Assassins Creed
Jučer cijeli dan skidam 3D verziju od 23 gb, i pogledam sinoć u nadi da će mi barem vizuelno biti ugodno, ali guess what?
Film je dobar.
Ne znam jesam li ja propustio nešto gledajući, ili sam se naslušao svakavih pljuvanja po filmu pa su mi očekivanja bila minimalna, ali mi se zaista svidilo sve što sam vidio, i uživao sam u tim momentima.
Da je toliko strašno, uopšte nije.
Radnja kao osnovni segment filma nije promašen i pruža lijep segment praćenja, posebno nekom ko se nikad nije susretao sa AC igrama.
Djevojka koja nikad nije igrala AC, i koja generalno ne voli ovakav žanr, kaže da je bilo sasvim pristojno, i da je sve urađeno na mjeru.
Sad kad skontam, ovaj film će se više nositi sa onima koji nikad nisu zaigrali igru čije ime nosi, nego nama koji već znamo šta se tu dešava, i znamo svaki propust koji naprave.
Ali kad staviš sve to na stranu, zaista mi nije jasno obilno pljuvanje po filmu, koje to svakako ne zaslužuje.
Nije woow, ali nije ni razočarenje, posebno za nešto što je po prvi put prikazano na filmskom platnu, ja dajem drugu šansu.
Što se vizuelne strane tiče, ovu BluRay 3D verziju što sam pogledao je savršena.
Vizuelni prikazi Španije u srednjem vijeku su fantazija, i nekome ko je fan ovog serijala jedino ostaviti osmijeh na lice kad se srednjovjekovni krajolik poveže sa orlovim letom.
Parkour je previše izrežiran, i skoro pa svaki drugi pokret je na "špagama", no sve ostalo je pristojno.
Što se storylinea tiče, ima dosta rupa i površnih poveznica, ali se ispoštovao kodeks igre, i na kraju se to lijepo uklopilo.
A i ako ćemo iskreno, nije ni da AC serijal ima neku duboku i dobro priču (osim dvojke)..
Jedinu poštenu zamjerku koju sam imao su jako pogrešni soundtrackovi u radnjama i pojedinim scenama.
Drpanje žica električne gitare nikako se ne uklapa u ovakav žanr, a da je Jesper Kyd čuo ovo, svi bi po šamar dobili.
Uglavnom, pristojan film lijepe radnje i jako kvalitetnog vizuelnog prikaza, koji je u nekim segmentima mogao biti bolji, ali svejedno je to bilo jedno jako lijepo dvosatno iskustvo.
Ako će i praviti nastavak, kao što se po kraju dalo naslutiti, ja sam zasigurno jedan od prvih koji će se radovati tome.