Mislim da će s tehničke strane biti svakako vrhunsko iskustvo! Kao netko tko je vidio sve spoilere i skinuo sat vremena gameplaya u 1080 dok nisu ubili link, i dalje se ne mogu načuditi animacijama lica.
Iako sam prije par dana napisao:
"Druckmann is a regular advocate of gender equality in video games, citing Anita Sarkeesian as an influence." Budući da dotičnu doživljava kao uzor, možete i sami zaključiti kamo to sve vodi"
pa su me neki krivo shvatili.
Naime, nemam tu nikakvih predrasuda. Živimo u demokraciji i slobodnom društvu i iako sam i sam (priznajem) konzervativniji tip osobe, meni i svakom drugom mora biti jasno da je u modernom društvu i vremenu svaki oblik zabrane, cenzure i svega sličnog totalno besmislen, to jednostavno ne prolazi. Svakome se treba omogućiti pravo na zastupanje, inicijativu, stav i ostalo. Osobno nemam problema s LGTB likovima u igrama. Ali imam problem kada se neka manjina ili oni koji se smatraju ugroženim pokazuju kao superiorni u odnosu na druge, a tome je dotična jako sklona. Tj, imam problem kada se bilo tko iz glupih razloga pokazuje superioran nad bilo kime. Kada bih napisao više to bi bilo spoilanje i diranje u detalje.
Ali, kao što rekoh, iako uopće nisam fasciniran onim što sam vidio glede priče, niti mi je to nešto spektakularno. Doduše, to je individualna stvar i neka svatko sam procjeni. Igru ću svakako uzeti zbog njene tehničke strane. Igra predstavlja novi “benchmark“ u odnosima likova, pogotovo u animaciji lica i izražavanju. Želim da i ostali AAA naslovi ubuduće imaju nešto slično s tehničke strane. Ovi s YT i Reddita što pozivaju na bojkot rade jako glupu stvar. Upravo zbog svega navedenog, smatram da igru treba uzeti i da nas NG iznenadi sa sličnim stvarima u budućim naslovima.