Ovako se patnja forsiranja jedne od najdražih franšiza nastavlja, i jednom fanu je to jako teško za gledati.
Sam početak filma sa uvodom u radnju je tako naivno i bezidejno napravljen, da kroz glumu pojedinih likova se zapitaš da li je ovo prikaz u koji se uložilo 300 miliona dolara, ili sam ga zamijenio za nekim Jelash filmom B produkcije, koji navlače ljude sa naslovom filma, kako bi poletio gledati misleći da se radi o originalu.
Glede tehničkog dijela filma, gledao sam ga u 3Du kući, i moram reći da je ovo po najlošiji prikaz od ukupno svih serijala što se kvalitete efekata i 3D prikaza tiče. Jako tanko i većinu vremena jednolično. Mogao sam rahat skinuti naočale i gledati onako, i teško da bi naletio na neki dio za koji bi mi trebale spomenute, jer je tako oskudno napravljeno, da sam sažalio ljude koji su dali viška novca u kinima očekivajući trodimenzionalni spektakl.
Što se tiče glumačkog prikaza, mislim da je ovo za zlatne maline. Mark je odavno ispucao svoje bonuse i kao glumac, i kao karakter koji treba da prenese osjećanja na fiktivnog lika, dodajte na to neko dijete koje bezuspješno forsira osjećanja prema izgubljenim roditeljima, kao i nekog random paničnog crnca koji je tu samo da upotpuni onaj "humoristički" dio skripte, i to je sve.
Anthony Hopkins je jedini lik koji je uvodio karizmu u film, i jedini koji se ekšli potrudio da izvuče ovaj dio aspekta iz ponora. Da su svi i upola glumili kao on, bilo bi iole bolje.
Ona Laura je doduše melem za oči, platio bi gud gejm zlatnicima da napravi neku xxx verziju istoimenog filma. Već zamišljam Plot..
Generalno gledano, većinom sam govorio da filmovi koji ne zaslužuju detaljnu pažnju za analiziranje, barem služe da se 2 i pol sata dobro zabaviš i baciš mozak na pašu i uživaš u trenutnom prikazu, zanemarujući bilo koju nelogičnost ili propuste.
Moram reći da sam to donekle i dobio, ali ne čak ni toliko, jer je toliko bilo loše, da je bilo teško i to postići.
Michaele ako čitaš ovo, a znam čitaš, nemoj praviti više dijelova, živ bio.