A Boy and His Dog (1975)
Kako čovjek raste i stari i mijenja se, tako se i mijenja i njegovo mišljenje, stavovi i ukus. Doduše, kod mene su oduvijek 2 stvari nepromijenjene - ljubav prema ljutoj hrani i postapokaliptičnom settingu. Oduvijek sam volio igre (Fallout 1, 3, NV, Wasteland 2, pa čak i nova Mad Max igra) i filmove (Mad Max 1 i 2, Hardware, Cherry 2000) u kojima se radnja vrti oko preživljavanja u surovom i pustinjskom okruženju i zato mi je naprosto nevjerovatno da za ovaj film nisam ni čuo do prije par sati (kada sam ga pogledao sa svojim hetero frendom) i mislim da ne pretjerujem kada kažem da je ovaj film jedan od najbitnijih filmova ikad snimljenih - skoro pa u rangu 2001. Odiseje - te da su mnoge stvari ''pokradene'' iz njega. Film se vrti oko Sonnyja Cr--ovaj, Don Johnsona koji telepatski priča sa svojim psom i... pa, da ne spojlam, recimo ti ovako. Usporedimo ga sa filmom Mad Max 3. Prva polovica tog filma je još bila OK, ali u drugoj polovici uslijedi čisti kaksak i vjerojatno jedno od najgorih ostvarenja ikad. Ovdje je, pak, totalna suprotnost. Prva polovica je OK, izgleda kao tipični Mad Max film (ponavljam, STARIJI je), a onda uslijedi druga polovica koja totalno sve okrene, i završetak (kolega ZoNTrA bi to posebno znao cijeniti) koji je osigurao da se film smjesti na moju ''Best of Trash'' listu. Zašto, dovraga, ja nisam za ovaj film ranije saznao?
OCJENA: 12/10
Journey to the Seventh Planet (1962)
Loš scenarij, još lošija gluma, katastrofalno loši specijalni efekti i jedna zgodna ženska. Htio sam reći da je film sranje kao i The Martian, ali onda sam se sjetio da je ovaj drugi zapravo imao budžet (što je dodatni razlog da se po njemu pljuje).
OCJENA: 3/10