The Devil's Candy (2015) - 7/10
Population Zero (2016) - 7/10
Patriots Day (2016) - 7/10

Sva tri filma dosta različita, ali ni sa jednim nisam u potpunosti zadovoljan, iako su sasvim OK primjerci svog žanra. Prvi je haunted-house horor koji pokazuje afinitet za heavy metalom što me dosta razveselilo, te se drži svog B-movie stila čitavo trajanje. Drugi je neka vrsta fake dokumentarca koji se povremeno približi found-footage hororima, ali ostaje fokusiran na nešto drukčiju priču (koja na kraju nije ipak ništa posebno). No nije loš za jednom pogledat. Od trećeg sam najviše očekivao budući da je to već treća kolaboracija redatelja Petera Berga i Marka Wahlberga (nakon Lone Survivora i Deepwater Horizona), a oba prošla filma su mi bila vrlo dobra. Patriots Day je nekako najslabiji dosad jer bi trebao imati najviše drame i ona je često osrednje izvedena, ima dovoljno otrcanih i cringy patriotskih momenata da me izbacilo iz takta kad su se pojavili. Srećom, film sadrži par efektnih akcijskih scena koje podižu intenzitet na visoku razinu i glavni su razlog za dobru ocjenu.

Veigue - e da, kako mislis da u Nerveu glumi bolji Franco?Dave Franco >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> James Franco

Ali koji su kriteriji? Po svim mogucim kriterijima je James >>>>> Dave, mozda cak i James >>>>>> Dave.

Ali koji su kriteriji? Po svim mogucim kriterijima je James >>>>> Dave, mozda cak i James >>>>>> Dave. kriterij 1: ja tako kažemkriterij 2: Dave je zgodnijikriterij 3: nikad se ne odvajaju, on i Seth

Istina, James i Seth su cesto zajedno i to je malo sumnjivo, ali to je valjda zato sto je James zgodniji pa privlaci i muskarce. A i bolji je glumac, ali znamo da je to samo sporedna stvar

Ne bih baš rekao da mi je Dave bolji od Jamesa niti obrnuto, obojica su mi nekako na istoj razini, možda James malo više radi nekih filmova i iskustva, ali nije da mlađi buraz toliko kaska za starijim.

Cruel Summer (2016) - 5/10

Hmm, ovdje sam se malo razmišljao koju ocjenu dati. Ovom britanskom indie trileru (donekle sličnom Eden Lakeu) ne fali uvjerljive glume, atmosfere, ni napetosti, osobito ne prema kraju. Ali kao mnogi "based on a true story" horori misli da je dovoljno prikazati neki zločin da bi se opravdalo snimanje filma. Vidljivo je rastegnut na jedva 70 minuta i ne nudi gotovo nikakav detaljniji backstory, neke temelje za priču, nego se doima više kratkom rekonstrukcijom događaja u jednom danu. Kinematografija je lijepa i dovoljno suptilna kad treba biti, ali opet, nema tu uopće "mesa" osim tek par scena na početku. Tko je volio Eden Lake neka svejedno pogleda ako ga takvi filmovi zanimaju.

Resident Evil: The Final Chapter

Sjećate se kada su ljudi hvalili novog Mad Maxa iza razloga jer je akcija bila bez CGI-a? E pa RE je sušta suprotnost tome, i većina akcije pati od primjetnih stuttera i loše režije. Ostalo je tipično na razini RE filmova, dakle teški prosjek. Milla Jovovich standardna, dok je i Iain Glen solidno odradio posao. Uglavnom, nadam se da je ovo stvarno kraj, iako se da naslutiti da čak ni ovo nije "završetak završetka".

