Sinoc u 1h sam zavrsio prvi i krenuo ovo cudo.Imao sam 2 brige koje je igra polozila bez problema.Prva je bila briga oko tranzicije sa prvog na drugi..na koji nacin ce se nastavit,kako ce biti odrađen time jump i kako ce se postavit novi plot i dali ce se u gameplayu osketit da je to TLOU igra...i sve mi je sjelo,nemam zamjerki.
Druga je bila leak pa je i to proslo.Sad samo imam brigu kako ovo objasnit nekome,ovo sve sta sam dozivio i sta vidim na ekranu..ocekivao sam dobru grafiku i vrhunsku igru ali jebote kako je ovo postignuto ili zapravo koja je ovo tehnologija.Nekad smo gledali nabrijane trailere igri koji su bili CGI i sada igram igru koja tako izgleda.Uncharted 4 je izgledao nevjerojatno i imao taj nevidljivi prelaz iz cut scene u gameplay ali ovo je next level.Ovo je next gen.Stvarno mi se evo nije dalo ovdje pisat neke komentare i svrsavat jer svi smo znali i ocekivali dobru grafiku..a ovo vise nije grafika kakvu poznamo,di razdvajamo texture od osvjetljenja,poligone itd..ovo je CGI tehnologija u kojoj sad mozes upravljat likom i nije bitno jeli zumirano ili nije,jel skripta ili nije.Prakticki igras cut scenu,odnosno onu grafiku koju smo nekad gledali samo u cut scenama.
Kad sam prvog runnera zgrabio i ugusio pa vidio da Ellie radi grimasu na licu dok se to desava,ali grimasa koju na tu udaljenost kamere vidis najnapredniji motion capture nisam mogao vjerovat..Animacija,zvuk,produkcija su toliko ispred svega dosad.Gledao sam sve Ps5 evente i nisam u nijednoj igri osjetio neki skok i sad igram Ps4 igru i osjecam nesto novo kao kad sam VR prvi put probao.Model konja i grafika su napravili RDR2 zastarjelom last gen igrom.Jel neko vidio kad konj prelazi preko vode i razbija tanki led ili sam ja lud..A gameplay i fluidnost da ne govorim..nikad nisam igrao nesto na mrljavih 30 fpsa da tako glatko podmazano ide..nemam rijeci koliko sam odusevljen ovim uvodom,pacingom,napretkom gameplaya a da se nije izgubio onaj TLOU sarm,build up i napetost..soundtrack.Prebrutalno,okrutno i strasno..sve zbog produkcije i uvjerljivosti