Savjeti oko kupovine TV-a
Sony generalno ima bolji colour science od LG-a. Zato je ovaj bolji po pitanju slike. Što se tiče panela kao panela, to je sve dosta slično.
LG ima bolji custom softver tj WebOS dok Sony koristi googleov AndroidTV koji ima svoje limitacije.
Samo je do korisnika što želi na kraju krajeva. Meni npr. ne pada na pamet trošiti tolike novce na TV.
Treba mi za sport koji pratim, tu i tamo filmovi, serije, Netflix i eto gaming. Ako želim 120hz onda uzmem monitor od 1500-2000 kn i riješen problem.
Milijun stvari na koje covjek treba paziti.
Sto se tice love, puno je, ali ne kupujes TV svake 2-3 godine.
Gledam filmove najvise, tj vise vremena provedem gledajuci iste nego igrajuci igre i citajuci zajedno (vjerojatno). Samim time sam trazio ponajbolje TV za filmove i tu su iskakali sve redom OLED-i i to LG i Panasonic, a vecinom je ovaj drugi imao sitnu prednost. Dali je ona vrijedna 200-300€ vise, to je sad vec upitno. Mislio sa mozda netko ima iskustva iz prve ruke, ali vidim da se vecinom o LCD-ima prica koji me iskreno ne privlace previse. Ako imam 900€ za lcd, imam i 1400 za oled, a i ne zelim kupovati tv nakon 2 godine jer sam skuzio da sam za malo vise love moga dobiti i vecu kvalitetu.
Iskreno ne znam ni sam vise...
- Uređivano
@Nexus Panasonic, Sony, Philips itd. svi koriste LG-eve panele tj. od LG Displaya. Čak je i LG Electronics poseban ogranak koji kupuje OLED-e od LG Displaya i proizvodi TV-e.
Samo svatko stavlja svoj procesor unutra itd.
Panasonic je tu otišao najdalje jer oni baš rade custom panele ( LG-eve) i ugrađuju dodatan heatsink da bi mogli postići veću svjetlinu ekrana. Plus što surađuju s ljudima koji su usko vezani s produkcijom u Hollywoodu ( što stalno naglašavaju) i zbog toga su njihovi TV-i ( OLED-i, LED im je srednja žalost) po pitanju kvalitete slike najbliže profesionalnim monitorima. Naravno uz paprenu cijenu.
Ja ne prođe dan da se ne predomislim za TV koji trebam uzeti. Definitivno sam planirao 65", ali LG CX je kod nas preskup u BiH. Nekako računajući što meni treba, najviše bi mi odgovarao Sony X900h.
Može pitanje jedno, pošto bi ovo bilo prvi put da faktički kupujem neki 4k tv, kako ps4 igre koje su nativno 1080p izgledaju na 65" 4k tv-u?
Nekako zbog rezolucije i veličine bojim se da bi izgledalo mutno, isto važi i za filmove koji su 1080p (blu ray recimo)?
Pretpostavljam da dosta zavisi od blizine, naravno da ce izgledati mutno ako zabijem glavu u ekran, ali recimo na distanic od 2-2.5m pitam se kako bi izgledalo?
Solid_Snake Ja ne prođe dan da se ne predomislim za TV koji trebam uzeti.
Slicno i kod mene.
kako ps4 igre koje su nativno 1080p izgledaju na 65" 4k tv-u?
Ne vjerujem da su mutne. Sto se tice filmova to bluray Playeri dobro upscale rade, a navodno i TV koji ima kvalitetan procesor.
StarFox_N Siguran sam da je tamo trgovina s tehnikom na svakome koraku
Ma zbog ove corone sve u kurcu. Eo tek negdje prije otvorili media markt i saturn i sad ce vjerojatno ponovo zatvoriti, a i muci mi se sa tom brnjicom na labrtama i ici ikuda. Ogadio mi se zivot zbog jebene Pandemie.
kako ps4 igre koje su nativno 1080p izgledaju na 65" 4k tv-u?
S obzirom da ćeš vjerojatno biti jedno 3-4 (ako ne i više) metra od TV-a razlike između 1080p i pune 4K reze se jako teško vide.
Današnji TV-i imaju vrhunske upscalere čak i low end modeli, tako da se realno ni ne primijeti tolika razlika.
Primjeti se i to dosta na 65 incha.
1440p i 4k i ne toliko ali 1080p i 4k razlika ogromna.
Ne izgleda samo mutno već manjak detalja itd itd. 1080p niikako nije rezolucija za 65".
Možeš ti udaljiti se koliko želiš ali piksele nadomjestiti nećeš.
maverick
Ako najvise gledas filmove onda bez razmisljanja sony
Uskoro im izlazi nova serija a neces pogrijesiti i sa proslogodisnjom
Sad ce im serija xh90 sigurno biti na akciji u njemackoj zbog nove serije tv-a ili ako si potkozen dobro sa parama uzimaj novu
Ja se sekunde ne bi razmisljao
Btw igre su na sonyu takoder odlicne za igranje i isto imaju mali lag.
- Uređivano
https://www.saturn.de/de/product/_sony-kd-55xh9505-2638716.html?dclid=CPTR2uiC1u8CFYUQiwod3FEKeA&utm_campaign=standard_feed&utm_id=subpartner-clickid&utm_medium=psm-product-feed&utm_source=idealo&utm_term=2638716
Eo cijena mu je 999€
I u saturnu i u mediamarktu
Uzivat ces kao i ja u dolby visionu i atmosu ako imas dobar soundbar ili hifi uredaj koji podrzava atmos
Ja nakon gledanja filmova na sonyu ne mogu zamisliti da imam bilo koju drugu marku
Frienda isto nagovarao da ga uzme a on uzeo samsung seriju qled i sada place kad god dode kod mene i vidi kolko je ljepsa slika na sonyu
Kakvi su TV od TCL-a, pogotovo miniLED TV