• prayer

•  
    •  
    •  
  • Uređivano

escoban

Čini se da će biti tako i u seriji No Pasaran

escoban Da, dio s Abby je baš na steroidima, totalno nabrijano s akcijom, ali i zapletima koje to nosi…

Baš sam ujutro završil s kazalištem, kaj reći, mislim da su stavili krivu osobu da proganja.

Bumo vidli kaj bude na wild wild westu…

Završil sinoć s igrom i ostal oduševljen - apsolutno remek djelo!

Jedino su mogli na kraju dati na izbor odluku, jer meni se recimo sam kraj baš i ne dopada…

Iako moram reći da je kroz sve te pustolovine i Abby pokupila neke simpatije.

Čeka se Part 3.

montoya Ne slazem sa ovim da bi izbor bio dobar, osobno volim vidit sta je canon verzija i kako je writer zamislio likove i pricu do kraja.

Moj ti je savjet da odmoris malo i pokusas nakon nekog vremena jos jednom prici igru pomogucnosti na grounded, jer dosta drukcije sjedne prica nakon nekog vremena i kad znaš i razumiš drugu stranu priče.

Ali ugl. sve sta si pisao su većina nas koji obožavamo igru slično doživili, vjerujem da je svatko u nekom trenutku reka koji kurac ovi rade šta meni ovo treba odustajem.

montoya Završil sinoć s igrom

Trebal si odugovlačit još 2 dana pa bi ju završil za 5 godišnjicu izlaska 😀

19 dana kasnije

Brijac A znam da bi rado supporta svoju najdrazu igru, al nekad moras i dzaba prihvatit update 🤣

Ovo je baš cool.

Da ga jebeš, odigrat ću ju sigurno još jednom, na taj način. Samo da prođe ovo razdoblje di ne znam što bih prvo pokrenuo od backloga i što bih prije kupio od ovog što izlazi.

Bome bit će krvavo, već sad vidim.

Inače jedna stvar me iznenadila, tj. drugačije mi je ostala u sjećanju. Mislio sam da je Tommy prvi puta predstavio sebe i Joela tamo u onoj kolibi pred svima. Ali zapravo on je rekao svoje i Joelovo ime Abby još dok su bježali od one horde zombija i tad je ona već shvatila da je nabasala na onoga koga je tražila. Ne znam, to mi je nekako sasvim prirodno izgledalo dok su njih troje bili pod adrenalinom od toliko zombija. Ajde da se Tommy predstavio iz čista mira pred svima tamo po prvi puta, još bih i shvatio nezadovoljstvo načinom na koji se Joel odao. Ali ovako je Abby ionako znala, a ovo drugo predstavljanje je tu više radi dramskog učinka. Zato mi i nije skroz jasan hate prema toj sceni.

I ono što mi je odmah očita razlika u odnosu na TLOU 1 je taj doživljaj. I dok god je TLOU 1 fantastična igra, i dalje je dojam da 'samo' igram igru. Ovdje u dvojci sam odmah uživljen i doslovno imam osjećaj da sam ja tamo u ekranu, a ne neki pikseli. Zato sam i imao tolike hvalospjeve o igri i zašto se takoreći ništa nemre mjeriti s njom. Idem dalje uživati.

7 dana kasnije

Igra ko onaj mod novi? Se isplati opet prolaziti?

'We let you both live and you wasted it!' - kakva scena, da ju barem opet mogu iskusiti po prvi puta. Trenutno sam na 26 i pol sati, znači negdje pola igre, bude to bilo 50-55h na kraju. Par encountera je brutalno, ali na jednom u Hillcrestu sam krv pišao, valjda ga 2 i pol sata riješavao. Na početku mi je bilo baš problematično igrati bez HUD-a, ali navikneš se. E i onaj osjećaj kad nađeš 0.25 ruga za craftanje health kita ili 0.25 explosivea za craftanje Trap minea, kao da sam na jackpotu dobio.

montoya

Uvijek se isplati ponovno prelaziti, taj mod je samo dodatan razlog.

6 dana kasnije

Riješeno, jedan od mojih najdražih trofeja.

Kakva igra. Iako ovaj drugi prelazak nije bio transcedentalno iskustvo kao prvi, ova igra je stvarno nešto posebno. Drago mi je da su imali muda i riskirali sa pričom. Stvarno mi se više manje sve sviđa. I brutalan početak, i priča sa Ellie, pa Abby i onaj 3rd Act u Santa Barbari. Jasno mi je sve što su radile i razloge zašto. I koliko je kompleksno na prvu, ali kad malo razmisliš, shvatiš njihove odluke. Flashbackovi stavljeni gdje trebaju biti. Knedla je bila u grlu par puta, a ne mogu reći da se nisam naježio na neke scene. Baš sam u nekim trenutcima istinski htio proživjeti ih prvi puta.

Što se tiče gameplaya, on je i dalje vrhunski. I bit će za 20 godina isto. Grounded iz tebe stvarno iziskuje najbolje. Nije najteža stvar na svijetu, ali bome ćeš se namučiti. Čak mi je dio sa Ellie bio dosta teži, sa Abby sam već pomalo navikao na mehaniku pucanja, igrao sam hrabrije, dobivao više materijala, partova i supplemenata pa sam mogao više upgrejdat. Inače sam nakon završetka igre pogledao jednog lika koji je cijelu igru prešao na Grounded Permadeath (Whole Game). Nevjerojatno, to se moralo potrošiti stotine sati na vježbanje kako prići encounterima. I tek tu sam vidio koliko se encountera može izbjeći pravovremenim kretanjem. Na nekima sam se bespotrebno jako mučio. Ali nisam se previše živcirao, svaka smrt i novi pokušaj, naučio sam nešto novo i primjenio u sljedećem pokušaju. Osim onaj dio sa Abby u onom restoranu kad čekam Yaru i Leva da otvore vrata. Jao to je bilo mučenje. Runneri, Clickeri, Bloateri u hordama napadaju, ja čak i imam solidan broj metaka i pipe bombi, ali skučeni prostor je presudan, a i ne pomaže što te ubijaju užasno brzo. Umro sam sigurno nekih 40+ puta.

Na kraju mi je trebalo nekih 46 sati. Sad mi je još ostao samo Permadeath prelazak da imam 100% igre, pa se bacam na to, ali na niskoj težini (i bit će Chapter based ne Whole Game, tako da ću speedrunat i vidjet koliko za to treba). Za Grounded Permadeath i slične stvati još nisam spreman ha hah.

zontra Tribas prici na ovaj novi chronological mode ako mislis na 100% trofeja.

Meni je isto ostalo permadeath i chronlogical na to se bacam uskoro.

escoban

Ali ja igram na PS4, tako da je samo Permadeath ostao za 100% trofeja. Jednom kad ću prelaziti na PS5, onda će se preći i Chronological mode i No Return mode, naravno.