Hvala na A Dark Song, Fox. Uvažio sam preporuku i uživao sam.
rezultat limitiranog budžeta jer se radi o redateljsko-scenarističkom prvijencu Liama Gavina snimljenom za svega dvadesetak dana.
Ovo je uistinu hvalevrijedan fakt, i ovakve stvari me uvijek fasciniraju u svijetu filma. Kreacija je stvarno sve. Kako inteligentan i genijalan prvijenac redatelja. Film baš gura onaj pravi spori tempo u kojem ne znaš što očekivati, a to je strah već sam po sebi. Atmosfera u filmu je čudo i nosi sami film, isto kao i odlična glazbena podloga. Lokacija i kadrovi su zakon, čak sam pojedine scene zabilježio i screenshotom.
Kao ni tebi, ni meni se kraj nije osobito dopao, kao ni pretjerano sami motiv glavne glumice, ali izrazito cijenim film; i drago mi je da žanr između svih sranja kroz zadnjih nekoliko godina i dalje ima što za reći u vidu par fantastičnih iznimaka kao što je i ovaj film. Mislim da bi ovo trebao pogledati svaki ljubitelj horrora.
Zbog ogromnih sličnosti u više segmenata, ne mogu da ne povučem paralelu sa još jednim odličnim horror ostvarenjem. S obzirom da si fan žanra, vjerujem da si ga već odavno pogledao, ali u slučaju da nisi -
The VVitch: A New-England Folktale. Lektira.