Get Out (2017) - 9/10
Ovo je definitivno jedan od najdrazih mi filmova u zadnje vrijeme. Zna se da nisam neki fan hororaca, ali ih pogledam s vremena na vrijeme. E ovaj film donosi nesto svjeze u ovaj zanr i zato mi se svidio. Iako ima sve elemente horora, on to zapravo i nije do zadnje trecine. Atmosfera i radnja se briljatno grade i stvarno postepeno shvacate da nista nije normalno, a trebalo bi. Likovi nisu bedasti i rade upravo ono sto bi racionalna osoba radila, a tu ponajvise na glavnog lika mislim. Dijalozi su fantasticni, bas stvaraju tu awkward atmosferu, ali za likove, ne za gledatelje. A to me se posebno dojmilo i zato smatram da je scenarist prilicno kvalitetno to napisao. Za comic relief se pobrinuo LilRel Howery. Iako je bio samo par minuta na ekranu, ukrao je svaku scenu. Presmijesan je bio sa svojim over the top crnackim dramatiziranjem.
Nekima je smetalo sto je film rasisticki, no mislim da ga onda nisu shvatili. Iako tema je rasisticka, scenarist i reziser Peele je rasizam nekako htio ismijati, tj. pokazati na satiricki nacin.
Za glavnog lika ce te sigurno navijat, svoju dozu satisfakcije ce te, vjeruj te mi, dobit. I jos bih pohvalio prvu scenu od par minuta koja je neprekinuti kadar te opening creditse koji dosta podsjecaju na Shining. Pogledajte sto prije i uzivajte!