Nocturnal Animals
Zasto je najbolji triler u zadnjih 10 godina unisten u zadnjih par minuta?
Pojasni malo... što te zasmetalo jel.
Inače, gledao dosta u zadnje vrijeme. Istaknuo bi Cornetto trilogiju, a posebno Hot Fuzz čijih me zadnjih pola sata zabavilo skoro kao nikad dosad. Ingeniozno. Ujedno mi je i najbolji dio trilogije, a nakon te završnice i sam početak filma bio mi je puno bolji. Shaun of the Dead je dobar, ali do Hot Fuzza mi nije sve tako sjelo... mislim da ga idem sad gledat da bi mi bio još i bolji. Ne znam, jednostavno me oduševio kraj Hot Fuzza toliko da sam pljeskao na kraju filma.
The World's End je također odličan, postava likova, Rosamund Pike i onaj razgovor na kraju su čudo. Malo mi je sami kraj off, ali ništa što bi mi narušilo dojam. Jednostavno mi je malo u ekstreme otišao.
Općenito, odlična trilogija i filmovi koji znaju što su i ne srame se odlaska u neke vode za koje bi se možda mislilo kako neće funkcionirati. Čitav taj apsurd totalno je pogođen i nimalo neprirodan.
Vidim da i Baby Driver kupi odlične kritike, gledat će se.
Pogledao i ponovo Nightcrawler, Jake genijalan kao i prvi put, a film prekrasan i odlično napisan.
The Prestige gledao prvi put. Jako dobro, klasično Nolanovski rekao bi, ali sam setting je dobro pogođen, a i glavni glumci.
Još bi izdvojio The Getaway iz 1972. Prekrasno snimljen, zanimljiva priča (koliko može bit u žanru), dobra gluma i macho muškarci + nekoliko lijepih žena. Pravi predstavnik svog žanra. Definitivno ću bacit oko i na ostatak Peckinpahovog opusa.
Evo ovako ukratko, gledalo se još dosta toga, ali eto... ove bi izdvojio. O Silenceu neću jer možda napišem nešto za portal.