wooddiebone S poštovanjem se ne mogu složiti stobom ovdje. Priča je meni ovdje najbitniji element, i ako su ju zasrali samo da pokažu da su "woke i hrabri" svakako gube moj respect i novac. No dobro to je moje pravo a i očito i mnogih drugih jer nisam jedini koji ima slično mišljenje.

No da se ne vrtimo u krugove i tučemo po praznom grmlju, tu stanjem dok ne odigram. Budem napisao mišljenja nakon što odigram i svakako priznam ako budem bio u krivu jer je samo pošteno! 🙂

E pa to gledanje na način da su "sjebali samo da pokažu da su woke" je meni totalna glupost.
Znači priča koju netko želi ispričati ne mora biti nama po volji, ali ako je ispričana kvalitetno to je onda dobra priča.

Dobar storytelling čini odličnu priču, ali loš storytelling ne može spasit ni vrhunsku priču.

Ne slazem se niti malo u relaciji storytelling - prica.
Dobra prica je dobra prica. Cisti primjer je prvi Mass Effect. Ima prilicno los storytelling, ali prica ubija. Moze biti i suprotno, pa cak i u tlou2

Mass Effect ima loš storytelling?
Ljudi možemo pričat, al ovo su sad već baljezganja.

Mass Effect je masterclass storytellinga i world buildinga.

Svejedno nisi u pravu.Znaci npr da su stavili pricu da Joel mora pojesti Ellieeno govno da postane imun i ali dobro odrade kako on to govno jede,tebi je to dobra prica?!

Nije u redu blatit igru prije nego izađe ali nemojte ni previse odlaziti u drugu krajnost pa isto tako pravdati sve

wooddiebone Mass Effect je masterclass storytellinga i world buildinga.

yeah. ako se izuzme kraj mass effecta 3 prije nego su ga updejtali... iako je i to kurac.
      i jos nesto sto im nikad necu zaboravit

)

fensisuperstar
        😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Htio bi samo nadopunit ovo:
        Mass Effect je masterclass storytellinga i world buildinga u svim medijima. Jedini možda bolji od toga je LOTR.
        Niti jedan Sci-fi mu nije ni do koljena.

@wooddiebone je li zaista? Head hunt cijelu igru za zavrsni obracun. Storytelling odnosno prezentacija price je prilicno razvodnjena, na preskoke, uz jednu jedinu zaista upecatljivu scenu (zna se koju). Prica je top s druge strane.
          Mislim da ti pomalo baljezgas

19marksman89
            Pa ovisi?
            Koja je poanta?
            Ima li razloga zašto jede govno.

Postoji mali milijun niti koje mogu voditi do jedenja govna. To nije priča nego plot point.

fensisuperstar

Expanse je sve.
            Nema dalje.
            Nemoj meni s tim gifovima.

Ali opet, Mass Effect je puno veći i samim time puno impresivniji sa količinom smislenog i konzistentnog svijeta.

To je kao da uspoređuješ Witchera i LOTR. Oba su maestralna, ali LOTR ima neviđeno više stvari za ispričati jer je svijet toliko veći i razvijeniji da jednostavno nema usporedbe.

Witcher je fokusiraniji, robusniji, kompaktniji. Isto vrijedi za Expanse.

Ajme ovaj post samo ljubav ima u sebi. Najbolji serijali ikad.

mass effect je meni ok po prici i to je to, kakva odlicna prica storiteling koji kurac! isto kao i prvi last of as. sad ce meni tu netko pricati bajke da mi nesto mora biti dobro lol. ako mi je prica govno tada cu to i reci, a zaboli me sta misle neke tu mimoze. ako se jedu govna onda prica ne moze biti dobra, kakva crna poanta?! ne laprdaj non stop budalastine. jesi na drogama?! sad ce ispasti da svaka knjiga, igra, film imaju dobru pricu! mos misliti! kako mi se sere od tog pretjeranog filozofiranja i nametanja nekakvih pravila. nista storiteling nista stori. kad vidim debilne odluke npr dutcha u rdr2, ne moze mi nikakav storiteling ni prica ni plot ni kurac palac izvuci pricu iz bezglavlja i sile nelogicnosti.

nemos vise napisati da ti se nesto ne svidja bez da neki specijalac ne dodje filozofirati 10 postova kako nisi u pravu! krv ti jebem!

@prayer zanimljiva reca. bas me zanima kad zaigram kako je sta. Easy Allies se dotakao cak nekih od detalja poput AI suborca i protivnika te tezina igre opcenito i kritizirao. Fliperovu recu nisam procitao jer je fenboj, a i generalno Death Stranding, RDR2 i te nabijene ocjene preko 90 i njihovce rece mi ne uljevaju nadu da ce se ista promjeniti u recenziranju igara na ovom portalu. procitam tu i tamo foggijevu i iako da visoku ocjenu barem vecinom posere igru tamo gdje ju posrati treba.

chono7
              Razvodnjavanje se događa u svakom otvorenom RPGu.

