Ponekad se vraćam nekim sebi dragim stvarima očekujući od njih isti onaj osjećaj i zanesenost koju sam imao kada sam ih doživljavao po prvi put. I (skoro) nikad ga ne dobijem. Zato se ponekad stalno vraćam Metal Gear Solid serijalu i ono što dobijem je uvijek isto - Metal Gear Solid. MGS kao nešto najbliže tom ushitu, osjećaju koji ne da je s godinama rastao ili da sam ga, ne daj Bože, prerastao (nemoguće je prerasti ovaj serijal); radi se o osjećaju koji je jednostavno - evoluirao. Metal Gear Solid serijal je onaj kojem se uvijek isplati iznova vraćati. Nema veze da li je to samo zbog neke pojedine rečenice/codeca/animacije ili zbog najobičnijeg pokušaja Hidea Kojime da digitalnom animacijom svojih likova prezentira neke od najosnovnijih ljudskih emocija.
Ovaj post je potpuno random i nema nekog pretjeranog smisla. Radi se o jednoj - pomalo naivnoj i blesavoj sceni, izvučenoj iz legendarnog Snake Eatera.
Meni jednoj od najdražih u serijalu, vjerujte.
Taj neprocjenjivi Big Boss smile iz čuvene Beehive cutscene koja se otključavala ako bi do Dolinovodno kopnenog mosta došli u potpunom stealthu i bez ikakvih alerta.
https://www.youtube.com/watch?v=Fn7q_Psx_Kc
Iako sama po sebi ništa pretjerano specijalna, ova (dječački naivna i iskrena) scena mi je s godinama prerasla u sinonim za istinski sretnog Snakea. Svi ćemo se složiti da su situacije u kojima Snake izgleda barem približno sretno, iznimna rijetkost, tako da je vidjeti ga u ovom izdanju uvijek posebna radost. Posebno nakon prvog MGS-a i:
“In a war, all of mankind’s worst emotions, worst traits come out. It’s easy to forget what a sin is in the middle of a battlefield.”
Kao da je i sam Kojima znao da i u najtežim situacijama postoji razlog za osmijeh od uha do uha, pa makar okidač za to bila i potencijalna košnica pčela na glavu nekog nasumičnog KGB-a.
Neke stvari se uopće nisu promjenile i pitanje je hoće li ikad.
Metal Gear Solid 3: Snake Eater je i nakon skoro 14 punih godina od prvog odigravanja - čisti ushit. Od one najblesavije, pa do one najlegendarnije scene. Svatko može pronaći
onu svoju.