http://www.youtube.com/watch?v=gF1EQAtaZEo
Jos jednom sam pogledao ovo.Tu je bas sve sta me zanimalo u ovoj ranoj fazi.Znaci lik nam doslovno kaze "vjerujte nam,znamo sta radimo,necemo vas razocarati".Toliko su posebni i to bas zraci i na jednom ovakvom obicnom intervjuu.Bas mi je drago da je Neil odgovorio na pitanje kako pristupaju drugom djelu pa je opisao kako bi bilo logicno sagledat stvari iz prvog djela koje su bile dobre.Opisao je kako prvi dio ima zimu ili npr lika kao sta je David i da nastavak treba to pratit ali da to nije nacin na koji oni rade nego je nastavak druga igra i ima svoje stvari na novi nacin ali jednako kvalitetan.Opcenito je tesko prihvatit se posla u nastavku necega sta je bilo tako dobro i originalno a tip je 2 put naglasio "vjerujte nam,znamo sta radimo i nebimo radili da nismo sigurni da je vrijedno toga i da nemamo pravu ideju".
I onda su jos objasnili kako snimaju scene i kako ideje dolaze,koliko međusobno sudjeluju,koliko improviziraju i ne odustaju dok svi zajedno ne osjete da imaju ono pravo.I bas zbog toga sam siguran da ce ovo bit takva igretina i nema nikakve sanse da razocara ni pod razno,cak sam uvjeren da ce bit jednako dobra kao prvi a vrlo moguce i nijansu bolja.Po ovome koliko su euforicni i uvjerljivi Ashley i Troy,garantirano cemo dobiti jos bolji voice acting i emotivnije stvari.Ko ce to docekat kriste smiluj se...i da,Neil je reko kako je sljedeca stvar gameplay reveal a na pitanje dali vidi the last of us bez ellie ili joela reko je da NE.Mislim da je tu indirektno potvrdio glupe teorije o umiranju nekog od likova.
Ja osobno zamisljam jedan period igre gdje ce mozda Joel i Ellie biti posvađani i na kraju ce cak biti happy end.Ne happy generalno vezano za igru i pricu nego u njihovom odnosu.Nebi se cudio da ga u nekoj emotivnoj sceni Ellie oslovi sa "dad" i da to bude nesto srceparajuce