Grafički igra i dan dns ubija, a napucavanje je mesnato i svaki pogodak dali u protivnika ili tebe ima Impact. Dionice gdje se suljas, engejđas sa protivnicima, čupas živu glavu su sami vrhunac, ali su me zato one slow dionice smorile nakon nekog vremena.
Level dizajn je na momente maestralan, na momente i ne toliko. Trebalo je biti više većih dijelova kao kad tek dodjes u Seattle (mislim da se tako zove grad) jer tu najbolje možeš taktizirati i birati kako pristupiti borbi ili ju potpuno izbjeći. Naravno treba biti i linearnijih djelova jer tu dobivaš na napetosti i moraš se snaći s onime čime imaš, ali bih volio da je omjer bio drugačiji.
Takodjer Ellie mi je jedan od najdražih likova u igrama, sve do samoga kraja kada učini neke stvari što meni nemaju smisla, a posebice jer su je na kraju shrvali, što znam da je s namjerom takva odluka, ali meni je prirasla srcu i bilo mi je žao vidjeti takav završetak jednog lika s kojim sam se povezao i sam sam htio da osveta bude potpuna, a mojim očima su je pokrali za istu.
Takodjer neki likovi su nažalost throwaway kao onaj azijac npr koji je nerazrađen i tu je samo da bi tu bio i služio donekle plotu, kao i neki likovi koji se tiču Abby.
Nadalje ona ženska (Dina mislim) s Ellie nema dovoljan motiv da krene u Seattle, Ellie ima, ova ne, čak šta više tek je negdje prije upoznala (ili se spanđala sa Ellie koliko me sjećanje pati), a ona druga spoznaja (koja je spojler) tek ju ne bi trebala ohrabriti da nastavi put, nego da se vrati na sigurno.
Ima tu dosta nelogičnosti u priči, ali nije nešto što je meni kvarilo dojam toliko da bi mi igra bila gora.
Da bi bila maestralna igra, osobno bi trebala biti kraća jer su me pacing i repeticija do kraja smorili i jedva sam čekao kraj, a to nije nešto što želim u igri. Da je drugačije, stvarno bi bila medju najboljim 3rd person igrama koje sam igra i općenito igrama. Ovako je odlična igra sa sitnim problemima u izvodjenju priče i nažalost malo većim u vidu strukture kako kraj odmiče.
Kako god bilo i dalje je to vjerojatno najbolja tps igra uz Resi 2 Remake prošle generacije.
Volim se posprdat nekada sa igrom, posebice kada se baš pišu hvalospjevi kao da je drugo Isusovo uzašašce, ali ja osobnu igru gotivim i znam da ću je kada tada još jednom zaigrati, što rijetko s igrama radim, a to govori dovoljno.