Al složio bi se s Matadorom oko kontrola. Previše toga su natrpali i kontrole su dosta zgusnute na tom gamepadu, jednostavno je prelako triggerat nešto što uopće nisi htio. Tipa stojim kraj konja, taman da ću ga zajašit, e ali taman u tom trenu prolazi žena kad sam išao stisnut trokut, međutim kako je grapple likova isto tako na trokut igra u milisekundi prebaci komandu s konja na nju, i jbg Arthur umjesto da jaši konja već je jebote nju zajašio tamo u blatu, nakon čega me naravno pola grada me puca i hvata, morality je lagano otišao u kurac itd.
Isto tako igra ima hrpu lootanja. RAGE engine je za tu mehaniku baš malo žešće ukurcu. Onako, veći nepriatelj mi je prelootat neku omanju kućicu nego random zasjeda bandita. Tamo tapkaš pola gladne godine oko nekog stola ili police dok ne napipaš savršen centimetar gdje igra očita objekt koji si ciljao posljednjih 5 minuta. FPS pogled pomogne ali i tad zna bit trzavica.
Ja sam baš pred kraju, ostalo par misija iz epiloga i total completion 86%. Jebena je igra, al baš ima dosta nepotrenih sitnica i mana koje je jebu da bez beda kažeš igra generacije. Mogao bih se raspisat nakon što završim, sad je na laganom hlađenju.
Jbg. Gust su kontrole to je istina, al kak drukčije utrpat tolko opcija bez nekog kontekstualnog menija kao u Hitmanu ili Spliner cellu?
Za optimalno igranje pomaže guranje gljive u smjeru predmeta ili osobe sa kojom vršiš interakciju.
Ako si između konja i osobe i ideš jahat, gljivu gurneš prema konju i u isto vrijeme stisneš trokut.
Za lootanje kuća je dovoljno držat kocku i Arthur sve radi sam.
Kaj se tiče likova i priče, da igra ždere filmove.
Ne mislim da je bolja od najboljih filmova, ali ako ova igra pobere VGA za najbolju režiju (valjda to postoji) meni će to bit iste težine kao oscar za istu kategoriju.
Svima bi trebalo, jer ovo JE oscar level režija i storytelling.
Kojima je za ovo indie filmaš.