Shooter upravo to sto velis.
I takodjer smatram da bi logicnije bilo da je John uradio ono sto si rekao u spoileru, a ne ono sto je zapravo uradio, ali ja bih isto to napravio sto je on zapravo, i onda shvatis da je logika nebitna u takvim primjerima. Nagon je bitniji. Ako mi netko takne obitelj, vjerojatno nagonski cu pokusati uciniti nesto zbog cega cu mozda kasnije i pozaliti, ali toliko o logici tada kao argumentu. Isto imamo slucaj Abby i Ellie i bas mozemo povuci paralelu sa Johnom jer svi troje imaju nesto zajednicko, osvetu i nagon koji je prevladao nad logikom i zdravim razumom.

Da je nagon i osveta uvijek vodila Ellie tad bi osvetila Joela ali ipak je njen osjećaj za empatiju i zdrav razum prevladao, isto bi vjerojatno i Joel napravio. Kod biranja opcija u igrama za slijed događaja trudim se da uvijek biram što mislim da je najispravnije, ono što bih sam učinio da se nađem u toj situaciji. U igrama je opet na kraju ishod isti a razlika je u detaljima.

TITANXIS zdrav razum prevladao

Ne znam koliko je zdravog razuma u njoj da odabere da gubi ženu koju voli, prolazi ko zna koliki put, ništa ne napravi iako ima priliku, vrati se natrag.

Brijac U danom trenutku pogonio ju je bijes i nagon što bi svakog od nas da nam netko ubije pred očima dragu osobu ali dok se nije ohladila i stala na loptu i završila sa tim osvetničkim pohodom jer ničemu ne vodi a tako se mogla ohladiti i Abby ali nije, nju je bijes držao 4 g. zato Ellie smatram boljom osobom od Abby.

Brijac
      Zato jer joj njen PTSD ne dopušta da mirno stoji na farmi, ne može ni spavat ni jest ni normalno funkcionirat. Njena fiksacija na Abby u tom dijelu ima više odlika opsesije nego mržnje. Žena triba zaključak. Vidi samo kako dok jedva šeta do one plaže na kraju nonstop ponavlja njeno ime ka opsjednuta osoba.

Ali puno se stvari prominilo između njihova dva susreta. U međuvremenu ju je Abby po drugi put poštedila, ne samo nju nego i trudnu Dinu. Pa sam prolazak vrimena određene emocije oslabi i izmijeni kod pojedinaca. Onda kad je napokon pronađe, ova je već nikakva i izmučena, usto ima polumrtvo dite kraj sebe. To su bitno drukčije okolnosti od njihove prethodne bitke.

Onda je tu još jedna vrlo bitna stavka. Dosad Ellie nije imala pravi priliku za pokazat milost ili oprost. Jasno, mogla je jednostavno ostat na farmi ali u tom trenu više djeluje ko odustajanje nego išta drugo. Ali jednom kad je pobjedi, kad je zapravo ima na milost i nemilost, onda tek ima moć da donese pravu odluku. Odluku koju ne donosi samo zbog Abby ili Leva, već i zbog same sebe i Joela, šta se da zaključit iz onog kratka flashbacka. Flashbacka na moment kad je imala priliku oprostit Joelu ali je propustila. I zbog toga se grizla. I zbog mučenja Nore i ubojstva Mel.

Pobijedila je Abby, svog demona i sad baš poput Abby u zadnjem sukobu, konačno dobiva priliku vidit šta je postala i šta joj je osveta dosad donila. Jad i kajanje. Zato donosi pravu odluku, pušta Abby, ima svoj zaključak i svoj mir. Predivno.

SPOILER!!!!

Jako opsežna diskusija ali nitko na forumu nije naveo jednu stvar.
        Niti sam to našao na netu.

Da je Ellie zapravo spasila Abby.
        Krenula je u osvetnički pohod koji je rezultirao drugačijim ishodom.

Da joj je kojim slučajem oprostila ili odustala od osvete, Abby i Lev bi gotovo sigurno bili mrtvi. Baš ironično.
        Kontra svega i neočekivano.
        (NEGATIVNI MOTIVI) mržnja i želja za osvetom na kraju su dali "dobar" kraj priče. Ne viđamo to često u videoigrama. Zato je možda dosta ljudi zbunjeno, svi očekuju nekakav "logičan" slijed(kakav su zamislili ili navikli gledati) kako je @Shooter elaborirao.

Ljubim vas u čelo!!!

Napokon pravi razgovor, pravi dijalog o igri. Samo nastavite!

Shooter
        Htio bi samo naglasiti da sam namjerno stavio "tko god" u tu izjavu jer je izjava usmjerena na one koji tvrde da je TLOU2 loša igra, a osobno ne vidim racionalni način razmišljanja koji bi mogao doći do tog zaključka.

Možemo pričati o dojmovima i kako je tko od nas shvatio sve, pa čak i o kvaliteti pisanja, ali mislim da je standard kvalitete koju ND gura godinama ovdje u najgorem slučaju zadovoljen.