Čak bi rekao da je Mass Effect ponajbolje rješio taj problem, pogotovo u dvojci i trojci.
              U trojci praktički nije bilo questa koji nije bar indirekto vezan za war effort, odnosno main quest.

maverick lol, moja ocjena je niža od prosjeka. BTW; jedini serijal za kojim sam fanboy je Broken Sword. Možda je igra samo stvarno zapravo dobra? 🙂

maverick danas:

maverick Fliperovu recu nisam procitao jer je fenboj, a i generalno Death Stranding, RDR2 i te nabijene ocjene preko 90 i njihovce rece mi ne uljevaju nadu da ce se ista promjeniti u recenziranju igara na ovom portalu.

maverick jučer:

maverick Cimnuo sam se na tvoje vrijedjanje neistomisljenika. To radis konstantno.

Najozbiljnije se nekada pitam je li Monty Python postao prizemljeniji od stvarnosti.

Flipper ne ulazim u to dali je ocjena realna ili ne, nego jer si svrsava prije nego je igra izasla i govorio da ce biti masterpis. Kada sa takvim razmisljanjem ulazis u nesto osljepis na mozebitne probleme koje igra ima ili nema.

@Fico procitaj sta sam napp fliperu i ne cudi se ko lud ormaru. Samo zelim da recenzenti budu realni i da ulaze otvorenog uma u igru koju planiraju recenzirati, a ne najavljivati unaprijed prakticki ocjenu. Mislim ono Death Stranding je meni jedna od najboljih igara generacije, ali sam svjestan gomile problema, ali ne dati cu joj 99,9 ocjenu i ne navesti vise od pola objektivnih mana. Tu sam recu procitao u potpunosti, kao i RDR 2. Nezz mozda Fenix-u jednostavno ne postoje mane u igrama ili mu nisu vrijedne spustanja ocjene i nadam se da je to, a ne da se povodi za ostalim recenzentima. Ne moras odmah trcati pred rudo.

maverick Ne trčim pred rudo, već ističem to da sam sebi skačeš u usta. Pretvaraš se da si zagovaratelj otvorena uma, a prvi si koji agresivno napada ljude koji imaju drukčiji dojam o igri od tebe. Zagovaraš objektivnost, a stalno izjednačavaš kvalitetu igre s vlastitim ukusom. Ja samo prozivam ovakve stvari jer mi je apsurdno koliko je moguće sam sebe opovrgnuti u manje od 24h.

Fico nisam covjeka uopce napao. Trcis pred rudo i zakljucujes kako se tebi svidja. Moje je pravo ne procitati njegovu recenziju i to je to!

@Icek
                    Ne znam za tebe, ali meni ovo opće ne izgleda loša statua.

P.S.
                    Sad mi je još više krivo kaj nisam mogao uzest.
                    Dao bi tu narukvicu ženi.

Meni je super, malo joj je faca tu i tamo, ali ostalo mi je bas ok.

Ja sam zadovoljan 😄

Solid_Snake
                        Da, faca možda mrvicu loše, ali detalji i boje su mrak. Tenisice, tetovaže, ruksak, krv, prljavština...

Tzereen imas na njemackom amazonu dostupni , ako nisi moga uzet jer su bile mozda soldout

Detalji brutalni, al faca mi nikako ne sjeda... :/

Kad usporedim sa Gow-om il DS3, jednostavno je dosta lošije.

2 dana, brojimo sitno 🥰

Ne vjerujem da će me početak igre toliko očarati kao što je to TLOU napravio. Onaj intro, da se ponovim, meni je možda i najbolji intro u jednu igru ikad.

Jebo sebe ja bas nemam srece, plus ja narucio special edition, tako da kako kazu do najkasnije 22og nista za mene, a bas sam se nadao da cu ovaj vikend da provedem sa igrom.
                          Cak i ovlasteni Sony ditrubuter ovde najavio kasnjenje igre zbog prevoza.

Oćete otvarat novu temu sa spojlerima kad igra izađe? Bilo bi lipo da mogu ovde bez brige uć i čitat spoiler free dojmove.

Ja sam definitivno za. Bas me zanimaju komentari kakvi ce biti. Jos 2 dana eeej!

Slažem se.
                            Neću ulaziti u tu temu jedno mjesec dana.

Shooter
                            Meni je Infomark javio u ponedjeljak da je igra spremna za slanje, ali da ću ju dobit u petak.

Ma otvorite spojler temu, svašta ćete pisat. Od pljuvačine do ekstaze kad sve sjedne kao kad puzzle slažete. Samo pazite da si jedni drugima ne spojlate. 🙂 Ja ću vas čitati kad netko završi igru da čujem dojmove. Prije nema smisla. 😃

Tema je službeno otvorena.

Napominjem i ovdje da se suzdržite pisanja ikakvih spoilera prije službenog izlaska igre te da i u spoiler temi koristite spoiler tag.