#52 - BioShock Remastered
Igra: 9/10
Težina Platinuma: 4/10 (nešto ispod 20h za Platinum)
Platiniralo se još prije 5 dana, ali sam tek jučer navečer 100% riješio igru, pa je sad vrijeme da se nešto i napiše.
Već i ptice na grani znaju kakvo mišljenje imam o igri, jedna mi je od najdražih igri, najbolja mi je priča koju sam doživio u igrama i slične stvari. Uvod, setting, likovi, dizajn, art, istraživanje, stvarno sve napravljeno na vrhunskoj razini i 14 godina nakon izlaska neke stvari posramljuju moderne igre. Već sam zadnjih godina toliko nahvalio igru tako da nema smisla se ponavljat. Samo bih mogao reći razloge zašto igra ipak nema savršenu ocjenu od mene. A razlog tome što gameplay nije ipak vrhunski. Napucavanje je dobro, ali definitivno sam vidio i bolje. I u ovom prelasku sam baš slabo koristio Plazmide, jednostavno nisam imao preveliku potrebu jer su oružja mogla obaviti većinu posla. Možda su oružja OP, možda su trebali učiniti Plazmide odpočetka potrebnijima, no jednom kad sam se navikao na oružja, kao da sam često zaboravio na Plazmide. To su eto neke mane, ali ne umanjuje i dalje briljantnost igre.
Za Platinum mi je trebalo čak i dosta dugo, ali to je zato što sam stvarno istražio APSOLUTNO SVE. Znači i svaki najmanji kutak pa nije ni čudo što sam sve collectible pokupio prirodno, bez vraćanja kasnije na određene levele. A Collectiblea ima stvarno puno, pa to govori o temeljitosti istraživanja. Jedino sam sat vremena izgubio na onaj glupi slot machine, valjda sam 500 puta zavrtio dok nisam dobio. Igru sam igrao na Hard težini bez Vita Chambera i moram priznat da je dosta zajebana igra, neki combati su baš teški i nerijetko bih umro ako nisam bio spreman sa First Aid Kitom. Još na početku igre kako nisam često saveao par puta sam morao neke veće dionice ponavljat kad su me ubili, nakon toga sam saveao svako malo. I priznajem da sam koristio onaj glitch na kraju da ne moram i na Survivor prelazit, inače je Platinum još teži.
Challenge roomovi su mi bili super stvar, sva 3 zanimljivi i raznovrsni. Baš je bilo zabavno pokušavat Speed Runove, pogotovo na zadnjem, tu sam više puta ponavljao.