Prije je bio ekstremist, ovo sto je woodie naveo. Neki od njegovih postova i misljenja mi se blago receno gade.

Nema potrebe za daljnje prepucavanje!

Rest my case! 😁 Evo vam ga neutralni Pravednik i osoba koja ne prati politiku! 😁 Dugo ti je trebalo da pokazes pravo lice novim clanovima

chono7 priznaj da ti je pomalo falio...barem ovak na dan/dva

Pravedniče, ostavi se te patetike i latentnog pederluka.

nadalje, ocekujete li nosanje lotri, sanduka, paleta i dasaka u ovom nastavku?

maverick nadam se. 4 puta u 15h igranja u svrhu imerzije sa genijalnim balansom akcija,istrazivanje,puzla. Kad bi bar vise igri bilo ko TLOU. Bar blizu...

19marksman89 ne sjecam se puzli u toj igri? se to moze uopce nazvati puzlama? takodjer igra je jako linearna i ne znam sta si ti toliko istrazivao tamo, ali mozda sam ja samo isao redom, ni ne sjecam se vise.

Linearna je, al su lokacije otvorene. Nešto ko Uncharted 4

pravednik

Javi se na PM da ti pošaljem svoje podatke za tužbu.

Ok, ako smo sa cirkusom završili, vidite sad kakav se tip ljudi namjerio na igru i da se mi racionalni možemo nastavit veselit igri.
          Tko nije čitao i gledao spoilere nek ih niti ne traži, kolko god cjela stvar bila kontroverzna, znati tako nešto unaprijed vam može samo pokvariti konačno iskustvo koje će, slagali se sa odlukama pisaca ili ne, biti vrhunsko.

maverick
            Nema zagonetki, niti previše istraživanja, osim ako ti nije pojam istraživanja skupljat stvari usput ko u RE3. Meni ne smeta ako gameplay bude opet takav jer je donekle zahtijevao štednju resursa, samo bi bilo lijepo da su otvorenije lokacije i po mogućnosti što manje skriptiranih sekvenci.

wooddiebone biti vrhunsko.

lol kako znas da ce svima biti vrhunsko?!

krpa znam ja to, ali sam pitao marksmana posto on tvrdi nesto sto nema blage veze sa igrom, ali posto sam davno igrao, reko mozda sam zaboravio vec, ali evo ako i ti velis da nema, onda je to to. imerzija isto tako nije kada su ti lotre bas tamo postavite gdje ti trebaju. ista stvar je sa paletama i ostalim stvarima. ta daska tamo stoji bas jer je gap izmedju dva podesta. imerzija my ass! takodjer sjecam se one snajper dionice gdje imas infinite ammo lol. a pogotvo je imerzija kada Ellie igra kolo oko klikera, a joel proviri malo njusku i evo ih vec.

maverick

Jesam li igdje rekao da će igra SVIMA biti vrhunsko iskustvo?

Čitav moj post se bazira na tome da nekima neće.

Ili ti moram opet moram objašnjavat ko pred par svojih postova u ovoj temi.

Maverick sta nisi sam sebe prije 10h pitao sta radis ovdje? Shvatili smo da neznas sta pricas i da ti je igra trn u oku.Zasto kopas samo da isprovociras raspravu i nekog uvjeris ovdje da je tako kako ti mislis.Misli sta hoces,briga nas jbt.Jednom si napisao svoje misljenje i dovoljno je.Cestitamo ti na tome i to je to.Sta god ti mislio i napisao ovdje TLOU je bio,jest i ostat ce jedna od najboljih igri ikad u povijesti ovog poznatog svemira po svim realnim i objektivnim stajalistima.Cim se prije pomiris sa time bit ce ti lakse. Ohladi malo,chill! Probaj kad se uznemiris brojat do 100 i duboko disi.Ili ako ti je do 100 malo, otvori listu nagrada koje je igra osvojila pa broji njih.Ima ih preko 200...samo pomalo

Mislim da će s tehničke strane biti svakako vrhunsko iskustvo! Kao netko tko je vidio sve spoilere i skinuo sat vremena gameplaya u 1080 dok nisu ubili link, i dalje se ne mogu načuditi animacijama lica.

Iako sam prije par dana napisao:

"Druckmann is a regular advocate of gender equality in video games, citing Anita Sarkeesian as an influence." Budući da dotičnu doživljava kao uzor, možete i sami zaključiti kamo to sve vodi"

pa su me neki krivo shvatili.

Naime, nemam tu nikakvih predrasuda. Živimo u demokraciji i slobodnom društvu i iako sam i sam (priznajem) konzervativniji tip osobe, meni i svakom drugom mora biti jasno da je u modernom društvu i vremenu svaki oblik zabrane, cenzure i svega sličnog totalno besmislen, to jednostavno ne prolazi. Svakome se treba omogućiti pravo na zastupanje, inicijativu, stav i ostalo. Osobno nemam problema s LGTB likovima u igrama. Ali imam problem kada se neka manjina ili oni koji se smatraju ugroženim pokazuju kao superiorni u odnosu na druge, a tome je dotična jako sklona. Tj, imam problem kada se bilo tko iz glupih razloga pokazuje superioran nad bilo kime. Kada bih napisao više to bi bilo spoilanje i diranje u detalje.

Ali, kao što rekoh, iako uopće nisam fasciniran onim što sam vidio glede priče, niti mi je to nešto spektakularno. Doduše, to je individualna stvar i neka svatko sam procjeni. Igru ću svakako uzeti zbog njene tehničke strane. Igra predstavlja novi “benchmark“ u odnosima likova, pogotovo u animaciji lica i izražavanju. Želim da i ostali AAA naslovi ubuduće imaju nešto slično s tehničke strane. Ovi s YT i Reddita što pozivaju na bojkot rade jako glupu stvar. Upravo zbog svega navedenog, smatram da igru treba uzeti i da nas NG iznenadi sa sličnim stvarima u budućim naslovima.

