Ja ga planiram gledat. Cini se jedan od boljih horora u zadnje vrijeme. Valjda ce kroz koji dan u kino.
Zadnji film/ovi koje ste pogledali
Nocturnal Animals
Zasto je najbolji triler u zadnjih 10 godina unisten u zadnjih par minuta?
Get Out dolazi tek 27.04. u kina ;;)
Nocturnal AnimalsPojasni malo... što te zasmetalo jel.
Zasto je najbolji triler u zadnjih 10 godina unisten u zadnjih par minuta?
Inače, gledao dosta u zadnje vrijeme. Istaknuo bi Cornetto trilogiju, a posebno Hot Fuzz čijih me zadnjih pola sata zabavilo skoro kao nikad dosad. Ingeniozno. Ujedno mi je i najbolji dio trilogije, a nakon te završnice i sam početak filma bio mi je puno bolji. Shaun of the Dead je dobar, ali do Hot Fuzza mi nije sve tako sjelo... mislim da ga idem sad gledat da bi mi bio još i bolji. Ne znam, jednostavno me oduševio kraj Hot Fuzza toliko da sam pljeskao na kraju filma.
The World's End je također odličan, postava likova, Rosamund Pike i onaj razgovor na kraju su čudo. Malo mi je sami kraj off, ali ništa što bi mi narušilo dojam. Jednostavno mi je malo u ekstreme otišao.
Općenito, odlična trilogija i filmovi koji znaju što su i ne srame se odlaska u neke vode za koje bi se možda mislilo kako neće funkcionirati. Čitav taj apsurd totalno je pogođen i nimalo neprirodan.
Vidim da i Baby Driver kupi odlične kritike, gledat će se.
Pogledao i ponovo Nightcrawler, Jake genijalan kao i prvi put, a film prekrasan i odlično napisan.
The Prestige gledao prvi put. Jako dobro, klasično Nolanovski rekao bi, ali sam setting je dobro pogođen, a i glavni glumci.
Još bi izdvojio The Getaway iz 1972. Prekrasno snimljen, zanimljiva priča (koliko može bit u žanru), dobra gluma i macho muškarci + nekoliko lijepih žena. Pravi predstavnik svog žanra. Definitivno ću bacit oko i na ostatak Peckinpahovog opusa.
Evo ovako ukratko, gledalo se još dosta toga, ali eto... ove bi izdvojio. O Silenceu neću jer možda napišem nešto za portal.
CroZac_Drake - ma jucer sam toliko bio razocaran, da nisam imao snage nesto vise napisat. Htio sam odspavat i vidjet kakvu cu misljenje imati o filmu sljedeci dan. Uglavnom...
Nocturnal Animals (2016) - 7.5/10
Kao sto sam vec rekao, film je fantastican i ako zanemarimo zadnjih par minuta, mozda i najbolji mi triler u zadnjih 10-tak godina. Odlicna premisa, fantasticna kinematografija, glumci su fantasticni (Gyllenhaal je postao sinonim za kvalitetne filmove, Shanon standardno na visokoj razini kao i Adams, ali me zato Taylor-Johnson iznenadio kojeg pamtim kao strebera KickAssa, ali je ovdje stvarno rasturio). Posebno bih izdvojio scenu s pocetka kad je Johnsonova banda zaustavila auto od Gyllenhaalove obitelji. Kakva napeta scena, na rubu sam bio. Gluma i dijalozi su bili fantasticni i napetost se stvarno mogla rezati nozem. Sto se tice price u prici, ona mi je bila cak i bolja nego glavna prica filma. Zanimljiva studija karaktera i opcenito jedna od najzanimljivije odradjenih osveta prikazanih na ekranu. E ali ajmo sad krenuti sa spoilerima. Iako je ta prica o osveti samo fiktivna, tj. metafora ne mogu je ne pohvalit. Sto se tice osvete u glavnoj prici trebalo joj je bas nesto na kraju kao slag na tortu, kad ono najveci letdown u povijesti filmova. Kakva je to jebena mlaka osveta? 20 godina nakon kaj su prekinuli on njoj salje pricu gdje iskaze sve svoje osjecaje i sto mu je znacilo prekid s njom i kako mu je ona takoreci unistila zivot. Ne znam jel mu cilj bio prestrasit, zaprijetit ili nesto trece tom pricom, ali koji je smisao njegovog nedolaska na kraju?!? On zna da joj ipak nesto znaci i da ce ju, po zivot opasno, njegov nedolazak pogodit?!?!? Ne kuzim. Ona ocito ima usran zivot trenutno i sa sjetom se prisjeca trenutaka sa Edwardom, on se iznenada javlja i postaje jedina svjetla tocka u njezinom zivotu. A kako on to zna? Sta je on postigao svojim nedolaskom? Stvarno ne shvacam.
