Nažalost CODEC/RADIO razgovori su nakon MGS3 stavljeni po strani.
U MGS4 su ih skoro pa skroz zamjenile animacije. Bilo je tu i tamo koji razgovor ali za moj gušt premalo.
Pogotovo su mi bili dragi ti neobvezni razgovori u kojima se moglo dosta toga zanimljivo saznat u vezi priče a i humora nije falilo.
U svakom novom području/prostoriji se zvala ekipa s CODECa, svaki item/oružje bi stavio u ruke i zvao stručnjake za iste da nešto novo naučim.
Kroz MGS3 je bilo zanimljivo slušat rasprave o životinjama, biljkama, filmovima,
najviše zbog blesavih rasprave između Para Medic i Snakea.
MGS2 je skroz druga priča, nezaboravno prcanje igrača i Solid Snake na call listi. Neponovljivo
Kazete u PW i V su bile zanimljive ali ni blizu CODECa. Skroz je druga stvar kad slušaš razgovore u "realnom" vremenu.
CODEC je jedan od zaštitnih znakova serijala.
Slazem se u potpunosti, CODECi bas toliko pridonose atmosferi da su nezamjenjivi i moram priznat da sam se razocaro kad sam cuo da ih u V nece bit. Oni su prakticki igra u igri, jer pored onih obveznih, za ostale ti biras kada ces za nesto zvat, koliko cesto i sl.
A i nekako ako zelis u miru igrati bez "prekida" to ti se dozvoljava.
Jednostavno sam odredujes svoj tempo i svoj nacin igranja i to je nesto sto fali danasnjim igrama, vise ne dozvoljavaju da igras na miru ko covjek, svaki cas te prekida nesto, bila to neka notifikacija, tutorial, obavijest, sve ti iskace po ekranu non stop.
Kako je dvojka jos uvijek genijalna to nije normalno,likovi reagiraju na apsolutno sve,tragove,sjene,hodanje u neposrednoj blizini,sve,cak i na normal tezini.
Skoro pa sve lomljivo udarcem ili metkom,prica maestralna,likovi takodjer,gameplay i danas pojede hrpu novih igara,cudo od igre.
Tolko sitnih detalja da ih je nemoguce nabrojat uopce,a to sve fali PP-u nazalost kojeg igram paralelno sa dvojkom,i sad vidim da je to to,nemoguce je vise napravit MGS poput prva 3,nova vremena,novi koncepti,kaj je ok jer vrijeme ide dalje,al steta jer ovo je igra.
Neke stvari tek sad nakon ne znam ni sam kojeg prolaza igre ja otkrivam,nerd/node (fanovi znaju),znaci ja sam sad nakon tolkih godina i tolkih prelaza ove igre skuzil takvu usputnu,banalnu stvar koja vec na samom pocetku daje do znanja da nekaj sa Campbellom ne valja,perfektno.
Meni su prva 3 genijalna, al dvojka ce mi uvijek bit najdraza u serijalu zbog neponovljive i jednostavno savrsene atmosfere. Bilo da se radi o igranju na brodu sa Snakeom ili na platformi s Raidenom. Kad dodjes na onu platformu, pa zacujes glasanje galebova i onaj zvuk hodanja po onom metalu, zajedno sa cjelokupnom atmosferom i pricom, likovima i bossevima - ne postoji nista savrsenije.
Trenutno igram Resi Remake i definitivno bi rekao da su mi MGS 2 i Resident Evil najbolje igre ikad, a ta dva serijala najbolji serijali u povijesti gaminga.
Eh jos kad bi napravili Resi 2 i 3 remake to bi bilo to.
Sent from my SM-J500H using Tapatalk