Brijac Ja sam jučer ddoslovno nekoliko sati proučavao C1 vs QN90. Pročitao sam hrpu usporedbi, pogledao desetke videa i zaključak je da su oba TV jako dobra svaki sa svojim manama i vrlinama. Ovaj što si linkao QN95 je bolji u smislu da dolazi s 4 HDMI 2.1, dok QN90 ima samo jedan HDMI 2.1. LG C1 ima odmah sva četiri HDMI 2.1 utora. Znači ako imaš dvije next-gen konzole primjerice na QN90 morat ćeš stalno ih isključivati/uključivati jer želiš imati PS5 i XSX spojene na HDMI 2.1.
Ovo drugo je taj C1 da.
Oba TV-a su odlična za gaming i filmove i jako je bitno u kakvim uvjetima ćeš gledati/igrati. Ako ti je boravak pun dnevnog svijetla (veliki prozori, TV nasuprot jednog od njih) Samsung je bolji izbor jer ima puno bolje osvjetljenje. Puno jače baš kao svaki LED TV u odnosu na OLED. S druge strane, LG C1 ima precizniji prikaz crne boje što puno znači kod svih tamnijih scena u filmovima i igrama. Vidiš više detalja i sl. Boje su na OLEDU također izraženije i više skaču, a opet QN90/QN95 zbog svoje nenadmašne svjetline izgledaju odlično u šarenijim i svijetlim scenama.
Ja isto ipak sebi gledam TV (iako ne bih trebao) i mislim se što napraviti jer na SD-u je zaista dobra cijena + 5 godina garancije za QN90, a imam Mastercard. Oni trenutno nemaju LGC1, ali bi trebao doći najkasnije do kraja mjeseca, a možda i ranije. Nisam nikada imao OLED. Godinama imam uvijek Samsung i zadovoljan sam, ali malo više naginjem na C1 zbog ta 4 HDMI 2.1 porta i ipak boljeg prikaza u većini igara i filmova. Nisu to velike razlike. Posebno ne meni jer imam Samsungov HWQ90R soundbar koji se savršeno slaže s QN90 jer dobijem ekstra đinđe preko OTS+.