Beauty and the Beast -
Jucer isa gledat u poslipodnevnom terminu sa necakon i necakinjon naravno sinhronizranu verziju, oni su uzivali a meni je La La Land unistija ovaj zanr(svojon kvaliteton) koji ionako nisan volija pa san umira od dosade za vrime filma. Bila je opcija da oden zakockat koju kunu dok oni gledaju al je visok datum. Setting je bajkovit, kostimografija vrhunski napravljena gluma cisti prosjek. Crtana verzija mi je dva koplja bolja od ovog, za razliku od Jungle book koji je odusevija filmskon verzijon.
Passengers - ja zadovoljan. Shvaćam da je nekim ljudima film razočaranje jer su možda očekivali nešto drukčije, ali ja sam na temelju par osvrta zna šta me otprilike čeka i ne mogu se požalit na rezultat. Nadalje ima spojlera, pa čitajte na vlastitu odgovornost.
Prvih sat vremena stvarno je najbolji dio filma, usamljenost i očaj glavnog lika dočarani na najbolji mogući način, tako da osjetiš psihičko stanje u kojem se nalazi, ali istovremeno ima apsolutno savršeno pogođenog humora. Zapravo, po pitanju ukomponiranosti humora u jednu sjebanu situaciju, ovo je jedna od boljih provedbi koje mi trenutačno padaju na pamet. Najdraži segment filma mi je vjerojatno borba Prattovog lika sa samim sobom i odlukom oće li probudit Auroru. I tu moram priznat da sam ugodno iznenađen Prattovom glumom.
"Romantični" dio filma koji vidim da je dosta ljudi bija dosadan meni je dobro lega. Glumci i njihovi likovi su stvarno simpatični i relatable, plus taj spomenuti humor i apsolutno prekrasni vizuali i općenito dizajn svemirskog broda su mi svako malo mamili glupav smiješak na facu. I nakon šta je istina izašla na vidjelo, Lawrence me također oduševila glumom i iskreno mislim da nikad neću shvatit taj pusti hejt prema njoj.
Treći čin, kad je brod počea ozbiljno ić kvragu, mi je zapravo bija i najslabiji jer sam iz nekog razloga očekiva neki twist koji se nikad nije dogodija. Svejedno, scena kad Pratt izađe van popravit kvar uz rizik smrti, koliko god puta viđena premisa, mi je iskreno ubrzala rad srca, a to je nešto šta mi se nažalost u zadnje vrime rijetko događa kod gledanja filmova. Tako da svaka čast na tome.
Kraj mi se i nije baš svidija, šta je vjerojatno najveći minus filmu IMO. Nekako bi mi bolje odgovara "tragičniji" kraj, recimo da Pratt nju s nečim uspava, ka "I can't let you give up your future" i vrati je u hibernaciju a on opet ostane sam na brodu. Ili da on jednostavno umre pri onom popravku reaktora a ona nađe način da se opet nekako uspava. U svakom slučaju, nešto malo tragičnije.
Ali ponavljam, stvarno sam zadovoljan filmom. Ima mana, ali miks žanrova, likovi, gluma, vizuali i par stvarno dobro izvedenih ideja čine ovo filmom kojeg po meni svakako vridi pogledat.
ZoNTrA
Ako se dobro sjećam, on je prije bio, najkraće rečeno, mekušac, i tom fiktivnom pričom htio joj je dokazati da se riješio starih demona i esencijalno se riješio svoje "mlake naravi" što je prikazao samoubojstvom na kraju. Nije mu ni trebala veća osveta nego da joj dokaže da mu ništa od nje više ne treba. Sad, ima možda mjesec dana ili malo više otkad sam odgledao film ali ovako ga se sjećam.
