#35 - L.A. Noire Remastered
Igra: 9/10
Težina Platinuma: 4/10 (oko 50h za Platinum)
O igri ne trebam puno jer sam se već prijašnjih godina raspisao o njoj. Ovo mi je jedno 4. prelazak. Stvarno obožavam igru i zapravo jedine 2 zamjerke su mi; već klasično za Rockstar, traljavo kretanje lika i napucavanje koje mogu usporedit s nedavno završenim Unchartedima gdje je to tip top dok Rockstar već jako dugo ne može dovesti to na visoku razinu koja se od njih očekuje. Valjda budu na novoj generaciji konzola. No ni napucavanje ni kretanje lika nisu najvažnije stvari u igri, tako da to nije ništa gamebreaking. Druga zamjerka je nedovoljno side stvari za radit. Imamo te Street Caseove ali oni traju min do dvije i znaju brzo dosaditi. Los Angeles je JEBENO PREKRASAN u igri i prava je šteta što to nije više iskorišteno jer 80% grada nećemo ni istražiti. Ajde kad skupljaš collectible malo i istražiš, ali kakav potencijal je tu bio. Ubacit Strangere, neke side caseove od pola sata, ili čak neki ogromni sidestory side case koji bi se provlačio kroz cijelu igru. Ne bi imao veze sa pričom, ali ono, istraživat nekog ubojicu, svako malo nalaziti dodatne dokaze, svjedoke i slično i polako riješiti taj ogromni side case. E to mi je nedostajalo.
Dobrih stvari je stvarno puno, a najbolje naravno onaj osjećaj kao da si u CSI-u, traženje dokaza, izvlačenje informacija iz svjedoka, nadmudrivanje kriminalaca. E taj genijalni osjećaj koji igra pruža je nenadmašiv. Stvarno sam svaki case sa užitkom riješavao, nebitno je li bila obična krađa auta, brutalno ubojstvo, nafiksani junkiji ili izgorena cijela obitelj. Slučajevi su uvijek maestralni. Pogotovo kako idemo prema kraju pa priča samih slučajeva često bude izmiješana i sa odličnom glavnom pričom. Likovi su fantastični, kompleksni, nema bijelog ili crnog, više manje svi imaju svoje prednosti i mane. Briljatno. Kao i facijalne ekspresije likova koje su i nakon 9 godina odlične, ali i iznimno važne za ovakav tip igre. I još jedna stvar koja mi se iznimno svidjela, je zapravo težina igre, tj. skupljanje 5 zvjezdica u caseu. Uopće nije lako. Mislim da ima 22 case, a ja sam samo njih 6 u prelasku riješio sa 5 zvjezdica. Ove ostale samo uz pomoć guideova kad sam čistio za Platinum. A zašto je tako teško? Pa zato što nekad stvarno nisi siguran jel svjedok laže ili samo prikriva informaciju. Ili čak i neočekivano govori istinu. A ako i misliš da laže, nisi siguran koji dokaz iskoristiti protiv njega. Skupit 5 zvjezdica bez ikakvih guideova na svakom slučaju mi se čini kao jako teška stvar.
Što se tiče Platinuma, ima par zeznutih trofeja koji bi mogli biti teški ako sami prelazite, ali Guideovi dosta olakšavaju stvari. Zapravo mi je najgore bilo traženje svih autiju jer neki se ne nalaze tamo gdje Guideovi govore pa znaš i ovisiti o sreći ili ako prepoznaš taj auto na ulici. A autiju ima puno i više manje svi isto izgledaju. Znam da sam jedan auto tražio jedno 3 sata, polako sam i očajavao da ga nikad neću naći, ali sam ga onda krajičkom oka uhvatio kako se vozika blizu mene pa se lakše disalo.