Pala je platina broj 27, Resident Evil 0
igra: 9/10
Mislim da sam već rekao nekih 2-3-416 puta da moje ''sveto Resident Evil trojstvo'' čine REmake, dvojka i Zero (ovim redoslijedom) i teško da će se to ikad promijeniti... osim ako Capcom iznenadi sa remakeom dvojke i poboljša ionako odličnu igru. Smiješno je, pomalo ironično, a možda i žalosno - zavisi kako gledate - da je igra koja se zove Resident Evil Zero iliti nulti Resi iliti igra koja se odvija prije svih drugih dijelova zapravo i zadnja koja se igra na old skul način. Istina, nije ni Revelations loš, ali jao, kako se taj serijal srozao zadnjih godina.
Priča sama po sebi nije nešto - nije da se to od ovog serijala očekuje - ali nećemo se žaliti. HD remaster je vrhunski odrađen - ipak je u pitanju Capcom, a ne Konami (lol) - te sam u njem uživao kao i onih davnih dana na Kjubu na kojem je originalno i izašla. U mnogočemu je Zero sličan jedinici, neke zagonetke se možda čine i ''kopirane'', ali ipak je riječ o dosta staroj igri (ako se ne varam, Zero je prvobitno bio najavljen i razvijan za Nintendo64, pa su vjerojatno samo ''poboljšali grafiku'' za GameCube i ostavili ovako kako je; nije da se ja bunim). Svakako trebate odigrati ako još nište.
težina platine: 8/10
Vjerojatno se samnom neće mnogi složiti, ali da, meni je ovo bila teška platina. Osim par standardnih story trofeja, ima tu i par gluposti (tipa: neka glazbeno nenadarena Rebecca svira klavir, neka slabašna Rebecca pogurne težak predmet, dozvoli da te Infected Bat - koji, ironično, ne može ''baciti'' poison status na tebe, a zove se infected - podigne s poda itd.), ali i teških. Dva definitivno najteža trofeja, barem po meni, su From Zero to Hero (završi igru na hard težini) i Distracted from the Hunt (pobij sve protivnike u Leech Hunter mini igri). Igrao sam igru na GameCube-u, pa na Dophin emulatoru, pa PC verziju HD remastera i sad PS3 verziju... i unatoč tome, nakon toliko prelazaka (ni sam neznam koliko ih imam) dobro sam se pomučio s ovime. Da stvar bude smiješna, na Normal težini je Zero daleko lakši od rimejka jedinice. Na baš svaki metak treba paziti. To se zove survival horror.