Platina #94
Remember me
Fun 8/10
Tezina 3/10
Evo jedna rođendanska platina i zanimljiva igra. Ako bi spojili combat system Batman serijala, platformske sekcije Uncharted serijala uz unikatnu pricu lovaca na sjecanja dobili bi ovu igru. Nisam cuo sve donedavno za ovu igru, pa sam joj odlucio dati sansu. Nije iznevjerila igra, drzala me prikovanog do samog kraja, ono sto mi je smetalo su kontrole, tocnije movement lika jer lako mozete skliznuti sa zgrade ili od negdje u smrt ne naciljate li tocno neku cijev ili skale za popet se.
U igri kontrolirate zenskog lika imena Nilin i njen zadatak je zaustaviti glavnog AI koji se nalazi u Memorijskoj centralnoj bazi koji sluzi kao centralni server koji drzi sva sjecanja na okupu. Na tom putu joj pomazu razni likovi, ali i stoji mnostvo prepreka i bossova koje treba proci prije nego se stigne do Memorijskog centra. Radnja je smjestena u buducnosti 2084. u Parizu i dobro je oslikan taj futuristicki tip grada. Combat System vizualno izgleda kao Batman, a baziran je na tome da sami radite combose, tako sto dobijate xp za kljuceve koji otkljucavaju takozvane Pressens. Postoje 4 pressena: power, regenerate, cooldown i chain. Power pressen sluzi za nanosenje stete, regenerate za regeneraciju zdravlja, cooldown za smanjenje timera za specijalne moći i chain za nanosenje stete na 2 osobe odjednom. Kombinacijom njih radite sebi najbolje combo poteze koje ce vam ravnomjerno vratiti health, nanjeti stetu neprijatelju i smanjiti timer kako bi sto prije iskoristili posebne moci za koje treba i napuniti focus meter da bi ih mogli koristiti.
Platina nije teska, nekih 3/10. Najteza stvar je bila preci na Hard jer postoji par dijelova koje sam ponavljao, ali checkpointi su milostivi i postoje i health packs na svakom kutu. Postoji jos 1, 2 zeznuta miscellaneous trofeja koja zahtjevaju vise srece nego znanja, ali nista pretesko. Igru je dovoljno preci jednom, a ostalo sve pokupite preko episode select i mozete tad na easy stavit.
Zanimljiva igra i preporucam da je odigrate, nece vam puno uzeti vremena niti story niti platina.
Remember you soon.