The Legend of Tarzan (2016)
Iman dosta podiljeno mišljenje o ovom filmu. Nije klasična ekranizacija priče o Tarzanu , dakle nema onog ja Tarzan , ti Jane nego nešto svježe al ne na dobar način.
Po meni je cast totalno podbacija, Sarshrdas.. ugl tip šta glumi Tarzana je totalno bez ikakvih emocija na licu, gluma mu je na razini Krv nije voda glumaca/amatera tako da san se cili film potajno nada da ce mu se nesto desit na kraju, onda Margot koja se već dokazala ka netalentirana glumica koja igra na svoj seksipil i to je i ovaj put potvrdila i onda je tu Hans Landa , doslovno on jer Waltz zna igrat jednu ulogu i u svakom filmu igra istu ulogu. Jedina svitla točka je ka i uvik Samuel L Jackson koji unosi humor, par (kolko tolko) pamtljivih rečenica i pratkički nosi film iako je sporedna uloga.
Vratimo se malo radnji -SPOILERS- iako sumnjan da će neko ciljano ić gledat ovaj polufilm.
Dakle odvija se nekoliko godina od kad se Tarzan odnosno John priselija u civilizirano društvo, vodi idličan život jer je on ipak plemić plave krvi, no u Kongu njegovom narodu dolazi prijetnja u vidu nacista Hansa Lande koji se želi obogatit na prirodnom bogastvu Konga , draguljima. Sve u svemu postoji neki staru grudge izmedu vođe domorodaca i Tarzana tako da ga na prevaru odvode tamo, Jane naravno otmu i kreće neka potjera, iza svega postoji i neka side priča o robstvu, izrabljivanju crnaca i slično ništa bitno.
Po meni su tribali više iskoristit prirodu ko recimo u Jungle Book filmu, ode nema toliko prikaza nit predivnih krajolika šta bi definitivno baren meni diglo ocjenu.
Zašto san reka da iman podiljeno mišljenje, jer iako kad razmislin film je jedno beznačajno djelo meni je tih 2 sata prošlo da se nisan ni okrenija i kad je završija bija san poprilično zadovoljan sa utrošenin vrimenon.
5/10