kauboj Souls igre su napravljene na način da ćeš u prvom prolasku redovito promašit sidequestove. Meni se to sviđa jer me potakne da odigram još jednom i vidim sve šta prvi put nisam.

Od zanimljivih stvari koje možeš lagano propustit imaš Alfredov quest ako si ga pronašao. Imaš povratak u kliniku sa početka igre kroz šumu gdje si sad koja će imat različitu scenu ovisno da li odeš sad ili nakon sljedećeg bossa.
Imaš npc-a koji je pucao po tebi u old Yharnamu s kojim možeš pričat ako se vratiš tamo sa druge strane kasnije u igri ako ga prije toga nisi ubio.
Imaš i nekoliko skrivenih zona i bosseva koje je lagano propustit tako da istražuj sve šta možeš i čitaj opise key itema koje dobiješ.
Ako imaš kupljenu ekspanziju, nju je isto lagano u potpunosti propustit, a ima najbolje bosseve u igri i hrpu dodatnih oružja.

Vjerojatno sam i ja nešto zaboravio, ima već nekoliko godina od zadnjeg prolaska 😃

sanzo
    Za Alfreda sam poprilično siguran da ne znam o čemu pričaš tako da vjerojatno ništa od toga, vratio sam se u kliniku ali iz šume (nisam ubio bossa u šumi, ne znam koji je ni gdje je, zadnje sam ubio vješticu) i u klinici roknuo Iosefu ako misliš na to?
    Onaj koji puca misliš na onog na tornju? Ako da, njega sam ubio (živi bili notesi i pucanje u njega da padne dolje).
    Ali da, detaljno igram i istražujem svaki put kojeg vidim, ne pokušavam ništa speedrunat.
    A ekspanziju nemam, skužio sam da sa PS5 i PS+ ima "free" kolekcija najboljih igara sa PS4 pa sam od tamo skinuo BB, mislim da ne uključuje DLC-eve.

Nadam se da nikome ne smeta što ne skrivam spoilere budući da tema i nije aktivna i da sam valjda jedina osoba na forumu koja još nije igrala ovu igru.

kauboj Za Alfreda sam poprilično siguran da ne znam o čemu pričaš tako da vjerojatno ništa od toga, vratio sam se u kliniku ali iz šume (nisam ubio bossa u šumi, ne znam koji je ni gdje je, zadnje sam ubio vješticu) i u klinici roknuo Iosefu ako misliš na to?

Da, da si počekao još malo ne bi se borio već bi dobio drugačiju scenu.

kauboj Onaj koji puca misliš na onog na tornju? Ako da, njega sam ubio (živi bili notesi i pucanje u njega da padne dolje).

Ista stvar, kasnije si mogao pričat s njim umjesto da ga ubiješ.

Šteta za ekspanziju, ali i bez nje je igra super, tako da uživaj dok ne završiš. Već si na pola 😃

sanzo
        A daj, mislim i ovo mi je bilo iznenađenje u klinici ali izgleda da će biti još bar jedan playthrough, ali ne prije ER-a.

Već na pola? Nisam to baš očekivao...inače u pon sam igrao prva dva bossa jer sam prvo morao dovršiti platinu u InFamousu, tek jučer sam full dan (nakon posla, naravno) posvetio BB-u, mislio sam da sam možda na trećini u najboljem slučaju. Iskreno, svakog bossa do sad sam od prve, igram dosta oprezno pa ako mi smrdi boss vratim se, upgrade i levelam pa onda speedrun nazad opskrbljen sa svime što mi treba i svi padaju bez većih problema.
        Teži su mi oni hunteri usput, pogotovo ona dvojica od kojih jedan ima shotgun, najebo sam mu se svega u 3 rate za praktički ništa...ne znam isplati li ih se ubijati ali kad već sve čistim onda i njih obavim.

kauboj Trećina je kad postane noć. Nije preduga igra, najviše vremena uzme istraživanje kad igraš prvi put, uz umiranje i ponavljanje dionica.