19marksman89 to ne mjenja cinjenicu da igra uopce nema puzli, a ako i ima exploring, onda je vrlo slab.

Toliko si ocajan da se sada hvatas na izraz "puzla" koji sam upotrijebio pokusavajuci svih ovdje uvjerit da ako tebi nije bilo tesko ili ti nije bilo izazov da onda nije puzla.Vec znam na sta ciljas i u svom stilu ces omalovazavat gameplay kako ima losu puzlu jer si je brzo rijesio.Ali guess what?!- to i jest bila namjera developera i gameplay nije slab zbog toga jer ima laganu puzlu zato jer igras akcijsku avanturu frende!Ta puzla je samo dodatak koji ide pod +(plus) i sluzi da uzmes predah od prethodne radnje,da "zivis" spontanost likova i njihove dijaloge u tim trenicima,da pogledas oko sebe tu prostoriju u kojoj se nalazis i u kojoj ti prikazuje genijalni art i u ono vrijeme neviđeni Lighting i da ti napravi tranziciju između levela.I to TLOU genijalno nepredvidivo odraduje.Sjetimo se svih ostalih ODLICNIH igri npr. Dead Space,Max Payne,Uncharted itd. u kojima si tocno znao kada ide akcija i "val" neprijatelja i kad ide mirni dio.Tocno si znao sta ocekivat i opet su sve te igre vrhunske,dok je TLOU bas zbog toga nazovimo spontanijeg nacina ta stepenica vise.I da,kad se vec hvatas, sluzbeno se ovakav tip gameplaya zove puzla u svakoj igri.

A sta se tice djela sa "istrazivanjem" mislio sam na dionice kada mozes samo proc kroz zgradu donjim katom,a mozes i istrazit jos gornja 2 kata i tamo budes "nagrađen" blueprintovima ili shivom za otvaranje lockane prostorije u blizini koja te nagradi materijalom za craftanje i tako si omogucis bolju opremu do koje nebis mogao doc normalnim igranjem u toj fazi levela.

Pa to je to, puzla sa nosanjem lojtri koje u ovom slucaju koriste i za prijelaz gdje likovi ne mogu preskociti, sto je prije bio slucaj sa daskom te paleta, opet. Sve to u jednoj "puzli" uncharted ima ok puzle, ovo je smijesno, pogotovo zato sto to radis vise puta u igri. Ne kazem ja da je zbog toga gp los, ali meni to nije dobra "puzla" niti nesto sto mi se svidjelo. I nisam ja jedini. Na drugim forumima sam citao slicne dojmove. ako je to tebi odlicna puzla, super za tebe. Takav exploring kao sto ima TLoU ima gotovo svaka igra i ja sam se nadovezao na te dvije stavke. Ne govorim o prici niti likovima ili necem trecem. Mozemo tako do ujutro, dok ti opet ne izgubis Temperament i pocnes vrijedjati, kao sto ti to dobro ide.

Ja sam postavio pitanje u temi o lotrama, paletama itd i ti si se javio i sad tu grundjas sto ti se odg. Ako ti smeta i ne znas bez vrijedjanja komunicirati, imas izbor napustiti temu i forum, sto se mene tice.

Normalno da takav exploring ima svaka igra,sta bi TLOU kao linearan trebao imat stavke iz Witchera 3? Pravis se lud i nisi nikakvo pitanje postavio nego si s visoka onako sarkasticno i cinicno dosao provocirat sa pitanjem o paletama jer ti je jedini cilj u ovoj temi uvjerit sebe i onda ostale da TLOU nije toliko dobra igra.Danas su ti palete,sutra ces bit kako Joel nije srao nijednom itd.. 4 puta u 15h gameplaya ponovit takvu radnju koja traje manje od minute nikako nije losa stvar.Nama nije smijesno sta curica od 13god nije naucila plivat u apokalipsi a nalazis se 20 godina nakon apokalipse pa su djelovi gradova i podzemne poplavljeni jer je priroda ucinila svoje.Kako ne kuzis da je to dio onoga odnosa između njih dvoje koji se postepeno gradi.Pa Joel je najbrutalniji tip osobe koji je mogao postat.Krijumcar,ubojica koji je izgubio sve u zivotu i sve moze napravit samo da prezivi.I kao takav je i bio drzak i hladan prema njoj u pocetku i gledao je na nju samo kao na predmet i misiju koju mora izvrsit.U tome i jest fora da vidis kako postepeno "omeksava" i pocinje brinut o njoj.Stvar je u tome da kroz gameplay oni grade odnos i da tebi kao igracu koji igras sa mrzovoljnim Joelom prode misao "gle ga,kao takav ipak ulazi u ovu prljavu vodu radi nje".Kao i sta kroz citavu igru imas citavu listu animacija i gestikuliranja kod Elie.Bez tona da igras igru mozes vizualno primjetit kako se ponasa u pocetku (nesigurno,nervozno,povucenije)sa animacijama ceskanja,sutanja kamencica,pognute glave i kako je prema kraju otvorenija i opustenija.To je sve jedan paket.Neko je to promasio,neko nije shvatio nekom nije sjelo i to je ok.Potpuno imas pravo imat svoje misljenje ali daj nas nemoj lagat da si dosao samo napisat svoje misljenje jer ja sam prije godinu dana otisao sa ovog foruma i napisao si ga jos onda i to vise puta.I sad si ovdje u TLOU 2 temi dezuran i pripremas si teren..jer primjetio sam,svrbe te ovako malo sonyeve ekskluzive...koliko god se ti sada pokusao opravdat.