The Last Of Us Part II
Nexus
Ovo.
Ako si pročitao jedan negativan post u vezi igre, pročitao si i marksmanov osvrt.
Ljudi hebeno ne kuže da još jako dugo neće odigrati nešto bolje od ove igre. Nema bolje!.. nema studija u cijelom svijetu koji trenutno može bolje!
Žaliti se i cmrljiti na priču je baš jadno.
Uvjeren sam da je ovo zamišljeno kao trilogija,. i kraj svega će biti mindfuck.
I btw i love Abby
Ja još nisam čitao ničiji osvrt pa ne znam kaj je ljude smetalo.
Btw, žao mi je jedino kaj nisam uzimao screense uopće, jer sam bio skroz involviran u priču i likove. Možda krenem odma u new game plus.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje.
Makar ono bilo krivo.
Krenuo sam sad gledati neke reviewe napokon na YouTubeu.
Onaj girlfriend reviews osvrt, koji je bio prije same recenzije, je definitivno genijalno napravljen.
Skillup i boogie su me malo razočarali, al ok.
Sad odgledao ending walkthrough s Allanah Pierce i to je bilo dobro. Gledajući ponovo, čovjeku skoro dodje da zaplače... Definitivno nisam nikad odigrao emotivniju igru.
Igrate za sebe, ne za druge, kak mozete bit razocarani tudjim misljenjima?
odavno su prosla vremena kada me nesto moglo razocarati. vise me ni zivot ne moze jer sam navikao da je njesra.
Malo toga se može dodati napisanom i ovdje, i u onoj 'skrivenoj' temi.
Al evo, dodam dio svog viđenja.
Na stranu gameplay i vizuali o kojima gotovo svi imaju samo riječi hvale, na stranu različiti ukusi (o kojima se definitivno raspravlja i treba raspravljati, argumentima ), viđenje priče i svih 'kontroverzi', ali uvijek ću daleko više cijeniti nešto što izaziva niz različitih emocija.
Dobro protiv zla je dosadno, odnosi među likovima su u igrama u velikoj većini crno bijeli. Daj mi sivo, udari me u trbuh, ispreturaj mi unutarnje organe, nek mi bude muka kad igram, želim osjetit mržnju/ljubav/suosjećanje prema likovima, želim razmišljat o svemu danima nakon završetka igre. Kad sam završio s igrom, sama pomisao na još jedan 'normalan' prolazak (platiniralo se, zato navodnici) još uvijek izaziva jezu i odbojnost i definitivno treba/će proći još vremena.
Što se mene tiče, nije da nemam nekih svojih zamjerki, ali TLOU2 i Naughty Dog su sve to izvrsno odradili i isporučili (iza njih mi je tu Rockstar s RDR2).
- Uređivano
Tzereen kad ubiješ sve neprijatelje u području, protagonist rečenicom i/ili uzdahom daje do znanja da je područje "očišćeno". Mislim da bi bilo napetije da nikad ne znaš jel skroz gotovo ili nije.
I meni je to smetalo..Btw ti fali premalo dijelova di se nalaze ljudi i zaraženi? Očekivao sam puno više toga.
Inače i ja sam među onima kojima se ne sviđa odabir priče za nastavak. Tj. ne sviđa mi se da se tako brzo sve to dogodilo. Da je bio treći nastavak onda bi puno lakše sve progutao, ovako imam gorak okus u grlu..Da se razumijemo igra mi je 9/10.
Encountera je općenito jako malo zapravo.
Za igru od 40 sati imati encountera tolko da ih možeš komotno sve izlistati u meniju igre je dosta čudno.
Svejedno, svaki od njih je sa toliko pažnje odrađen i ne bi htio niti jedan više ako to znači da moramo žrtvovati kvalitetu.
Igra od prvog pokretanja do zadnjeg slova creditsa odiše ispoliranošću i produkcijskim vrijednostima kakve se stvarno rijetko viđaju.
U igrama možda i nikad.
Da se vratim na priču, ja i nakon dva mjeseca još uvijek ne bi mjenjao niti jedan detalj.
Mogli smo dobiti klasični nastavak sa još više istoga i sa svim plot pointovima ljepo zaokruženim i objašnjenim, ali onda bi to bio baš to, samo još jedan nastavak.
Da su išli rutom kakvom je većina fanova priželjkivala, ništa novo ne bi vidli ni doživjeli.
resident_evil
Nisam osjetio manjak encountera, točnije, nije me to smetalo.
@wooddiebone
Slažem se.
Ne bih mijenjao apsolutno ništa na priči.