Nešto gledam danas po YT i skužim da sam izgleda propustio cijelu jednu zonu nekako (Castle Cainhurst), pa me zaintrigiralo i korištenje chalica i ti dungeoni koji imaju skroz neku svoju dodatnu dubinu ali i dalje nisam siguran s kojom poantom.
          Pa sam odlučio vidjeti koliko bossova sam samim time i propustio, trenutno sam na 5/8 opcionalnih i na zadnjem headstonu (Mergo's nešto) pa sam vidio da je to negdje pri kraju igre?

Toliko toga ima i zapravo mi je krivo što to tek sad otkrivam, ali ER čeka...

kauboj kani ss salica. Cainhurst pak na drugu stranu je vjerojatno jedna od boljih lokacija u igri i imas odlican boss fight na kraju te dungeon.

Prešao, vratio sam se i do Cainhursta i stvarno bi bio grijeh da sam ga propustio.
            Mislio sam da ću nakon zadnjeg bossa moći još slobodno istraživati jer ima par stvari koje sam imao na umu ali u tom trenutku između zadnja 2 bossa zaboravio ali ipak ništa od toga, starta koliko sam skužio automatski NG+?
            Ali sve u svemu stvarno vrhunska igra, da nije ER-a vjerojatno bi odmah samo nastavio opet ispočetka BB

kauboj iskeno ne vidim zasto zuris toliko sa elden ring? Izigraj prvo bb, nece nikuda igra uteci, a i ispolirati ce mnoge stvari pa ces imati jos ugodnije iskustvo.

maverick
                Jer sam se napokon posvetio konzoli igram i nešto što je aktualno, sad kad se i ima nešto igrati na novoj generaciji a i zbilja me jako zainteresiralo, samo što nisam do sad igrao souls igre pa sam odlučio probati sa BB da vidim kako će ići budući da ga imam free.

Kolika je razlika u težini između Nioh-a i Bloodbornea ako netko ima da zna? Znam da mi je Nioh izvadio dušu, a stoji mi Bloodborne od frenda doma pa gledam da li da krenem hoću li preživit to. 😃

Skellington nije neka razlika i ne igaju se bas isto. Moze biti da ti bb bolje sjedne od ni-oh, a moze biti o obratno.
                  U svakom slucaju ne mislim da je jedna nuzno teza od druge.

2 mjeseci kasnije

Zafalio mi BB i reko idem po platinu, i pređem još jednom sa drugačijim buildom i ajde idem riješiti chalice dungeone i evo tu stao, ne mogu se više natjerat igrat i grindat te dungeone. Ima netko savjet kako što brže njih završiti?
                  Ma nije ni težina toliko problem koliko me ubija i odbija repetitivnost. Uvijek fali nešto od materijala da se ide dublje, pa ajde nazad na isti/sličan pa se nadaj dobrim materijalima itd itd evo dosadilo mi skroz da se ne mogu natjerati upaliti konzolu

kauboj Ima netko savjet kako što brže njih završiti?

Da, ne igraj random kaleže. Imaš 5 njih koji su potrebni za trofej, svaki ima po 3 kata. To obaviš i gotov si.

kauboj Neš ih brže završit,samo imaš ih sve teže i teže.Sa jednim specifičnim boss fajtom.Pogledaj si po netu koji ti kaleži trebaju da dođeš do kraljice i pokupiš platinu.
                      Ima 4 god.kako sam završio igru.

sanzo
                      Vidio sam koji su to ali nikako ne mogu točno samo njih jer zafali materijala pa moram ponavljati neki od Lower dungeona.
                      Na prvu je bilo idem sam na random riješiti i uživati u contentu ali dobro sam se zajebo, moram priznati.

Baš me zanima kako će ti sjesti Amigdala iz šalica. Meni je tu bio uvjerljivo najzamorniji fight u cijeloj igri + ekspanzija. S onom gdje prepolove HP zapravo nisam imao većih problema.

3 mjeseci kasnije

Pozdrav,ima li tko spreman pomoći u vezi igre.Naime nemogu pronaći Eillen Crow,ni u kanalizaciji ni u Catedral wardu nigdje.Rješio sam Cleric beast,Blood starveda,Ameliu i one Witches..Igram na NG + ali nisam pričao sa Eillen na startu NG.

Hvala