Osobnog sam mišljenja da smo u ovoj igri vidli game design na razini dosad neviđenoj i prihvaćam ako netko to ne misli, ali ne prihvaćam izjavu da je game design u ovoj igri išta manje nego vrlo dobar.

Mislim da je Neil Druckmann napravio od sviju nas budale!

Shooter Zato jer joj njen PTSD ne dopušta da mirno stoji na farmi, ne može ni spavat ni jest ni normalno funkcionirat. Njena fiksacija na Abby u tom dijelu ima više odlika opsesije nego mržnje. Žena triba zaključak. Vidi samo kako dok jedva šeta do one plaže na kraju nonstop ponavlja njeno ime ka opsjednuta osoba.

Ali puno se stvari prominilo između njihova dva susreta. U međuvremenu ju je Abby po drugi put poštedila, ne samo nju nego i trudnu Dinu. Pa sam prolazak vrimena određene emocije oslabi i izmijeni kod pojedinaca. Onda kad je napokon pronađe, ova je već nikakva i izmučena, usto ima polumrtvo dite kraj sebe. To su bitno drukčije okolnosti od njihove prethodne bitke.

Onda je tu još jedna vrlo bitna stavka. Dosad Ellie nije imala pravi priliku za pokazat milost ili oprost. Jasno, mogla je jednostavno ostat na farmi ali u tom trenu više djeluje ko odustajanje nego išta drugo. Ali jednom kad je pobjedi, kad je zapravo ima na milost i nemilost, onda tek ima moć da donese pravu odluku. Odluku koju ne donosi samo zbog Abby ili Leva, već i zbog same sebe i Joela, šta se da zaključit iz onog kratka flashbacka. Flashbacka na moment kad je imala priliku oprostit Joelu ali je propustila. I zbog toga se grizla. I zbog mučenja Nore i ubojstva Mel.

Pobijedila je Abby, svog demona i sad baš poput Abby u zadnjem sukobu, konačno dobiva priliku vidit šta je postala i šta joj je osveta dosad donila. Jad i kajanje. Zato donosi pravu odluku, pušta Abby, ima svoj zaključak i svoj mir. Predivno.

Razumijem da to nekome može biti predivno, svi smo različiti, ali eto meni je to totalno glupo, nelogično, patetično.. da je to bio film bio bi valjda jedan od najglupljih filmova ikad.

How the fuck je ona uopće došla iz Seattle-a(je li od tamo krenula) do Kalifornije?

Brijac How the fuck je ona uopće došla iz Seattle-a(je li od tamo krenula) do Kalifornije?

Meni je ovo isto malo ubilo imerziju. Ellie je u Wyomingu negdje, nije to predaleko, ali 1000+ kilometara isto nije malo i odjednom se samo pojavi u Kaliforniji. Ali s druge strane, slična udaljenost je bila i do Seattlea na početku. Jedina međulokacija onda je bila ona nekakva šuma, pa je tu ipak ostala konzistentnost.

U prvoj igri bilo je možda i gore, ali to tamo nismo primijetili kad su skočili nekoliko tisuća kilometara iz Pittsburhga do Wyominga.

Evo putovanje sveukupno.

Ništa više nema udaljenosti pređene u TLOU2 u odnosu na TLOU1.
            Stim da je ova linija od Seattlea do Sante Barbare Abby, a ova od Jacksona do Sante Barbare Ellie.
            Ovo od Jacksona do Salt Lake Citya je flashback.

Fenix U prvoj igri bilo je možda i gore, ali to tamo nismo primijetili kad su skočili nekoliko tisuća kilometara iz Pittsburhga do Wyominga.

Ma još i razumijem dok je Ellie putovala s Joel-om koji je bio survivor i već možda prije prešao te rute, ali jedna kržljava djevojka da pređe toliki put bez ogrebotine.. daj molim te.

buz bitno je kada se prica o najboljem pisanju ikada i remek djelu. pridruzi se raspravi, a ne gundjati. daj nam svoj sud pa da prokomentiramo.

buz Sad se već primamo za slamke.

Vi odvjetnici ND-a.. ni čut nešto loše o igri odmah hejteri, niste skužili, nemoguće da vam ne valja..

Dajte se skulirajte. Igra ima hrpu nelogičnosti.

Brijac
                Pa dobro, zašto je nelogično to što je Ellie došla u Kaliforniju? Kao nije se mogla prošvercati kroz dan-dva u nekom prijevozu?

A logično je da je Ellie u prvom TLOU onako spasila Joela...aj dobro lol

Mislim da je ovak: scenarij je vjerojatno rađen na brzaka. Ajmo što prije fanovima dat novi nastavak dok se nisu još ohladili

Nexus A logično je da je Ellie u prvom TLOU onako spasila Joela...aj dobro lol

Tko je rekao da jest lol

Brijac
                      Pa nisam vidio da si povukao paralelu s prvim dijelom, pa zato pitam. Jer ovo se vadi TLOU2 kao nekakva mana, ali isto se ne spominje za prvi nastavak.