U ovih 7 godina sam sam stvarao razne scenarije, ali ovo je bolje od svega što sam mogao zamisliti. Grozno, užasno, teško, ali najbolje moguće.
- Uređivano
Meni je također priča savršeno zaokružena. Iako nisam moga izdržati pa sam pročitao leakove i mogu reći da mi nisu sjeli najbolje ali nakon što sam odigrao jednostavno je sve sjelo na svoje mjesto. Masterpiece
Nisam mislio na manjak encountera. Nego dijelova di se na istom mjestu nalaze ljudi i zaraženi. Pa možeš nahuškati zaražene na njih.
resident_evil a vidiš, da.
Završija igru. Vau. Jednostavno vau. Imam određenih kritika za narativni dio igre i pacing, ali ne pamtim kad mi je zadnji put neka igra toliko udrila po emocijama. Čak ni prvi TLoU, možda jedino ME3. Doduše skoro ništa od tih emocija ne bi bilo bez povezanosti koju sam stvorija s likovima kroz prvu igru. O gameplayu i poliranosti tehničke strane, ka i glumi i općenito produkciji neću ni govorit koliko je sve to savršeno. Sviđa mi se da je ka i u jedinici kraj otvoren interpretaciji i cilo vrime se mislin kako pisanju i dijalozima fali suptilnosti koja je krasila prvi dio, ali tek na kraju skužiš koliko je toga bitnog pokazano a ostalo neizrečeno.
Ali za razliku od jedinice koja osim malo uvodnog dijela sa Tess, za mene nije imala dosadnih dijelova, ovde je bilo gameplay segmenata koji su se previše razvukli i dijelova priče koji mi nisu bili pretjerano zanimljivi. Pa s obzirom na to, bolji pacing, više hopeful atmosferu i bolji odnos među glavnim likovima, mislim da mi je jedinica ipak draža igra. Ali i ovo je tako dobro, tako efektivno, takav savršen spoj filma i igre, takvo imerzivno iskustvo da će mi sad bit teško neko vrime pribacit se na išta drugo. Jer ne znam koja se meni dostupna igra može mirit s ovim, stvarno ne znam.
Ukratko, ima svojih mana, ali je jedno nevjerojatno i nezaboravno iskustvo i jednog dana je apsolutno moram opet proć. A sad vi meni lipo dajte pristup toj skrivenoj temi, nema veze šta kasnim s igranjem. Nek se još malo sve slegne pa ću se danas sutra tamo raspisat u detalje, a i baš me zanimaju tuđa mišljenja.
Pristup supertajnoj temi, molim.
@Shooter dobio si tag u temi
Jbg nisam zna. Zahvaljujem.
Tek sam jučer i danas isprobao igru sa zadnjim patchem. Nakon što sam prešao odmah sam krenuo drugi prijelaz. Stao sam na 6h, sinoć i danas sam igrao oko 4h.
Znao sam da će mi igra biti masu ljepša bez film graina. I bio sam u pravu! Još ne mogu vjerovati da od samog početka nisu stavili tu opciju.."Zaboravio" sam koliko je tehnički ova igra ispred svega. Ima toliko detalja da to nisu istine. Npr. kad netko od likova nosi masku, drugačije mu se čuje glas.
E da, malo ubije doživljaj kad ubiješ sve protivnike u tom dijelu mape. Pa likovi uvijek iskomentiraju kao to je to.
Uu zaboravija sam napisat da mi je ipak baš bilo baza jednom igrat igru s hrvatskim titlovima. Mislim, za "stealth kill" piše "ubijanje iz potaje".
Može li bolje od toga?
- Uređivano
Brutalno. Frajer zna znanje.
nejki je bas kao i sa rdr2 videom pogodio srz dobroga i losega. tkome se da, neka pogleda i neka pokusa ne rage-ati i ne hejtati ako misli potpuno suprotno.
Prvi put sam upravo sada vidio TLOU reaction gifove - vjerojatno najgora stvar koju sam vidio danas, a možda i cijeli tjedan. Baš izazivaju neki osjećaj nelagode...
nadam se da neću imati flashbackove na njih kada sljedeći put opet zaigram igru.
- Uređivano
Vidiš totalno sam zaboravio u nedostacima spomenuti da je korištenje špage/kabla svedeno na minimum.
Predobro su je osmislili i bilo bi super da se češće koristilo. I da su se mogle radite neke zamke i slično..
Nisam još zaigrao TLOU 2. Znao sam da će bit nešto takvo pa sam pričeko
https://gameondaily.com/the-last-of-us-2-will-support-haptic-feedback-on-playstation-5/
Bolje nemojte ni počinjat