Robot Sound (2016) - 7/10
Korejska melankolična SF drama s dosta humora. Film za koji sam definitivno želio da bude još bolji od ovoga, i bio je na dobrom putu prema moćnom završetku, ali kao što je slučaj s korejskim filmovima, ima običaj zastraniti u poduže scene u kojima protagonist nariče za nekim/nečim (iako ih nema puno, nije ih trebalo ni biti, ili su bar mogle bit kraće). A kao da spoj SF-a, avanture i drame nije dovoljan, željeli su dodati i akcije zbog koje se zadnjih pola sata čine prilično neuvjerljivim i forsiranim. Treba znati stati, i pola sata trajanja manje u ovom slučaju bi puno značilo. Sedmica je poklonjena jer je film dobro sklepan za indie ostvarenje i zabavit će ako ne očekujete previše. Ima i nekoliko pogođenih sjetnih trenutaka koji ga čine zanimljivijim, uz općenito light-hearted atmosferu koja u potpunosti odgovara radnji, makar je i ona smetnuta sa strane zbog spomenute akcije na kraju.
Kapelica - ma znam, ali to mi je sve nekako nedoreceno.
Nesto u stilu: "E Susan, nismo pricali 20 godina, ali sam da znas nisam vise mekusac i nista mi ne znacis i vise te ne trebam. Hahahahaha kujo kako sam te dobro zajebao!!!!!". Ne znam, to mi je preslabo i stvarno sam razocaran krajem.
Full Metal Jacket - šta sam i reka nakon prvog gledanja. Prva polovica filma fantastična. Po dolasku u Vijetnam pretvara se u neviđenu dosadu za koju ne mogu virovat da sam opet osta pogledat. Valjda sam mazohist.
Ma dobra je i druga polovica, samo na nije na razini prve. Najbolji redatelj svih vremena jednostavno ne zna pogrijesit.
Tvoje mišljenje, poštujem ali ne slažem se ni najmanje. Pogleda sam mu samo ovaj film i Eyes Wide Shut i nijednim nisam u kompletu nešto zadovoljan. Clockwork Orange me ni najmanje ne vuče, 2001 bi moga pogledat jer mi se sviđa tema filma ali imam neki osjećaj da se ne bi vratija ovde s pozitivnim dojmovima.
A Clockwork Orange je jedan od najboljih filmova svih vremena, vjeruj mi. Zanimljivo da te Clockwork ne privlaci, a vjerojatno je i najkontroverzniji film svih vremena. Istini za volju, meni je 3 godine na HDD-u stajao i tek sam ga nedavno pogledao. 2001 je uzasno spor, ali taj film je cista umjetnost i nije za svakoga.
Kubrick je ispred svog vremena bio i zasigurno je najinovativniji redatelj. Za mene i najbolji, a uz Tarantina mi je i najdrazi.
L I F E - konacno film koji je originalan a ne kopija ostalih predatora i aliena ili neznam cega.Kratak zanimljiv uvod i onda radnja i "akcija" do kraja.Odlican vanzemaljac i odlican realniji prikaz susretan sa vanzemaljskim zivotom.Na kraju twist kojeg sam predvidio bas u trenutku kad se poceo desavat i to me odusevilo jer mi je sta bi se reklo ispunio svaku zelju i ocekivanje. 9/10
Tvoje mišljenje, poštujem ali ne slažem se ni najmanje. Pogleda sam mu samo ovaj film i Eyes Wide Shut i nijednim nisam u kompletu nešto zadovoljan. Clockwork Orange me ni najmanje ne vuče, 2001 bi moga pogledat jer mi se sviđa tema filma ali imam neki osjećaj da se ne bi vratija ovde s pozitivnim dojmovima.2001 oprezno uci u film sa ocekivanjima, to je po meni puno vise neka kategorija arta, znaci pripremi se na scene od 5-6 minuta u kojima se jaaaako polako otkriva scena uz epsku glazbu u pozadini, a pogotovo kraj kada ces imati dojam da si na drogama.
