The Departed (2006) - 8.5/10
Davno ga pogledao, a znam da mi je ostao u dobrom sjecanju pa sam ga odlucio ponovno pogledat. I dalje je fantastican. I vjerojatno jedan od najboljih remakeova (original nisam gledao, budem danas, vjerujem da je jos i bolji). Scorsese sve sto dotakne postane klasik. Premisa je odlicna, izvedba je odlicna, film je napet kad treba biti. Glumacka postava je mozda jedna od najboljih ikad (DiCaprio, Damon, Nicholson, Whalberg, Baldwin i Sheen stariji, mislim moze li bolje?!? ), a Nicholson je i pred kraj karijere prilicno karizmatican. Od likova sam iskreno navijao za DiCapria, tj. Costigana. Undercover cop, mislim da je njegov posao bio najzajebaniji. Sto se tice najdrazeg headshota, mislim da su iznenadni u liftu i u zadnjoj sceni najbolji
The Sixth Sense (1999) - 8.5/10
Jos jedan film kojeg sam davno gledao i pomalo zaboravio, a bas mi se gledao. Shymalandingdong je pokazao da kvalitetan horor ne treba imati krv, klanje, sise i jump scareove. Iako 90% filma cine 2 lika, film ni u jednom trenutku nije dosadan te je uvijek misteriozan i zanima te sto ce se dalje dogoditi. Twist vjerojatno svi vec znamo, genijalan je, ali mi je bilo sad zanimljivo gledat kad sam znao sto ce se dogodit (u prvom gledanju nisam znao) i trazio sam sve tragove koji ce ukazati na njega. Osment i Willis su fantasticni, pogotovo Osment, za mene jedna od najboljih djecjih gluma koju sam vidio.
After (2012) - 6/10
Indie film koji mijesa dosta zanrova (drama,triler, fantasy, misterija...). Premisa je zanimljiva, dvoje ljudi sudjeluju u nesreci i odmah se bude u svom gradu. No, oni su jedini dvoje ljudi u gradu. Pa sto se dogadja? Prilicno misteriozno, no nazalost odgovor je dan vec na polovici filma i otud stvari krecu pomalo nizbrdo. Kemija izmedju dva glavna lika je isto mogla biti i bolja. Ako i propustite film, nije smak svijeta.