Benti sve…

Baš me vuče na ponovno igranje.

Taj za neke prespori uvod je meni sjeo savršeno. Možda i najbolje otvaranje neke igre. Kadrovi za pamćenje od starta pa do kraja igre… Uz rame Mallickovom Days of Havenu…

dormin Taj za neke prespori uvod je meni sjeo savršeno.

Meni je uvod fantastičan. Zato mi osobno onaj dio na Karibima nepotreban i epilog je previše razvučen. Medjutim to su sve osobne preferencije.

maverick Meni isto tako. Karibi nepotrebni i epilog previše razvučen.

Sve ostalo genijalno.

• BBlitz

•  
        •  
      • Uređivano

Mozda cu ispast patetican malo, ali kad god me stisne u glavi na brodu, ja pogledam onaj "Arthur." video sa youtuba, kojeg imam skinutog na svakom mobu, bude mi odma lakse. Nevjerojatno je kakav su lik napisali i docarali, kakav dusevni razvoj i rast, kakve moralne odluke, kakav uzor na kraju krajeva, kakvom bi svatko od nas triba stremit.

Da cu ja kao odrasli covjek nasred mora najvecu utjehu i motivaciju po ko zna koji put pronalazit u liku iz video igre, to nikad nebi pomislija. Svaka cast svim odlicno napisanim velikanima iz svijeta igara, a nije da ih nema, ali niko ne moze pero izbit Arthuru. Sumnjam da cemo ikada vise za naseg zivota u necemu slicnom ovome imat priliku uzivat.

Blessed are those who hunger and thirst for righteousness.

• Fenix

•  
          •  

Blitz najbolji lik ikad u igrama, jedna od najboljih priča ikad u igrama i najbolje dizajniran svijet ikad

Igrao sam nekidan opet PS4 verziju i čudo jedno kako se ta igra dobro drži, na tom prastarom hardveru i dalje je vizualno i po svemu ostalom uz bok danas najboljim igrama na modernom hardveru. Pritom je uz PS ekskluzive svakako jedan jaki adut da konzolaške ekskluzive imaju smisla u kontekstu razvoja i optimizacije direktno za određeni hardver itd.

Samo još više čekam GTA 6 da vidimo što će izvesti tamo

PS4 nije prastari hardver.

• Fenix

•  
            •  

briatore još 2013. je u nekim aspektima bio zastario, ponajviše po pitanju laptop procesora. RDR 2 i neke druge igre su pravo malo čudo na PS4. Mislim ono, Mooreov zakon još uvijek vrijedi, u dobu gdje još uvijek svake dvije godine imaš dvosturko smanjenje tranzistora 12 godina je puno

Blitz ja to moram ponovno odigrati, definitivno moram. Mene je prica nervirala vecinu vremena, nigdje logike u postupcima Arthura, ali i cijele druzine. Hrpa love u kampu, a oni zive ko klosari i slijede onog Dutcha bez pogovora. Ili sam ja nesto jebeno falio…

• Fenix

•  
              •  

chono tebe je usrala ona priča oko ekskluzivnosti za konzole. Kad je konačno izašlo za PC u ovoj temi većinom si pisao o tehnikalijama, uspoređivao s drugim i tebi boljim PC igrama itd. i to te sjebalo umjesto da si igrao kao čovjek.

Što se tiče bande, svi oni su bili beznadni slučajevi sa svojim beznadnim pričama. I Arthura i Marstona Dutch je kao siročad spasio s ulice, dao im šansu kada nitko drugi nije, pružio im obitelj, utočište, svrhu i djelovao kao očinska figura... Kroz čitavu ljudsku povijesti ljudi traže idole, vođu ili čak entitet kojeg će bezglavo pratiti i najčešće isključiti svaku moguću logiku. To nam je upisano u genima. Od bogova do danas predsjednika, kraljeva i diktatora ili youtubera poput Asmona itd. Dutch je tu čisto ogledalo povijesnih, ali i modernih figura i tu nije ništa neobično.

A što se tiče nomadskog života, konstantno su bježali od zakona i drugih nevolja što se fino ogledava kroz chaptere, a neki ultimativni cilj bio je pobjeći iz Amerike negdje gdje nema zakona i gdje će živjeti na miru. Odnosno, Dutch je barem stvorio takvu iluziju i zato su se skupljale pare. Kasnije igra jebeno kao nijedna druga razvije sve te karaktere, uživo svjedočiš razvoju paranoje i Dutchevog ludila itd.