Jako filozofska tematika koja se u potpunosti razlikuje od ostalih filmova i za koju postoji jako velika sansa da ti se nece svidjeti. Meni je osobno fantasticno audio vizualno iskustvo, ali isto tako mogu potpuno razumjeti kada netko kaze da je besmisleno smece.
Nisi mogao dat bolji opis za filmTvoje mišljenje, poštujem ali ne slažem se ni najmanje. Pogleda sam mu samo ovaj film i Eyes Wide Shut i nijednim nisam u kompletu nešto zadovoljan. Clockwork Orange me ni najmanje ne vuče, 2001 bi moga pogledat jer mi se sviđa tema filma ali imam neki osjećaj da se ne bi vratija ovde s pozitivnim dojmovima.2001 oprezno uci u film sa ocekivanjima, to je po meni puno vise neka kategorija arta, znaci pripremi se na scene od 5-6 minuta u kojima se jaaaako polako otkriva scena uz epsku glazbu u pozadini, a pogotovo kraj kada ces imati dojam da si na drogama.
Jako filozofska tematika koja se u potpunosti razlikuje od ostalih filmova i za koju postoji jako velika sansa da ti se nece svidjeti. Meni je osobno fantasticno audio vizualno iskustvo, ali isto tako mogu potpuno razumjeti kada netko kaze da je besmisleno smece.
Clockwork Orange je top 5 svih vremena. Singing in the rain scena je van serijska.
Singing in the rape*
Uostalom koja scena nije van serijska u Clockworku?!
Sutra cu temu 'Najbolje scene iz filmova' oblijepit sa Clokworkom.
Assassin's Creed - bilo je pozitivnih komentara, bilo je negativnih komentara, i nažalost moram se ipak prikloniti malo više ovim negativnim. Ok, film nije govno jer Fassbender se stvarno trudi, neke akcijske scene su bile odrađene dobro i Animus mi je djelovao ok, ali u principu to je to. Radnja u prošlosti užasno jednolična i ima je premalo, mogli su tu napraviti svašta no svaki naš odlazak tamo je djelovao identično kao i onaj prethodni. Priča u sadašnjosti nezanimljiva, likovi dosadni i sve je jednostavno generično. Nikakvog interesa mi nije pobudilo ni za objekt oko kojeg se priča vrti, niti za templare, niti za asasine. Slab CGI, slaba glazba također.
Akcijske scene i ta parkour akcija bi bile možda čak i dovoljne da se kaže "ionako je ovo samo blockbuster, ne mora biti neka priča i neki likovi", no problem je što ih se konstantno rezalo sa akcijom odnosno pokretima u sadašnjosti. Neznam što fali konceptu da je naš glavni lik samo ležao i da smo proživljavali život njegovih predaka jer bi dobili kudikamo više vremena i sadržaja uz taj "history" dio i moglo bi ga se bolje razraditi. Rezanje akcijskih scena na način da pokazuju kako Fassbender u sadašnjosti mlati zrak dok u prošlosti mlati neprijatelje je meni osobno bilo promašeno.
Kao što sam imao osjećaj u prvoj igri da cijelo vrijeme tučem istu slamu i da mi je 50ti skok sa 100000 metara u sijeno već dosadan, sličan sam osjećaj dobio i gledajući ovaj film. (iako mi je 2. nastavak igre zbog lokacije bio super, a i imao je neku priču)
Uglavnom,
4,5/10
Deep in the Wood (2016) - 7/10
Kako volim kad s vremena na vrijeme naletim na malo poznate, ali pristojne filmove koji zadovolje više nego neki prosječni blockbuster. Ovo nije baš dragulj, ali iza malo nespretno složenog naslova krije se solidan talijanski triler s puno ugođaja i drame. Započne kao neki jezivi horor, nastavi dalje kao psihološka drama dok ne dođe do serije reveala u zadnjoj trećini. Radnja nije neko čudo u žanru, ali vas povremeno tjera da sami pokušate nešto složiti, a produkcija i stvaranje atmosfere je na iznenađujuće visokoj razini. Imam i par primjedbi koje mi se, iskreno, ne da izdvajati jer su tek manje i ne škode ukupnom dojmu. Ukratko, sasvim OK za jedno gledanje, sa nekoliko intrigantnih scena koje možda ostanu duže vrijeme sa vama.