#32 - Uncharted: Drake's Fortune Remastered
Igra: 7.5/10
Težina Platinuma: 6/10 (oko 15h za Platinum)
BaÅ” sam prije nekih 10-tak dana listao malo trophy listu i vidio jednu sramotu - Uncharted 1 Remaster preÄen samo jednom na Normal (kad je izaÅ”lo prije 5 godina), Uncharted 2 osvojena samo 2 trofeja (oÄito sam samo krenuo), a Uncharted 3 nisam ni upalio. Rekao ne može, idem odigrat ponovno sva 3 Uncharteda i usput ih Platinirat. Prvo sam krenuo Uncharted 2 i osvojio sve trofeje osim jednog joÅ” prije par dana, ali to Äu Platinirat sutra pa Äu onda i viÅ”e o toj igri.
Uglavnom, Uncharted 1 mi je uvijek ostao u lijepom sjeÄanju kao simpatiÄna igra, ali nakon druženja zadnja 3 dana s njom, ne bih baÅ” rekao da je tako. Pogotovo zato Å”to sam ga igrao nakon dvojke koja je napravila 80 koraka naprijed. Za Uncharted 1 se joÅ” sjeÄam ReÅ”kovÄeve recenzije iz GP-a: 'red hopsanja, red pucanja, niÅ”ta novo, ali Äovjeka veseli'. I zapravo bih se složio s time ako se ne igra na Crushing jer tamo igrine mane dolaze na vidjelo. A stvarno ih ima i stvarno se vidi koliko su neke mehanike jako zastarjele. Äudna mehanika pucanja i kamera, baletansko skaktuanje, svrÅ”avanje Drakea na cover Äim se zakotrlja. U nekim kljuÄnim trenutcima baÅ” smeta i nepotrebno ti otežava život. No da nije sve tako crno, priÄa je zabavna, likovi su likeable, setting je dobar, uostalom, priÄo sam o svemu tome prije, ovo mi je ipak 4. put da prelazim igru (ukljuÄujuÄi i PS3 verzije). Ono Å”to mi se jako sviÄa je Å”to je igra stvarno teÅ”ka. Cover je must 90% vremena, NPC-evi su pametni, flankaju, rushaju (nekad i ko muhe bez glave) i stvarno nema mjesta za pogreÅ”ke. A da ne govorim da nekad znaju i one ili two shotat. Igra nije predugaÄka, ali je duljina taman koliko treba.
Å to se tiÄe težine Platinuma, ovo mi je bilo 1. puta da sam igru igrao na Crushing i Äuo sam da je jedinica jako teÅ”ka na toj težini. I nisu ljudi lagali, baÅ” su neki dijelovi brutalni i ponavljao sam 10-tak puta gdje sam apsolutno savrÅ”eno morao nauÄiti spawnove protivnika ako sam htio preÄi taj dio. Å to mi se i sviÄa, stvarno sam osjetio izazov koji nisam osjetio toliko puno puta koliko smatram da se trebao u Unchartedu 2 ili trojki koju trenutno igram. Definitivno najteža od sve 4 Uncharted igre. RazmiÅ”ljam dal da preÄem i na Brutal, ali Äuo sam da je bolesno teÅ”ko, a veÄ me jedinica dovoljno iživcirala svojom težinom na nekim dijelovima na Crushingu da mislim da Äu taj prelazak ostaviti za neki drugi put.