Alien: Romulus (2024)
Ovaj film bih stavio u kategoriju zadnji film-ovi pod kojim ste odrijemali.
Baš sam se radoval i narajcal da ga idem gledat i gledao ja njega sam početak i obečavajući sve 5 i počelo mi se čoriti i neznam gdje točno ali dobar dio filma sam prespaval i tih skoro 2 sata ao ubrajamo i odjavnu rolu mi je prošlo u hipu u snu.
Zbudil sam se na samom kraju creditsa i rekoh aj jebemu sve i moj Alien ošo u spavanju.
Još sam tak boravil ispred telkača nekih 20- tak minuta razmišljajući zašto sam baš morao zaspati, pa kaj je tak dosadan film bio da me ulovio san a kad ono: ma to je Alien i ne može bit dosadan i loš da ga jebeš.
A ništa nakon tih 20-tak minuta pustim si ja film nanovo i sad mi je već još bio bolji i gledao sam do nekog trenutka i kad ono opet počele oči se sklapat i trznem se, trudeći da me san ne prevari. Tak da nisam uspio vidjeti elijene one odrasle kada je počela jurnjava sa njima i zapravo vjerujem najbolji dio filma. Zaspao sam nanovo, šta da velim. Probudil sam se opet kada su bili creditsi u tijeku.
Taj novi Alien ko da je uklet i nije mi suđen da ga odgledam do kraja. Bit će treća sreća ali za to opet moram biti u tom nekom alienskom raspoloženju da ga idem gledat.
Ono što sam vidio kod drugog gledanja bilo mi je super. Glumačka mladenačka postava ajd ok za tak izazovan okršaj sa crnom ljigavom spodobom. Koliko sam shvatil i sječam se nekaj od davno odgledanih filmova pričom se naslanja na prošlu generaciju filmova točnije prvog i drugog Aliena jer sam se sjetil onog malca tzv sintetičkog bez pol tijela da je glumil u prvom alienu. Atmosfera alienska je bila prisutna od samog početka te oni originalni popratni soundovi, super.
Sve u svemu dobar filmić. Neću ga brojčano ocjenjivat jer to je ipak Alien i kao nekadašnji veći fan aliena, terminatora i predatora koji dolaze u kompletu SF fenomena i kao van svake po meni ocjenjivačke kategorije. Ponovit ću samo dobar film.