10ak godina je prošlo od kako sam prvi puta zaigrao Mgs3. Ni ne sjećam se kada sam je zadnji puta prešao, ali odlučio sam ponovo zaigrati. Krenuo sam igrati sa misli kako su kontrole i mehanike zastarile, kako me priča ne može ponovo dirnuti, kako soundtrack poznam u dušu i kako me igra vise ne može iznenaditi. Kako sam bio u krivu.
Ne samo da se igra i dalje igra vrhunski nego su mehanike i gameplay sami vrh. Treba malo čovjeku dok se privikne na kontrole jer su čovjeka današnje igre previše razmazile svojom jednostavnošću, ali apsolutno sam se iznenadio kako sam brzo uhvatio ritam i koliko su kontotrole kompleksne, a opet pitke i daju igri potrebnu dozu izazova jer je igra realno dosta lagana. A i sam sam pričao ranije kako su kontrole zastarile. Budala!
Soundtrack razvaljuje, usudio bih se reći da je čak i bolji od onoga u mgsV. A "Snake Eater" stvar je jedna od najboljih koje sam uopće imao prilike čuti u igrama, a da su snimite specijalno za potrebu iste.
Ne znam ni sam koliko sam potrošio vremena sveukupno na ovu igru od kako sam je prvi puta zaigrao, a opet sam otkrio neke stvari koje do sada, ne znam ni sam kako, nisam. Što je nevjerojatno kad pomislim koliko imam sati utučeno u ovi igru.
Ako bih želio govoriti o priči, ne znam ni sam koliko bi mi vremena trebalo da izrazim osjećaje koje čovjek osjeća za vrijeme i nakon igranja ovoga remek djela. Opet me je oborilo sa nogu iako mi nije ništa nepoznato i novo, a to dovoljno govori. Mogu sa sigurnošću reći da je ovo najbolja priča ispričana u gaming svijetu, a i šire. I ne priča samo, ovo je, nakon više od 10godina, vjerojatno najbolja igra ikada! Kojima, ni nitko poslje, nisu mogli ovo nadmašiti i sumnjam da ikada hoće. Definitivno uz FF12 i Resi 4, meni najdraža igra.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk