#53 - BioShock 2 Remastered
Igra: 8/10
Težina Platinuma: 3.5/10 (oko 25h za Platinum)
Jedina igra iz BioShock franšize koju nisam prošao na PS3, tako da sam sad ispravio tu nepravdu. Iako definitivno nije na razini prethodnika, i dalje igra itekako vrijedna da je se spominje i odigra. Priča zapravo intrigantno počinje i nije ništa iza jedinice po kvaliteti. No ipak ne zadržava do kraja tu visoku ljestvicu koju je postavila jedinica koja je bila fenomenalna od prve do zadnje sekunde. Glavna negativka Sophia Lamb je dobro napisana jer ju bilo vrlo lako zamrziti. No dok sama priča možda nije kao u jedinici, gameplay mi je definitivno bio bolji. Igrati kao Big Daddy, korisititi Drill, Rivet i slična oružja koja nismo u jednici je bilo pravo osvježenje. Definitivno najbolji i najzabavniji gameplay u franšizi. Pogotovo jer je igra nagrađivala raznovrsno igranje, ponajviše kroz Camera Research. Tako da sam stvarno sve koristio od oružja i Plazmida, nešto što se ipak nije moglo reći za jedinicu. I ona mini igra kod Little Sistera je isto dobar dodatak. Nismo više imali samo odluku spasiti ih ili harvestati već smo ih morali čuvati dok su one skupljalje ADAM.
Od novih neprijatelja su Big Sister, Alpha Series i Brute Spliceri dobrodošla novost jer su svi teški na svoj način, a i moraš pametno iskoristiti njihove slabosti kako bi ih lakše ubio. I moram priznat da je Hard težina savršeno pogođena. Dosta zajebano i izazovno na početku gdje sam umro nemali broj puta, ali kako prolaziš kroz igru i upgrejdaš svog lika, tako se i osjećaš moćnije. Baš dobro balansirana težina.
Platinum nije mačji kašalj, ali nije ni da će te se ubiti za njega. Kažem, Hard težina zna biti izazovna. U svom prvom prelasku sam opet apsolutno sve istraživao (nekih 15 sati mi je zato trebalo), tako da nisam ni morao koristiti nikakav guide jer su se svi collectibelsi našli. A ima ih šta za skupljat.
Ako bih računao i DLC-eve za ocjenu, onda bi mogla ocjena biti i 8.5, ponajviše zbog briljantnog Minerva's Den DLC-a o kojem sam više napisao u drugoj temi. Onaj drugi DLC, Protector Trials je kratkoročna zabava gdje moramo braniti Little Sisters od valova protivnika. Solidno, ali ne dobro kao Challenge Room DLC iz jedinice.
U globalu, listopad je bio kvalitetno potrošeno vrijeme na BioShock Remastered. Exophase nažalost broji sate zajedno za obje igre jer su dio istoga bundlea, tako da ne mogu reći sa 100% sigurnošću koliko sam potrošio na svaku, no kaže da je 65 h potrošeno, a po osobonoj procjeni bih rekao da sam ipak malo više vremena proveo u BioShocku 2 (nekih 35h-30h omjer). Sljedeće na redu: BioShock Infinite!