Ja im skidam kapu sta su napravili to tako kako su napravili, jer moras imati muda za tako nesto… To sta bi ljudima bilo draze i “bolje napisano” da je gospodin umro predkraj igre jer se bacio na zmiju da neugrize Ellie to je vec prica za sebe.

Od svih tih silni hejtera niti jedan nije dao legetiman razlog zasto je ova prica losa, a hate je toliko daleko osa da se igra pojavljivala na listama najgorih igri u toj godini kod “velikih youtubera”

escoban Ja im skidam kapu sta su napravili to tako kako su napravili

Pa napravili su glupo. Jedan Joel koji ima iskustva u tom svijetu koliko, 20-30 godina (i na jednoj i na drugoj strani), da bude toliko neoprezan sa strancima? Iza sebe imaju realno raj u takom svijetu koji trebaju pod svu cijenu zaštiti, a oni se druže sa strancima koji kao "just passing through". Daj molim te. Napravili su to toliko glupo i nelogično da mi nije jasno da to nisu mogli bolje napraviti. Uopće nije problem taj događaj, nego kako je došlo do njega.

Tommy ista stvar, nekad prije je uperio pušku u svog brata koliko je bio oprezan, a sad skoro da ne poziva na pivu hrpu stranaca.

KORISTITE SPOILER TAG ISUSATI

escoban Od svih tih silni hejtera niti jedan nije dao legetiman razlog zasto je ova prica losa

Ozbiljno? Tjednima ako ne i mjesecima je tema gorila koliko je bilo rasprave oko same priče, banovo du letjeli na sve strane i majke su bile j. Niti jedna igra u povijesti igara nije imala kontroverzniju priču nego TLOU 2 i niti sa jednom igrom ikada se koplja nisu toliko lomila koliko su se lomila oko ove igre.

igra je zakon, jedva cekam upgrade

Brijac

NEZNAM STAVIT U SPOILER PRIKO MOBA SRY!!!

Evo kako ja gledam na tu situaciju, ali prvo ako se prisitimo kad su u prvoj igri naletili na Henrya i Sama isto su isli sa nepoznatim ljudima u hideout di ih je moglo docekat i ubiti, tako da vec tu rasprava moze zavrsit. ALI OK!

Joel iz pocetka prve igre i na kraju prve igre nije isti lik…Nije vise supcina koja samo gleda kako ce on prezivit nego mu je stalo do nekih ljudi i “smeksa” se. Sad uzmi u obzir da je zivio u Jaksonu 4godine prakticki u raju sta je sigurno pridonilo opustenosti iako on nije bio “opusten” u toj situaciji. Isto tako kad igras sa Ellie i Dinom imas knjigu u kojoj se zapisiva sta se desavalo na patrolama i tamo imas par upisa di neko pise “naisli na izbjeglice, pozvali ih u grad itd.” sta znaci da nije praksa ljudi u Jaksonu da odma pucaju kad vide nekog nego vise da grade i sire grad. Isto tako i po meni najbitnije Joel kad je naisa na Abby, vidio je curu koju ce horda ubiti ako joj nepomogme, pomogao joj je zbog toga sta nije vise lik iz pocetka prve igre koji bi vjerovatno reka ko te jebe kujo umri… I ne nije on bio na pikniku pa je odlucio posjetit Abbyne prijatelje nego je bizao od jebene horde u sred oluje, ocito im je to bila najbolja opcija ici sa curom kojoj si spasio zivot malo prije. Isto tako odma po ulasku u kuci vidis na licu Joela i Tommya da znaju da su u problemima i da su najebali tako da idalje ima taj instinkt za procitat situaciju samo sta mu je ovaj put bilo prekasno…Po meni nista u toj sceni nije bilo out of character, nego taj lik nije vise onaj lik skojim smo igrali pocetak prve igre.

escoban

Slajdaj desno na ovom donjem toolbaru dok ne dodes do plusa. Selektiraj tekst, klikni plus, tamo imas onaj blok.

Fico ja kad stisnem + samo mi se crna crta pojavi nemogu nista

escoban Kad stisnes probaj slajdat prema dolje.

Pogledao sam malo DF tech analizu i ono…baš ostavlja dojam nečega što je odrađeno preko k…skoro bez ikakvog značajnijeg odmaka u odnosu na prethodno izdani PS5 patch za igru, bilo u performance, bilo u fidelity modu.

Inače mi je igra odlična (što sam već pisao), ali moje novce ne budu vidjeli za ovo.

Za remake na PS6 budemo videli, ne?🤣

Rafael

Uzeli su prije 3 godine Ha-Ha-Ha

Šalu na stranu, skroz sam zaboravio da to danas izlazi, evo taman kupio.

Ja sam uvjeren da je Druckmann apsolutno znao što radi sa pričom i kakve će polemike izazvati i mislim da je to odlično i rijetko kad viđeno u igrama.

Problem je bilo kaj je sve leakalo prije launcha i onda su u raspravu uletili raznorazni dušebrižnici i narativni stručnjaci koji nikad nisu ni imali u planu igrat igru sa lažima i neistinama o nekim eksplicitnim 20 minutnim gej seks scenama, transrodnoj Abby, židovskoj propagandi i neutemeljenim kritikama za loše pisanje, a druga ekipa je na to sve nasjela i ponavljala ko papige iako su igru pogledali na preskokce na jutubu.

wooddiebone Problem je bilo kaj je sve leakalo prije launcha i onda su u raspravu uletili raznorazni dušebrižnici i narativni stručnjaci koji nikad nisu ni imali u planu igrat igru

Točno to se dogodilo na Neogafu i Reseteri. Likovi su s guštom spojlali igru i u temama koje nisu bile označene pod cijenu permabana. Tako sam se i ja spojlao

Zločesti Pesek brižno pazi na svoje YT fanove.

wooddiebone Ja sam uvjeren da je Druckmann apsolutno znao što radi sa pričom i kakve će polemike izazvati i mislim da je to odlično i rijetko kad viđeno u igrama.

Definitivno je znao. I zato je najveca steta sto se dogodilo tocno ono sto se moglo ocekivati kada igracima das temu za razmisljanje – bili su supci i to unistili.

Mogle su se toliko dobre diskusije povesti o motivima morala i osvete i oprosta, ali su se stvari fokusirale ili na lazirane leakove ili na to da mrze Abby i to je to.

Vjerujem da ce se jednog dana, za nekoliko godina, moci povesti i konkretna rasprava o tematici igre. Do tada, jebiga.

Pa kaj taj Sony oče od mene, stalno mi šalje ljubavne poruke na mail.

Kaj to znači da mogu nadogradit svoju standardnu verziju za digitalnu na svom PS4 za 10 američkih kinti? Kaj dobivam? Meni se ne da palit plejka da vidim o čem se radi.

Fico Vjerujem da ce se jednog dana, za nekoliko godina, moci povesti i konkretna rasprava o tematici igre.

Neće. Nema šanse.

Doslovce su sposrali serijal za mnoge. Oni koji imaju razumijevanje i shvatili su igru, oni su igru proživjeli i izguštali sami ili izrazgovarali uživo. Ako je neko od nas i probao reć nešto na forumu, ili si glup, ili si peder, ili si plaćeni recenzent, ili si Sony fanboj. Ne do bog da actually doživljavaš svijet i emocije slojevito, duboko i empatično.

Nisu ljudi na to spremni. Pogotovo jer je to Sony, a trenutno je moderno mrziti Sony. Da je ovo slučajno trenutno od Microsofta, bilo bi 112/100.

uzeo upgrade za 10€

no return je zabavan roguelike mode