• Uređivano

Fenix i dalje nisam to dozivio u igri, ali to je i kletva open worlda. Da spojis nekoliko glavnih misija, imas jaci utisak, nego kad se gubis okolo i povremeno odradis neku misiju da se maknes dalje.

Moram to ponovno odigrati. Prezentacija Dutcha je u pocetku bila jebena i tako kako pises. Kasnije totalno sporedno, nitko ga nije previse dozivljavao, Arthur je sumnjao u njega i nije mi to bio neki snazni motiv da se Arthur ne moze otrgnuti iz ruku proslosti i okrenuti plocu. Meni je vise docarano beznade jer se nasao na samoj medi izmedu starog i novog svijeta. Nije se snasao u tome, nije bilo mjesta vise za ljude poput njega. Tu mi je Rockstar ubio. I naravno najbolji open world do danas

Edit: taman na popustu #štaću Moram odigrati na Steamu

• Fenix

•  
                •  

chono7 Ovo je komotno mogla biti linearna prica u poluotovrenim regijama, a ne ovako los open world u kojem nemas sta raditi nego ici od misije do misije.

Premotao sam temu u 2020. i ovo ispadne prvi post 😃

Čitajući nastavak teme nemoj igrat molim te, nije za tebe i gotovo. Nije ni za druge, ne mora sve bit za svakoga. @Deadwalker je to najbolje napisao usporedbom s Tarantinovim filmovima, bio je pametan i prije 5 godina

Fenix i dalje tvrdim da je open world ubio pricu. Glavni konflikt igre. Open world sam za sebe odlican. Open world sa ovom pricom, ne ide

chono svaki open world ubije pricu ako gonjas side misije i ostale gluposti.

solidmerlin ne bas svaki, Skyrim kao ogledni primjer, gdje je open world = igra odnosno prica.

I zaista, u RDR2 je sporedni content mrsav, ali prokleto dobro izveden sa tehnicke strane, pa me vuce na igranje. Nema tu nista posebno, nikakvih dubljih prica ili likova, zaboravljivo cim zavrsis, bas plitko i content filler.

chono ok, skoro svaki a Skajrim nisam igrao jer izgleda ko poluizgoreno drvo a i ne lajkam wrpg.

Pa to, kad se glupiras po open worldu prica gubi intenzitet. Ja sam pičio samo glavnu pricu i bilo mi je ok.

chono Nema tu nista posebno, nikakvih dubljih prica ili likova

Auuuuu kako nema? Prvo što mi napada napamet je priča s onom poremećenom obitelji koja te zove na večeru…

• Uređivano

Flipper to je jedina, doslovno jedina. I meni je ta u glavi, jer je na tragu dobro raspisane radnje. Ono sa Teslom, fetch this i fetch that, te slikanja zivotinja i wanted misije i nisu bas neki kvalitetni side questovi.

Koja ti je jos ostala u glavi? Vrlo vjerojatno niti jedna, ne mozes se ni sjetit likova ni radnje. Moooozda ona sa sektasima, jer smijesno zavrsi

@solidmerlin pa da, glupiras se po open worldu da gradis lika, statsima i opremom. Ovdje toga nema, konflikt open worlda i price

chono

Ali jedan od najvećih open world killera pričiTM je toliko hvaljeni Witcher 3!

Apsolutno nikako se glavna priča ne uklapa sa open wolrdom!

Hitno moramo naći Ciri, HITNO jer Wild Hunt samo šta nije uništio sve bla bla bla, HITNO Geralt, nemamo vremena za gubljenje!!! Yennefer kaže bla bla…

A ovaj lagano otvara osam miliona škrinja, igra gwent i loče po cijele dane, kroji si sedam vrsta armora, jer eto, POMALO….

doktor1

Ali Witcher 3 je izašao na PCu isto kad i na konzolama. Još bolje, na konzolama nije radio baš kak treba.

Siguran sam da je Chono tip koji je bar jedan dobar period života imao fanmade Nvidia ili ATI wallpaper sa deviantarta.

@chono bez ljutnje. Mala zafrkancija 😄

doktor1 Ali jedan od najvećih open world killera pričiTM je toliko hvaljeni Witcher 3

Slično kao sa Mass Effect 3, premda ne u tolikoj mjeri ko Witcher. Reaperi, prijetnja, ide sve u kurac, a igra ti baci dosta nevažnih sidequestova na koje trošiš vrijeme. Budu si Reaperi skuhali kavicu dok se bezveze sprešetevaš po Citadeli…