- Uređivano
Meni jednostavno nije uvjerljva zadnja odluka.
Ellie je kroz igru opisana kao osoba koja je motivirana jedino osvetom i spremna sve izgubit zbog toga. Svijesna je da je Joel sam kriv za to što mu se je dogodilo, da ima hrpa ljudi koja mu se želi osvetit i da su potpuno opravdani u tome. Svejedno je krenula u samoubilačku misiju da se osveti. Ubila je desetke, ako ne i stotine ljudi koji joj nisu ništa skrivili. Izgubila sve što je imala. Propustila više situacija u kojima se je mogla okrenut i odustat od svega, ali nije. Između predzadnjeg i zadnjeg chaptera je sama prošla pola kontinenta sa osvetom kao jedinom stvari koja joj je ostala u životu. Nije to više impulzivna odluka da će u zadnjem trenutku odustat već zadnja stvar koja ju vuče dalje u životu. Jednostavno ne mogu zamislit osobu koja je došla do takvog mentalnog stanja da odustane u zadnjem trenutku. Po meni ju apsolutno ništa više nije moglo zaustavit. I dalje bi kraj nakon toga bio isti. Vratila bi se natrag, shvatila da joj ništa više nije ostalo. Zadnja scena bi bila nepromijenjena. Taj dio bi imao još veći utisak. Još i ostavlja Lev kao potecijalnog igrivog lika u trojci koji može odlučit drugačije i prekinut taj krug.
Nije da mi je takav kraj pokvario igru, ali za mene je slabiji nego je inače mogao bit.