5/10

The Invisible Guest (2016) - 8/10

Slicno misljenje kao i Kapelica , ovo je stvarno jos jedan fantasticni spanjolski triler. Isti covjek koji je napisao/rezirao The Body je isto napravio i ovdje. I ona kvaliteta i atmosfera koja je odlikovala Body je i ovdje prisutna. Ovaj film moze bez problema konkurirati holivudskim filmovima iz zanra, pa cak ih i preteci. Misteriozni zaplet je tu, kao i tok price, imamo ubacene i odlicne flashbackove, a kraj je pun obrata. Ima jedna stvar koja me malo zasmetala kod ovog filma, a slican 'problem' sam imao i sa Crying Gameom. Jednostavno mi je prelagano bilo skuziti da odvjetnica nije bila osoba za koju se predstavljala. Lice, nacin drzanja... bilo mi je jasno odmah pa nisam bio u soku na kraju s tolikim twistevima. Kako god, nemam nekakvih vecih zamjerki za film, obavezno pogledajte i ovo i The Body (koji mi je cak i nesto bolji od ovog filma). Spanjolci stvarno rasturaju s trilerima.

Phantom Detective (2016) - 7/10

Stiliziran korejski film noir koji vuče utjecaje iz stripovskih krimića poput Sin Cityja. Odlična produkcija, uz dobru glumu i napetu akciju, uzdiže film na razinu vrlo gledljivog, zabavnog ostvarenja vrijednog preporuke, no poveći nedostatak je nedorečena i srednje zanimljiva priča koja miješa tipične korejske motive poput osvete i želje za moći sa pozerskim likovanjem kojem su jednako skloni protagonist i glavni negativac. Većinu vremena atmosfera filma je neočekivano lagana, sa ponešto nenametljivog humora zbog kojeg je lakše probaviti problematični scenarij. U globalu radi se o solidnom film noiru sa puno stila koji nagovještava talentiranog redatelja od kojeg u budućnosti možda dobijemo nešto još bolje.

Evo one rece za Invisible Guest koju sam na kraju ipak napisao.

http://www.ffa.hr/index.php/film-i-glazba/filmske-recenzije/item/4250-filmska-recenzija-the-invisible-guest-contratiempo

The Accountant (2016)  - 7 / 10

Ben Affleck ipak nije zaboravio glumiti, napeti kriminalistički triler u kojem začudo nije naglasak na poznatim deja vu klišejima vezanim uz dotični žanr nego o osobnim problemima i teškom prošlošću. Na momente film me podsjeća na poznatog ćelavca Hitmana.. vrhunska posvećenost poslu glavna je osobina glavnog protagonista zbog koje poprima status legende.. Ako želite saznati kako slavni računovođe rade svoj posao ovo je film za vas   zabavno i gledljivo..

Westworld (1973) - 6,5/10

Solidan SF vestern i predložak prema kojem je snimljena moderna istoimena serija. Nije da se baš po nečemu ističe, ali zgodan je već samom tematikom, što su ljudi i kasnije prepoznali. Kažu da nastavak filma Futureworld nije ništa bolji, dapače ističu da je čak i lošiji. Mislim da ne budem to gledao.

Westworld me malo naveo i na razmišljanje što očekivati od druge sezone serije. Došao sam do zaključka da je bolje ne razmišljati, jer ne vidim prostora za neki kvalitativni skok s obzirom da je velik dio intrige već otkriven. A upravo u tome je poanta.

Ghost in the Shell - nisam ima namjeru gledat jer ne volim taj japanski đir po kojem je rađen, ali su me nagovorili na kraju. Film je nekako isprazan, predvidljiv i jednostavno me za nikog i ništa nije bilo briga. Ma bezveze, neda mi se uopće išta više pisat.

The Legend of Tarzan (2016)

Iman dosta podiljeno mišljenje o ovom filmu. Nije klasična ekranizacija priče o Tarzanu , dakle nema onog ja Tarzan , ti Jane nego nešto svježe al ne na dobar način.

