Raziel ali ukoliko će ona preći u obaveze, bespotrebno gubljenje vremena, stresove, i na kraju potražnju za tuđom pomoći,
Realno, collectibilse 99% ljudi nebi našlo bez nekog guidea. Ja jesam tip igrača koji njuška svaki dio mape i volim kad igra daje neke hintove na mapi (kao Ghost of Tsushima ili trenutno Doom Eternal) di se nešto nalazi i tu nema potrebe tražit videe po netu.
U TLOU2 sam se zavlačio u svaki dio svake prostorije, pa sam ipak našal jedva cca 70-80% collectibilsa...ostalo sam ( u drugom prelasku) potražil po nekom guideu, jer, eto, nisam želio gubiti još pokoji sat na napotrebno njuškanje.
Al zbog toga se niti ne sjećam kad sam spomenul osvajanje neke "obične" platine na forumu. Ne vidim zašto bi, platina ni po čemu posebno teška il značajna.
I ja sam za to da se prvi prolaz odradi po svom guštu, bez da se išta gleda jer ne vidim poantu u tome.
Kaj se tiče pomoći drugih, pomogne za skupljanje svih tih sranja koje stave da moraš skupit, definitivno.
Kod težih stvari, tipa, Trackmania il Ninje...mogo sam gledat videe do preksutra, niš nebi pomoglo.
Il imaš u sebi to da ćeš igranjem i vježbanjem naučit kaj treba + masu strpljenja, il se možeš jebat.
Pomogo je onaj video jednog lika za Vanquish Challenge 6 (kak se nadam da je i moj video pomogal nekome da prijeđe), ali puno ljudi će gledat te videe i opet neće uspjet kaj je posve razumljivo. Jbte, ja sam stero Demons Souls na PS5 u pizdu materinu jer mi digo živac par pita, a prešo ga 8 il 9 puta dosad na PS3. Primit ću ga se opet, al ni moje strpljenje više nije ko nekad. Radije se malo ohladit nego bespotrebno forsirat.
Imam isto mišljenje ko i majstor (Crowizard) iznad...igram radi svog gušta i uživanja u videoigrama, platine i skupljanje trofeja mi nikad nisu bila obaveza nego moj način da pokažem sebi da mogu nešto izvest i kao neka nagrada za moju posvećenost igri (još ko klinac volio prijeć apsolutno sve što se moglo, "izmust" igru do kraja).
Ak se mene pita, nisi u krivu sa nekim svojim stavovima i neki će se definitivno pronaći u tvojim opaskama.
U nekim slučajevima mogu primijeniti i na sebe...mrtvo boostanje Tomb Raider multiplayera il tjeranje na dva prelaska prokletog smeća od Crysisa tek tolko da osvojim platinu kad sam već dobar dio igre riješil se više nikad neće ponovit ni sa kojom igrom.
Ako nisi vrijedna mog vremena i ako ćeš me silit na nešto što mi ne odgovara, mrš sa mog harda.