Po meni je cast totalno podbacija, Sarshrdas.. ugl tip šta glumi Tarzana je totalno bez ikakvih emocija na licu, gluma mu je na razini Krv nije voda glumaca/amatera tako da san se cili film potajno nada da ce mu se nesto desit na kraju, onda Margot koja se već dokazala ka netalentirana glumica koja igra na svoj seksipil i to je i ovaj put potvrdila i onda je tu Hans Landa , doslovno on jer Waltz zna igrat jednu ulogu i u svakom filmu igra istu ulogu. Jedina svitla točka je ka i uvik Samuel L Jackson koji unosi humor, par (kolko tolko) pamtljivih rečenica i pratkički nosi film iako je sporedna uloga.

Vratimo se malo radnji -SPOILERS- iako sumnjan da će neko ciljano ić gledat ovaj polufilm.
Dakle odvija se nekoliko godina od kad se Tarzan odnosno John priselija u civilizirano društvo, vodi idličan život jer je on ipak plemić plave krvi, no u Kongu njegovom narodu dolazi prijetnja u vidu nacista Hansa Lande koji se želi obogatit na prirodnom bogastvu Konga , draguljima. Sve u svemu postoji neki staru grudge izmedu vođe domorodaca i Tarzana tako da ga na prevaru odvode tamo, Jane naravno otmu i kreće neka potjera, iza svega postoji i neka side priča o robstvu, izrabljivanju crnaca i slično ništa bitno.

Po meni su tribali više iskoristit prirodu ko recimo u Jungle Book filmu, ode nema toliko prikaza nit predivnih krajolika šta bi definitivno baren meni diglo ocjenu.

Zašto san reka da iman podiljeno mišljenje, jer iako kad razmislin film je jedno beznačajno djelo meni je tih 2 sata prošlo da se nisan ni okrenija i kad je završija bija san poprilično zadovoljan sa utrošenin vrimenon.

5/10

The Jungle Book (2016) ★★★★

Iznenađenje i pol. Prošlo je mnogo godina valjda od kada sam pogledao zadnji Disneyev film, ali ovaj me itakako iznenadio. Nezz zašto, no baš mi se gledao film o đungli; Stavio skidat ovih par koji su izašli zadnjih godina i krenuo s ovime. Film izgleda čudesno dobro. Zadnji put kada me je CGI opako impresionirao jest ovi zadnji planeti majmuna od Rupert Wyatta. Iako mi je na početku bilo glupo što životinje govore, kasnije mi je to baš fino sjelo i baš jaki adut filma je savršen casting koji broji prepopularna imena poput Bill Murraya, Ben Kingsleya, Idris Elbe i Scarlett Johansson. No cijeli show je zapravo ukrao Neel Sethi aka Mowgli koji se čudesno spojio s ovom bajkom. Meni je film genijalan, topao i totalno me oduševio. Obavezno štivo za apsolutno svako dijete koje uđe u osnovnoškolsku dob. Vrhunski!

Cruel & Unusual (2014) - 7/10

Interesantan indie SF triler za one koji vole filmove tipa ARQ ili Coherence. Ponekad se čini kao kratki film rastegnut na sat i pol, ali ideja je dobra, ne pokušava ju se objasniti na sto načina što je dobro, te se može reći da je film kao cjelina solidno zamišljen i izveden. Nije nešto što ćete stalno imati na pameti ali isplati se pogledati.

We Were Soldiers - po drugi put slučajno naletim na ovo na televiziji, po drugi put tek na zadnjih 50-ak min. Šteta, jer ovo šta sam vidija mi se strašno svidilo.

Ghost in the Shell- dobar film iako mi nekaj fali, ne znam ni sam kaj, ali neka praznina mi je ostala nakon filma, ko da fali malo razrade nekih stvari i mozda malo dulje trajanje, snimljen jako dobro, vizualna poslastica, uglavnom sam zadovoljan.

Nemoj mi to govorit! Taman sam čekal da vidim kaj buš ti rekel za film.